Volg ons

Tweede Divisie

VERSLAG | Katwijk wint ‘zomeravondpotje’ van FC Lienden

VERSLAG | Katwijk wint ‘zomeravondpotje’ van FC Lienden

Katwijk hield in een kabbelend zomeravondpotje met winterse buien de drie punten in huis. Dat de thuisploeg vrij en zonder druk kon spelen was algemeen bekend, maar ook FC Lienden stond in de relaxstand, terwijl die ploeg toch echt de punten nog wel kon gebruiken. Doordat de voorsprong voor de Krombewoners lange tijd een minimale was, hielden de bezoekers nog wel hoop op een gelijkspel, maar een goed kwartier voor tijd viel de 2-0 en daarmee de beslissing in het duel.

In de openingsfase van de wedstrijd beet Lienden nog het meest van zich af. De eerste mogelijkheden (twee schoten uit de tweede lijn) waren echter een prooi voor doelman Mark de Vries. De eerste serieuze kans kwam na een kwartier spelen, toen Marciano Mengerink zichzelf goed vrij wist te maken in het zestienmetergebied, maar zijn poging belandde in het zijnet. Vanaf dat moment kreeg Katwijk langzaamaan meer grip op de wedstrijd. De oranjehemden combineerden geduldig en wachtten op de openingen die zouden gaan komen. Dat leverde tot de rust kansen op voor Steven Sanchez Angulo, Mike van den Ban en een vrije trap van Joey Jongman, maar op alle drie de schoten had Thom Jonkerman een passend antwoord.

Kort voor rust moest de doelman van Lienden toch buigen. Een diagonaal ingeschoten bal van Mike van den Ban was onhoudbaar voor Jonkerman: 1-0. De ploeg uit de Betuwe leek niet gekraakt door die openingstreffer, want in het eerste kwartier na rust waren er toch weer wat mogelijkheden. Zowel Rafael Uiterloo als Frank Wiafe-Danquah hadden het vizier niet helemaal op scherp staan, hoewel de poging van Wiafe-Danquah maar ternauwernood langs de kruising vloog.

Hierna nam Katwijk, mede dankzij het goede spel van invaller Norair Mamedov (hij kwam voor rust al in het veld voor de geblesseerd geraakte Damiano Schet), het heft weer in handen. De Armeense aanvaller zorgde na een prima combinatie voor een kans voor Mengerink en kon zelf venijnig uithalen vanuit de tweede lijn, maar beide keren was Jonkerman een sta-in-de-weg. In de 74e minuut wist Mengerink toch zijn goaltje mee te pikken. Robbert Susan stuurde Sanchez Angulo weg in de diepte, waarna Angulo de bal goed vrij wist te kappen en Mengerink een niet te missen kans bood.

Met de 2-0 was het duel definitief beslist. Guytho Mijland probeerde nog wel de aansluitingstreffer te maken namens de bezoeker, maar vond De Vries op zijn weg. Daarmee won Katwijk een zomeravondpotje met hagelbuien, maar was het grootste vraagteken toch wel waarom ook Lienden op dat tempo acteerde.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Tweede Divisie