vrijdag, maart 5, 2021
Home Competities Tweede Divisie VERSLAG | Katwijk lost HHC af als koploper en wint tweede periode

VERSLAG | Katwijk lost HHC af als koploper en wint tweede periode

Na een spannend en vermakelijk duel tussen de nummers 1 en 2 van de ranglijst is Katwijk op eigen veld de grote winnaar van het weekend in de Tweede Divisie geworden. Het team van Jan Zoutman won het duel tegen de Hardenbergers met 2-1 en loste dat team daarmee af als koploper van de ranglijst. Bovendien bleek Katwijk ook de tweede periode te hebben gewonnen.

- Advertentie -

Bij het team van Gert Jan Karstens moest Sander Danes verstek laten gaan wegens een schorsing. Daarnaast is Gerson Klok al geruime tijd geblesseerd. Bij de thuisclub waren om dezelfde reden Bennie van Noord, Danny van Haaren, Magid Suleiman als Brandon Robinson afwezig.

De aanvang van de wedstrijd liet zich vooral kennen als de periode waarin de spelers aan de harde wind moesten wennen. Er ging nogal vaak een bal de lucht in die niet geheel daar terecht kwam als bedoeld was.

HHC plooide zeker niet terug in de beginfase en trachtte via aanvoerder Glenn Kobussen en Rick Hemmink tot opbouw te komen. Toch kwam de 0-1 een beetje uit het niets vallen. Kobussen slingerde een hoekschop vanaf rechts voor het Katwijker doel waar Bart Sinteur onbedoeld zijn doelman Ricardo Kieboom bij de eerste paal passeerde: 0-1. Even later ontsnapte Rick Hemmink over de linkerflank maar hij kon niet tot een voldragen doelpoging komen.

Na een kwartier kwam ook Katwijk tot het eerste gevaar. Een vrije trap van Joey Jongman ketste via de buitenkant van de paal naast en even later bracht Serge Fatima zijn doelman Ramon Nijland in hevige problemen door over hem heen richting eigen doel te koppen. Katwijk-spits Roland Bergkamp dacht aan de gelijkmaker maar Nijland wist alsnog te redden.

,,De Brito Roque was er kort bij om enkele brandjes te blussen, onderscheidde echte overtredingen van flauwekul, paste regelmatig de voordeelregel toe en was niet kinderachtig in zijn beoordelingen.”

Nog voor het halve uur om was had Katwijk de strijd omgedraaid. Twee hoekschoppen vanaf rechts werden door Jongman op het hoofd van Marciano Mengerink en de slof van Robert Susan gemikt en in beide gevallen was Nijland kansloos.

Nog voor de rust moest Katwijk wel een andere tegenvaller incasseren. Spits Jordy Hilterman moest er met een hamstringblessure vanaf. De laatste kans voor de pauze ontstond toen Hardenberg-aanvoerder Kobussen een hoekschop vanaf links zag worden over gekopt door verdediger Fatima.

Het eerste kwartier na de pauze leverde geen kansen op. Na 63 minuten was er ineens een hele grote te noteren voor de thuisclub. Een enorme pegel van Jongman werd door Nijland tegen de lat aan gestompt. Even later besloot Karsten de tactiek om te gooien. Hij bracht Nick de Bondt en Dylan George. Bovendien stuurde hij Serge Fatima naar het front; reden voor Zoutman om de lange Esseboom achterin te posteren.

Met name Nick de Bondt bracht vanaf de rechterkant weer meer schwung in het team van HHC en in de slotfase hing er alsnog een gelijkmaker in de lucht. De Bondt schoot zelf eenmaal in buitenspelpositie net over en Serge Fatima kreeg de ultieme kans nadat Bouws en De Bondt over rechts waren doorgebroken. Fatima kwam net tekort om de 2-2 binnen te tikken. Daarmee sleepte Katwijk dit boeiende maar sportieve duel naar zich toe na een wedstrijd die uitstekend werd gearbitreerd. Sander de Brito Roque was er kort bij om enkele brandjes te blussen, onderscheidde echte overtredingen van flauwekul, paste regelmatig de voordeelregel toe en was niet kinderachtig in zijn beoordelingen. Dat bracht met zich mee dat dit duel in een lekker tempo kon blijven en mede daardoor zeker het predicaat ‘vermakelijk’ verdiende. Met als gevolg een nieuwe koploper in de Tweede Divisie.

.

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES