zaterdag, maart 25, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieVERSLAG | Kopstoot Maikel de Harder kleurt matte Spakenburgse Derby

VERSLAG | Kopstoot Maikel de Harder kleurt matte Spakenburgse Derby

De oliedomme rode kaart van Maikel de Harder zal zonder twijfel het moment zijn waarover wordt gesproken in de bespiegelingen van de 82ste Spakenburgse derby. Een dorpstwist die voetballend verre van hoogstaand was met twee ploegen die zich wel leken te kunnen verzoenen met een 1-1 remise.

Misschien was het hoogtepunt van de derby tussen Rood en en Blauw wel het imposante spandoek, gecombineerd met de ‘La Casa de Papel’-maskers en overals, door de supporters van IJsselmeervogels. Toevallig of niet, maar ook de Blauwe achterban had de populaire Spaanse televisieserie gekozen als thema voor haar sfeeractie, compleet met honderden blauwe bankbiljetten die op het veld werden gestrooid als verwijzing naar de bankovervallers uit de Netflix-serie.

Afijn, toen de confetti en bankbiljetten eindelijk waren opgeruimd zagen de 7500 toeschouwers net als bij de heenwedstrijd een nogal zenuwachtige wedstrijd, waarin de hoofdrolspelers grossierden in balverlies en slordige passes. Over de gehele wedstrijd was er nauwelijks één fraaie voetballende aanval te bespeuren, misschien de 1-1 van Jordi Bitter uit een voorzet van Argjend Selimi uitgezonderd.

Handigheidje Van de Laar
Gevaarlijke momenten ontstonden vooral uit spelhervattingen, zoals na 9 minuten toen Jeffrey Buitenhuis uit een voorzet van Gillian Justiana alles goed deed, maar doelman Leon ter Wielen een knappe reflex in huis had en redde. Vanuit het niets viel een kwartiertje later alsnog de openingstreffer. Een omhoog geschoten bal stuiterde in de Spakenburg-verdediging, waarbij Mike van de Laar handig zijn lichaam gebruikte, zodoende Cendrino Misidjan eenvoudig blokte om vervolgens diagonaal laag raak te schieten. Zijn schot was echter niet bijster hard, waardoor Ter Wielen de stuiterende inzet misschien wel had mogen hebben.

Bitter maakt gelijk
Spakenburg mocht kort daarna van geluk spreken dat scheidsrechter Wim Bronsvoort, die over het algemeen prettig onzichtbaar het duel leidde, geen gele of zelfs rode kaart in petto had na een vieze overtreding van Mike Vreekamp. De Blauwen, die op een afstandsschot van Philip Ties na nog weinig hadden gecreëerd, kwamen na een half uur net als de rode dorpsgenoot vanuit het niets tot scoren. Selimi kreeg wat ruimte aan de rechterkant, keek goed waar spits Bitter was, legde de bal op diens hoofd en zo kopte de aanvaller vogelvrij de 1-1 binnen. Enkele minuten later had Bitter bovendien de 1-2 kunnen maken, maar hij kreeg de bal uit een lastige hoek niet op doel.

Kopstoot
Na rust zette een oliedomme en lompe actie van routinier Maikel de Harder het duel op z’n kop. Na wat gedoe tussen Danny van den Meiracker en Vreekamp bemoeide de aanvallende middenvelder van de thuisclub zich ermee en gaf Vreekamp een onvervalste kopstoot. Arbiter Bronsvoort twijfelde geen moment en toonde als eerste kaart van het duel direct een rode. De rode kaart drukte een stempel op het duel. IJsselmeervogels leek zich direct te verzoenen om de 1-1 stand over de streep te trekken, terwijl Spakenburg de creativiteit (Nick de Bondt en Jasper Waalkens speelden met het tweede van Spakenburg) ontbeerde om een serieuze jacht te maken op de derbyzege in het hol van de leeuw. Tom van der Neut was met een doorkopbal dreigend, invaller Olaf van der Sande bij een scrimmage dichtbij het doel en in blessuretijd slingerde Tom Menting een vrije trap gevaarlijk voor het doel, maar het waren vooral opportunistische pogingen om het geluk te beproeven. De eindstand van 1-1 was terecht voor het duel dat geen winnaar verdiende.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD