Volg ons

Tweede Divisie

VERSLAG | Katwijk wankelt, maar blijft overeind in kampioenskraker

VERSLAG | Katwijk wankelt, maar blijft overeind in kampioenskraker

Mentaal is Katwijk niet te breken voorspelde trainer Jack van den Berg en zo geschiedde op de Zwaaier. Op karakter bleef het de koploper in de Tweede Divisie en pakte het de titel.

Grote kansen voor Kozakken Boys
Kozakken Boys bracht de Krombewoners flink aan het wankelen. Met name Julian Agatowski was voor rust een constante plaag voor bewaker Bennie van Noord, terwijl ook Ahmad Mendes Moreira toonde waarom hij volgend seizoen een kans krijgt in de Eredivisie. De sterke spits dolde na een half uur Raoul Esseboom, maar schoof de bal net voorlangs. Zijn kompaan Achmed El Azzouti had even daarvoor maar net langs de kruising geschoten. De kleine aanvaller soleerde zich vlak voor rust door de Katwijkse defensie, maar zijn puntertje kon gesmoord worden door doelman Ricardo Kieboom. In blessuretijd ging een schot van Gwaeron Stout maar net voorlangs.

Opluchting
Katwijk haalde dan ook opgelucht adem dat het ongeschonden de rust haalde. Zelf kwam het voor de pauze bij een uitbraak in kansrijke positie via Steven Sanchez Angulo, maar hij schoot naast.

Scheidsrechterswissel
Na rust gaf Mendes Moreira opnieuw een signaal af met een vlammend schot dat maar net over ging. Naar mate de tijd vorderde vloeiden de krachten bij beide ploegen langzaam weg. Dat gold blijkbaar ook voor scheidsrechter Lorenzo Cairo, die niet zijn sterkste wedstrijd floot, en zich twintig minuten voor tijd moest laten vervangen door collega Serik vanwege een kuitblessure. In de hectische slotfase bleef Kozakken Boys met overgave jagen op de winnende treffer. Het bracht Katwijk opnieuw aan het wankelen: Killian Berkhout kon nog maar net een kopbal van de lijn koppen, terwijl de ingevallen Abdulsamed Abdullahi de kruising teisterde met een fraai afstandsschot.

Emotie
Na zes zenuwslopende minuten blessuretijd floot arbiter Serik voor het laatst en namen de 800 supporters van Katwijk uitzinnig bezit van het veld. Ontroerend was vervolgens dat de vader van de overleden Sander Molenaar de schaal uitreikte aan aanvoerder Robbert Susan.

Later op Voetbal247.nl reacties en analyses van het kampioenschap van Katwijk.

Advertentie
Advertentie

Meer over Tweede Divisie