Home Competities Tweede Divisie VERSLAG | Katwijk verslaat VVSB in vervelende Bollenstreek-derby

VERSLAG | Katwijk verslaat VVSB in vervelende Bollenstreek-derby

Katwijk heeft in Noordwijkerhout de tweede overwinning op rij geboekt. De regerend kampioen had binnen 50 minuten een 0-3 voorsprong te pakken tegen VVSB, waardoor de Bollenstreek-derby al in een vroeg stadium beslist. VVSB bleef wel strijden voor een beter resultaat, maar kwam simpelweg kwaliteit tekort om het de Krombewoners echt moeilijk te maken in een wedstrijd die alleen bij voorstanders van kunstgras en voorstanders van de VAR in het geheugen zullen blijven zitten. Een klein kwartier voor tijd scoorde Tommy Bekooij nog uit een penalty voor de thuisploeg, maar die goal was slechts voor de eer en de statistieken.

- Advertentie -

Erbarmelijk veld
Wanneer de voorstanders van voetballen op natuurgras hun zaak bepleiten, worden de velden van de clubs in de Premier League vaak ingezet om het betoog te ondersteunen. Mooie, strakke grasvelden, waar een combinatie van vakmanschap en liefde aan ten grondslag liggen. Het hoofdveld van sportpark De Boekhorst zou echter de grootste voorstander van natuurgras nog aan het twijfelen brengen en zorgde ervoor dat goed combinatievoetbal eigenlijk onmogelijk was. Hoewel beide ploegen met dezelfde omstandigheden te maken hadden, waren deze voor de combinatie zoekende Katwijkers nadeliger dan voor de strijdende thuisploeg.

Verwarring
De ironie wilde wel dat de allereerste kans van VVSB, Frank Tervoert werd bij de eerste paal aan het werk gezet op een lage voorzet van Lulinho Martins, mede door het modderige veld gesmoord werd. Kort daarna was de eerste tegenslag voor de thuisploeg de inleiding van een fase waarin Katwijk het heft in handen kon nemen en tweemaal tot scoren kwam. Wesley Goeman raakte na een kwartier spelen geblesseerd aan de hamstring en moest gewisseld worden, Mitchell Theuns verving de winteraankoop. Katwijk profiteerde ten volle van de verwarring die ontstond na de wissel, twee minuten na die wissel scoorde Norair Mamedov de 0-1 uit een vrije trap, een kleine tien minuten later begon Marciano Mengerink halverwege de helft van VVSB aan een solo die net binnen het zestienmetergebied gestopt werd door Jelmer Vijlbrief. Scheidsrechter De Vries oordeelde dat Vijlbrief daarbij een overtreding had gemaakt en wees gedecideerd naar de penaltystip. Robbert Susan faalde niet vanaf elf meter: 0-2.

VAR-momentje
In de commotie die volgde op deze beslissing kreeg Jordy Zwart ook nog een gele kaart te zien en gaf trainer Eric Meijers met zijn handen aan dat dit een VAR-moment zou moeten zijn. De gemoederen bij de thuisploeg kwamen maar moeizaam tot bedaren en diverse spelers bleven de rest van het duel licht ontvlambaar. Toen kort na rust de bal voor een tweede keer op de stip ging, kon Vries echt niets meer goed doen in de ogen van het thuispubliek. Het feit dat hij Sonny Ten Hoope spaarde door hem geen tweede gele kaart te geven na de overtreding, ging dan ook aan de meesten voorbij. Mengerink eiste deze penalty op en schoot Katwijk in veilige haven.

Claim om vierde strafschop
Katwijk liet de teugels vieren en VVSB zocht in het restant van de tweede helft naar een goal en de hoop op een wonder, maar verder dan een (terecht) afgekeurde treffer van Zwart en de benutte strafschop van Bekooij kwamen de Noordwijkerhouters niet. Kort voor tijd ging Tervoert nog een keer naar de grond na een duel met Bart Sinteur, maar ondanks de felle protesten wilde scheidsrechter Vries niet aan een vierde strafschop, en daarmee wellicht een spetterende slotfase, denken. Zo’n slotfase had deze wedstrijd, die zich vooral kenmerkte door overtredingen en gemekker tegen de arbitrage, ook eigenlijk niet verdiend.

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES