Volg ons

Katwijk

VERSLAG | Koninklijke HFC start nieuwe jaar met driepunter in Katwijk

VERSLAG | Koninklijke HFC start nieuwe jaar met driepunter in Katwijk

Katwijk heeft geen profijt kunnen maken van de verliespartij van AFC. De Katwijkers verloren in eigen huis met 0-1 door een wonderschone treffer van HFC-middenvelder Lars Weistra.

Weistra op avontuur
Op Sportpark de Krom begonnen de nummers drie en zes aan de hervatting van het seizoen. Katwijk beet al snel van zich af door gebruik te maken van de snelle Van Weerdenburg aan de linkerkant. Maar verder dan alleen speldenprikjes kwam de ploeg van coach Jan Zoutman niet in de openingsfase. Aan de andere kant was het Koninklijke HFC die na een kleine twintig minuten op voorsprong wist te komen door Lars Weistra. De middenvelder ging zelf op avontuur, wist Joey Jongman en Robbert Susan af te troeven, om vervolgens verwoestend uit te halen en de bal in de rechterbovenhoek te plaatsen: 0-1.

Fysieke duels
Verder waren Katwijk en ‘The Good Old’ qua kansen nog niet gekomen, wel waren de Haarlemmers niet vies van een fysiek duel. Met name Vincent Volkert en Wessel Boer hielden zich niet in en dat resulteerde vaak in ongenoegen bij de Katwijkers. Scheidsrechter Robin Gansner gaf dan ook terecht een gele kaart na de harde en zoveelste chargé van Volkert.

Mengerink dreigend maar niet doeltreffend
Door een overwinning van IJsselmeervogels op AFC kon de Katwijker VV de lachende derde worden van het weekend maar dan moest er wel gewonnen worden van HFC. Bij de thuisploeg was het met name clubtopscorer Marciano Mengerink die doelman Tom Boks aan het werk zette. De spits was dreigend met zijn passeerbewegingen en snelheid, echter was dat niet genoeg om de Haarlemse goalie te verschalken.

Jacht op de gelijkmaker
In de tweede helft waren de rollen duidelijk verdeeld: Katwijk zette alles op alles om op gelijke hoogte te komen. HFC bleef collectief achterin staan en gooide alles op de counter. De nog ongeslagen Zoutman wisselde aanvallend om de Haarlemse defensie open te breken maar dat bleek tevergeefs. Mamedov en Berkhout zorgden nog wel voor gevaar voor het doel, maar meerdere pogingen smoorden in de verdediging of stond doelman Boks in de weg.

Rode kaart
Naast het verdedigen kwam de Koninklijke er zo nu en dan uit. De ingevallen Floris van der Linden had in de slotfase de 0-2 op zijn rechterschoen maar hij wist doelman Ricardo Kieboom niet te passeren. Het duel eindigde voor HFC-trainer Gertjan Tamerus met een kleine smet. Vincent Volkert, die in de eerste helft een gele kaart ontving, kreeg vlak voor tijd zijn tweede gele kaart na een tackle op Mamedov. Zo kwam een einde aan de winstreeks van Jan Zoutman als coach van Katwijk en klimt HFC naar de vierde plaats op slechts één punt achter Katwijk.

Advertentie
Advertentie

Programma

Meer over Katwijk