dinsdag, januari 31, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieVERSLAG | Kozakken Boys houdt stand in topper tegen IJselmeervogels

VERSLAG | Kozakken Boys houdt stand in topper tegen IJselmeervogels

In een boeiend gevecht tussen de gedeelde nummers twee IJsselmeervogels en Kozakken Boys kwam vanmiddag geen winnaar op de Westmaat: 0-0. De ploeg van Gert Kruys was vooral in de tweede helft de betere partij, maar wist geen goal te maken. Door de puntendeling blijft het in de kop van de Tweede Divisie razend spannend.

Kozakken Boys kwam het beste uit de startblokken. Binnen vijf minuten kreeg Jeffrey Rijsdijk de eerste kans namens de Werkendammers, Nizar Mekkaoui kwam met veel snelheid langs de linkerkant kant en gaf de bal voor. Rijsdijk ontving de bal op de penaltystip en schoot net voorlangs. IJselmeervogels probeerde hoog druk te zetten, maar de ploeg van Rick Adjei was daar niet onder de indruk van. Kozakken Boys had niet veel moeite met opbouwen en dat resulteerde in een kansje voor Royston Drenthe. Na een fraaie aanval over de gevaarlijke linkerkant was hij het eindstation, maar zijn inzet werd gekraakt. Na een halfuur kwamen de Rooien in de wedstrijd. Zo werden met name oud-Kozakken Boys Gwaeron Stout en Ahmed El Azzouti gezocht. Laatstgenoemde kreeg de bal uit afdraaiende corner op elf meter van de goal, hij draaide knap, maar schoot de bal net naast het doel van keeper Richards Arends. De grootste kans was voor de ploeg uit Bunschoten-Spakenburg vijf minuten voor de rust. Een fraaie één-twee tussen Danny van den Meiracker en Robbert Olijfveld zorgde ervoor dat laatstgenoemde 1-op-1 kwam met Arends, maar de goalie bracht knap redding. In de nastoot kon ook Van den Meiracker geen doel treffen, zijn schot werd getoucheerd.

In de tweede helft was er maar één ploeg die aanspraak mocht maken op drie punten en dat was de thuisploeg. Tot veel kansen kwam het echter niet, in de laatste tien minuten was het wel stormen geblazen. Tien minuten voor tijd kwam er een voorzet van rechts die Van den Meiracker erin kopte, maar de goal werd afgekeurd vanwege een vermeende duwfout. Diezelfde Van den Meiracker ging na een geweldige crossball nog 1-op-1, maar een uitstekend keepende Arends redde zijn ploeg opnieuw. Dat was tevens ook de laatste kans en zo kwam de ploeg van Adjei goed weg en verliest het vandaag ook wederom niet. IJsselmeervogels verzuimde maximaal te profiteren van de uitglijder van HHC. Door de puntendeling komen beide teams op 41 punten. IJsselmeervogels heeft nog wel een wedstrijd tegoed.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD