Volg ons

Tweede Divisie

VERSLAG | Kozakken Boys heeft aan tien minuten scherpte genoeg op Middelmors

VERSLAG | Kozakken Boys heeft aan tien minuten scherpte genoeg op Middelmors

Kozakken Boys heeft de eerste overwinning van het seizoen te pakken. In de uitwedstrijd tegen Rijnsburgse Boys hadden de Werkendammers regelmatig het veldoverwicht, maar vielen de puzzelstukjes zo’n tien minuten voor rust even echt goed in elkaar en werden er direct zaken gedaan, met drie goals tot gevolg. Het was een klap die de thuisploeg niet meer te boven zou komen.

Lang was het duel tussen Rijnsburgse Boys en Kozakken Boys nauwelijks interessant. Het spel was van beide kanten slordig en de momenten voor de beide doelen schaars. Er waren wel wat mogelijkheden te noteren, maar echt noemenswaardig werd het pas na een goed half uur spelen. Nadat eerder in de wedstrijd Kozakken Boys tevergeefs een penalty claimde, nadat Leon Bot werd vastgehouden door Hidde Prijs, ging de bal na 33 minuten wel op de stip. Roderick Gielisse vergreep zich aan Jeffrey Rijsdijk en zag die actie bestraft worden met geel en een penalty. Ahmed El Azzouti verzilverde de penalty en maakte daarmee zijn eerste goal van het seizoen.

Nog geen tien minuten later stond het zelfs 0-3. Eerst kon Rijsdijk een ingestudeerde lage corner bij de eerste paal binnenschieten, even daarna werd El Azzouti gevonden in het zestienmetergebied en punterde hij zijn tweede en Kozakken Boys’ derde onder Richard van Nieuwkoop door. In tien minuten tijd lag Rijnsburgse Boys knock out in de touwen.

Trainer Wilfred van Leeuwen probeerde na rust de wedstrijd nog wel te keren met de inbreng van Frank Tervoert, maar het spelbeeld veranderde niet. Kozakken Boys behield het veldoverwicht en kansen waren er nauwelijks te noteren. Het was dan ook niet gek dat de eretreffer van Wesley Goeman uit een vrije trap kwam. Het bracht de overwinning voor Kozakken Boys niet meer in gevaar. De Werkendammers waren in de blessuretijd zelfs nog dicht bij een vierde treffer, maar Van Nieuwkoop zag de vrije trap van Rijsdijk op de lat uiteenspringen. De overwinning zorgt ervoor dat Kozakken Boys naar vier punten gaat, waarbij het opvallend is dat alle punten in de gemeente Katwijk werden behaald.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie