Volg ons

Tweede Divisie

VERSLAG | Katwijk wint van Scheveningen op romantisch Houtrust

VERSLAG | Katwijk wint van Scheveningen op romantisch Houtrust

Voetbal is de grootste sport ter wereld, maar het zijn juist de kleine traktaties die de sport zo groot maken. Een van die traktaties is een bezoek aan sportpark Houtrust in de herfst. Hoge bomen, fanatieke fans kort op het veld, af en toe een bui en een wedstrijd die spannend blijft tot het einde. Hoewel Scheveningen – Katwijk qua voetbal lang niet altijd goed was, hadden beide ploegen tot het laatste fluitsignaal zicht op een goed resultaat. Uiteindelijk trakteerde de regerend landskampioen de meegereisde aanhang op drie punten, de marge was echter minimaal: 1-2.

Katwijk startte sterk in de, voor hen, traditioneel moeilijke uitwedstrijd. De laatste overwinning op Houtrust was in 2010, toen de Krombewoners op een historische slotdag zich ternauwernood wist te plaatsen voor de nacompetitie voor een plekje in de Topklasse. Aan die dominantie kwam echter een einde toen Joey Jongman met een machtige uithaal, via de onderkant van de lat, de 0-1 op het bord had gezet. De thuisploeg beet wat feller van zich af en Katwijk leek wat op twee gedachten te gaan hinken. Scheveningen creëerde een aantal mogelijkheden voor rust, waarbij een te slappe inzet van Barry Rog en de gelijkmaker van Joel Donald de meest in het oog springende waren. Opvallend was dat Katwijk in die fase te vaak net te laat was om druk op de bal te houden, waardoor Scheveningen in staat was om lang en gevaarlijk door te combineren.

Het zal voor trainer Jack van den Berg voelen alsof hij de juiste radiozender wel gevonden heeft, maar hoe hij ook aan de knoppen blijft draaien, er blijft steeds een kleine ruis te horen. In de rust moest met het inbrengen van Norair Mamedov voor Jan Willem Tesselaar die ruis verholpen worden. Tien minuten na rust betaalden de wissel en de opdracht om korter op de tegenstander te zitten zich uit door een hernieuwde voorsprong voor Katwijk. In eerste instantie kon Marciano Mengerink doelman Sven Wolsheimer omspelen, maar was de hoek te moeilijk om te scoren. Zijn voorzet viel ver voorbij de tweede paal bij Steven Sanchez Angulo, die de bal piekfijn klaarlegde voor Robbert Susan, 1-2.

Scheveningen kon daar in de tweede helft maar weinig tegenover stellen. Eenmaal werd Brandon Robinson gevaarlijk, na een uitglijder van Guus van Weerdenburg, maar Ricardo Kieboom pareerde de inzet in de korte hoek. Ook nadat Katwijk met tien man kwam te staan, na een directe rode kaart voor Mamedov, kwam Scheveningen niet tot nauwelijks tot een slotoffensief. Katwijk had de organisatie op orde, waardoor met name Levi Schwiebe geen openingen zag om zijn medespelers in weg te sturen. Sterker nog, Katwijk kreeg kort voor tijd nog mogelijkheden om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, maar deze kansen waren aan Sanchez Angulo en invaller Damiano Schet niet besteed. De voorsprong bleef minimaal, maar de overwinning kwam voor Katwijk niet meer in gevaar.

En de romantici? Die draaiden zich, bij het verlaten van Houtrust, nog eenmaal om en keken naar de grijze bewolking, de hoge bomen en de brandende lichtmasten. En met hun blik nog eenmaal op het scorebord dat op 1-2 stond, verzuchtten zij zich. Enerzijds om de eindstand, aan de andere kant op die kleine dingen die die grote sport zo mooi maken.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie