Volg ons

Tweede Divisie

VERSLAG | Katwijk sluit 2018 in stijl af tegen Jong Almere

VERSLAG | Katwijk sluit 2018 in stijl af tegen Jong Almere

In de laatste thuiswedstrijd van het succesjaar 2018 deed Katwijk wat het zo vaak deed: in de absolute slotfase toch nog winnen. Dit keer was Jong Almere City het slachtoffer in een wedstrijd die in de eerste helft matig en in de tweede helft gewoon slecht was. Gevierde man namens de Krombewoners was invaller Michiel van Dam, die met zijn eerste balcontact direct het winnende doelpunt wist te maken: 1-0.

Katwijk stond op dat moment al met tien man, omdat Robbert Susan na een klein uur spelen tegen zijn tweede gele, en dus rode, kaart aanliep. Dat Susan tegen die twee kaarten aanliep had eigenlijk alles te maken met het feit dat Jong Almere City slimmer en feller in duels was dan Katwijk, waar je juist zou verwachten dat dat feit in het voordeel van de meer volwassen ploeg zou zijn. Katwijk had daardoor erg veel moeite om op een winderig sportpark De Krom tot voetballen te komen. Daardoor kwamen de Krombewoners tot minuut 89 tot twee schoten van afstand van Joey Jongman en een schot voorlangs van Marciano Mengerink.

Het gevaar van de bezoekers kwam vooral in de eerste helft en tweemaal met hulp van de wind en de defensie van Katwijk. In de openingsfase was de eerste kans voor de bezoekers er wel eentje die volledig op eigen conto te schrijven was. Nicky van Hilten vond Anass Ahannach vrij op de penaltystip, maar Ricardo Kieboom wist de inzet van Ahannach tot corner te tikken. Na een goed kwartier wisten Kieboom en Guus van Weerdenburg niet wat ze moesten doen met een voorzet die bij de tweede paal landde en caramboleerde de bal voor de voeten van Jelle Goselink. Goselink deed een meter vanaf een lege doellijn iets te doen wat eigenlijk knapper was dan de 0-1 maken: hij schoot de bal op de lat. Kort voor rust verrichtte Kieboom een heldendaad, nadat Kay Blokland een voorzet verkeerd raakte en op eigen doel schoot. Met een prachtige reflex voorkwam de Katwijk-goalie wederom de openingstreffer voor Jong Almere City.

Omdat Katwijk na rust niet kon tegen de verdedigend goed georganiseerde Almeerders en de bezoekers op twee gedachten hinkten, zakte het spelpeil in de tweede helft. Tot in minuut 89 Katwijk nog een vrije trap te nemen kreeg aan de linkerkant van het strafschopgebied. De net ingevallen Michiel van Dam snelde naar voren om de Katwijkse luchtmacht te versterken en hij zag de vrije bal van Norair Mamedov plots voor zijn voeten vallen. Van dichtbij was het eerste balcontact van de gouden wissel van Jan Zoutman direct de winnende treffer. Daarmee kreeg Katwijk wellicht wat te veel, maar sloot de regerend kampioen het jaar 2018 in eigen huis in ieder geval in stijl af.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie