Volg ons

Tweede Divisie

VERSLAG | Kevin Dercks kopt Excelsior Maassluis langs Scheveningen

VERSLAG | Kevin Dercks kopt Excelsior Maassluis langs Scheveningen

Dat het in de blessuretijd tussen Excelsior Maassluis en Scheveningen nog spannend werd, mochten de Maassluizenaren helemaal zichzelf aanrekenen. De ploeg van coach Dogan Corneille was de betere ploeg op Houtrust, maar verzuimde om Scheveningen al vroeg de nek om te draaien. Na een Schevenings slotoffensief bleven de Tricolores overeind en bleek de 0-1 van de op dat moment al geblesseerde Kevin Dercks genoeg voor de tweede zege op rij.

Na de 3-1 overwinning op Jong Almere City vorige week zaterdag kon Excelsior Maassluis eindelijk weer eens opgelucht adem halen. Ondanks dat de Maassluizenaren de laatste weken weinig verloren, was de laatste overwinning ook al weer een tijdje geleden. Vandaag trof het in SVV Scheveningen opnieuw een ploeg uit de lagere regionen van de Tweede Divisie. De Scheveningers onder leiding van John Blok kennen in hun eerste seizoen een moeizame start en stonden met 10 punten op plek 17 van de ranglijst. Toch konden de Schollekoppen positief aan de aftrap verschijnen door het resultaat van vorige week, toen de invalbeurt van Sergi Roeleveld de ploeg een nieuw elan gaf en er van een 2-0 achterstand terug werd geknokt naar een 2-2 gelijkspel bij de Rijnsburgse Boys.

Voor diezelfde Roeleveld had trainer John Blok geen plek ingeruimd in de basisopstelling. Wel was er plek voor Ruben Koorndijk, die de geschorste Gio van Ree verving links achterin. De linksback zag zijn ploeg in de beginfase vooral naar achteren moeten lopen. Excelsior had het merendeel van het balbezit en kwamen vaak gevaarlijk dichtbij het doel van Björn Bénard. De eerste echte kans was er echter pas in de twaalfde minuut toen Vincent van den Berg via een steekpass van Kevin Dercks aan de rechterkant van het strafschopgebied kon uithalen. De poging verdween echter in het zijnet en zo overleefde de thuisploeg het gevaar. Zelf kreeg het in de minuten daarop ook twee mogelijkheden via schoten van Mehmet Aldogan en Barry Rog, maar de schoten werden door keeper Jean-Paul van Leeuwen en de verdediging onschadelijk gemaakt.

Excelsior Maassluis was de betere in de eerste helft, maar echte grote mogelijkheden werden er niet gecreëerd. Vaak ging het net mis in de laatste fase, waardoor een Scheveninger erger kon voorkomen. De thuisploeg zat er fel op en gaf de Tricolores maar weinig tijd om het spel te maken. De Scheveningers werden vooral gevaarlijk uit dode spelmomenten. Eerst was het Leroy Resodihardjo die een vrije trap van Jari de Jong net naast de paal kopte en even later kon Sekou Sylla de bal nog net van de lijn koppen. Waar de Scheveningers er van overtuigd waren dat dit achter de lijn gebeurde, bleef scheidsrechter Eric Thijs gedecideerd en gaf hij geen doelpunt. Dezelfde Thijs floot even later wél in het voordeel toen Excelsior Maassluis scoorde via Vincent van den Berg, maar doordat dit in buitenspelpositie gebeurde werd ook dit geen doelpunt. Vlak voor de rust was Milan van Ewijk nog dichtbij, toen opnieuw Vincent van den Berg goed combineerde in het strafschopgebied, maar keeper Bénard maakte zich goed groot en voorkwam de goal van de talentvolle back.

Toen de meeste toeschouwers al richting de warme thee gingen, was daar toch plots de voorsprong van de gasten. Uit een corner in de 49e minuut viel de bal op het hoofd van Sefa Kurt die inkopte. Nog net voor keeper Bénard de bal kon pakken en was het Kevin Dercks die als een duveltje uit een doosje de bal langs de keeper kopte. Zo ging de thuisploeg tóch nog met een achterstand de kleedkamer in.

Bij aanvang van de tweede helft voerden beide ploegen een wissel door. Bij Maassluis kwam Niels Redert voor doelpuntenmaker Dercks en Brandon Robinson verging de onzichtbare Joël Donald in de punt van de aanval. Qua spelbeeld veranderde er eigenlijk weinig. Excelsior was nog steeds de betere ploeg, maar kon de stugge Scheveningers niet van zich afkrijgen. De Schollekoppen kwamen zelf ook steeds wat verder naar voren en konden gevaarlijk worden. Het was eigenlijk bizar dat de gasten niet verder uitliepen. Eerst was het Vincent van den Berg die alleen op de keeper kon afgaan, maar hij had zo veel tijd nodig dat de verdediging hem al kon uitschakelen voordat hij een poging kon wagen op doel. Ook Daan Blij had niet zijn meest gelukkige wedstrijd qua afwerken. Eerst krulde de topscorer van de ploeg een bal schitterend op de lat, maar hij mocht het zich wel aanrekenen toen hij 10 minuten voor tijd een strafschop zwak inschoot en keeper Bénard de bal klemvast kon pakken.

Scheveningen zette aan voor een offensief, maar in het steeds slechter wordende weer kwam de ploeg van John Blok niet echt verder dan een bal op de lat van invaller Levi Schwiebbe. De Maassluizenaren hielden dus stand en werden niet afgerekend op het feit dat de 0-1 eigenlijk een veel te magere score was. Toch levert het drie punten op en pakt de ploeg van Corneille voor de tweede week op rij 3 hele belangrijke punten om weg te komen uit het rechterrijtje. Door deze nederlaag blijft de thuisploeg echter staan op die gevaarlijke degradatieplaats en moet het hopen dat de concurrentie daar beneden niet verder uitloopt.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie