Volg ons

Katwijk

VERSLAG | Katwijk verslaat VVSB in een derby met twee gezichten

VERSLAG | Katwijk verslaat VVSB in een derby met twee gezichten

Was Katwijk – VVSB afgelopen seizoen nog een derby in wording, dit seizoen heeft het treffen tussen de twee streekgenoten, zeker op het veld, de stappen naar een volwassen derby wel gezet. In een wedstrijd waarin beide trainers hun strijdplan zagen slagen, was het uiteindelijk Katwijk dat aan de goede kant van de score eindigde.

Dat Katwijk de drie punten in huis zou houden, was in de eerste helft nog niet te zien. De thuisploeg creëerde geen kansen tegen de stugge Noordwijkerhouters, die bovendien na een goed kwartier de gewenste voorsprong te pakken hadden. Tommy Bekooy, die veelvuldig in de ruimte opdook, die Omar Hamdi op de weg naar voren moest laten, passeerde zijn directe bewaker binnendoor en schoot de bal vol in de kruising achter de kansloze Ricardo Kieboom. VVSB zorgde daarna voor een solide defensieve organisatie en zocht in de tegenstoot de snelheid van Lulinho Martins en Bekooy. Omdat Katwijk niet in staat om een bres te slaan in de defensie van Paars Geel leek er geen vuiltje aan de lucht voor de bezoekers. De beste kansen in de eerste 45 minuten waren ook voor VVSB. Na een klein half uur kon Tim de Rijk in kansrijke positie gebracht worden, nadat een voorzet van Martins in eerste smoorde op de rand van het zestienmetergebied van Katwijk.

Kort voor rust kregen Bekooy en Martins de ultieme kans om Katwijk nog meer pijn te doen. Bekooy soleerde, enigszins onorthodox, door de defensie van de thuisploeg, maar moest in het 1 op 1 duel met Kieboom uiteindelijk zijn meerdere erkennen in de doelman van de thuisploeg. Martins had in de rebound zoveel tijd nodig om de bal überhaupt onder controle te krijgen, dat Blokland zijn poging precies op tijd kon blokkeren. Katwijk kroop door het oog van de naald en kon in de rust eens rustig nadenken over een succesvolle wijziging van de plannen.

Die wijziging werd gevonden in een van de basis filosofieën van het voetbal: hou het simpel. De Krombewoners stapten over op een duidelijke 4-3-3, in plaats van een aanvalsplan met een vrijere rol voor Steven Sanchez Angulo en minder vaststaande posities voorin. Binnen vijf minuten creëerden de Oranjehemden de eerste grote kans van de wedstrijd. Jordy Hilterman stuurde Jan Willem Tesselaar weg over de linkerkant, maar de jonge buitenspeler kwam niet verder dan de vuisten van Ruben Valk. Een minuut later werd Marciano Mengerink in het strafschopgebied aangespeeld met een man in zijn rug. Met het, voor hem, karakteristieke kappen, draaien en zoeken naar een schot of een been versierde de interim-aanvoerder en penalty, die hij zelf benutte.

Wat volgde was een meeslepende tweede helft, waarin Katwijk in eerste instantie de duimschroeven stevig aan wist te draaien bij VVSB, maar waarin naarmate de wedstrijd vorderde de ruimtes dusdanig zo groot werden dat beide ploegen de mogelijkheid hadden om een counter goed uit te spelen. Na 83 minuten wist Sanchez Angulo de beslissende omschakeling in gang te zetten door eerst een steekpass rond het eigen zestienmetergebied onschadelijk te maken en daarna via een goede dribbel de counter in gang te zetten. Zijn pass op Mengerink was vervolgens op maat en de topscorer van Katwijk kon zich aan de overkant in het strafschopgebied ontdoen van Jordy Zwart en de ingevallen tweede keeper, Menno de Jong, in de korte hoek verschalken, 2-1.

Na een meeslepende slotfase, waarin VVSB nog 6 minuten extra en een paar prima kansen kreeg, wist Katwijk een zwaarbevochten zege te boeken. Beide trainers zagen de plannen uitkomen, maar de meer ervaren Jack had uiteindelijk het plan dat hem en zijn ploeg de drie punten opleverde.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Katwijk