Volg ons

Tweede Divisie

VERSLAG | Katwijk laat Heerenveen lang zweten

VERSLAG | Katwijk laat Heerenveen lang zweten

Hoewel Katwijk een topamateurclub is, kennen de Krombewoners geen echt grote historie in het toernooi om de KNVB beker. Deze editie was de thuisploeg echter dicht bij een stunt tegen sc Heerenveen, maar Sam Lammers voorkwam in de slotfase van de verlenging gezichtsverlies voor de Friezen, door de enige, en dus winnende, treffer op het bord te zetten.

Zo’n 2000 toeschouwers zagen dat de regerend kampioen van de Tweede Divisie lang stand hield tegen de Friese subtopper. Katwijk had de verdedigende organisatie prima op orde en Heerenveen bleek nauwelijks in staat om ruimtes te vinden in de defensie van de Oranjehemden. Voor rust was Michel Vlap twee keer dicht bij een goal, maar daarmee waren de kansen voor de Friezen wel genoemd. Katwijk kon daar voor rust weinig tegenin brengen, maar haalde de rust wel met 0-0.

Na rust werd Heerenveen, dat toch al geen lekkere start van het seizoen kent, wat onrustiger. Er ging steeds meer fout bij de Friezen, waardoor Katwijk bloed rook en mogelijkheden kreeg om Heerenveen pijn te doen. Schoten van Jordy Hilterman, Marciano Mengerink en Damiano Schet gingen maar net naast het doel van Warner Hahn. Het bleken uiteindelijk de mogelijkheden die dat portie geluk ontbeerden om Heerenveen ook echt uit te kunnen schakelen. Bovendien was het de waarschuwing voor de Eredivsionist om toch nog een keer het tempo op te voeren voor een slotoffensief. Omdat Mark de Vries aan de kant van Katwijk zich meer en meer wist te onderscheiden en zich geholpen wist door zijn verdedigers en een klein engeltje op de lat bleef het na 90 minuten spelen 0-0.

Ook in de eerste helft van de verlenging bleef de verdedigende organisatie van Katwijk overeind, maar na de wisseling van speelhelft bleek de pijp bij de Krombewoners leeg. Met kunst- en vliegwerk ontwikkelde De Vries zich echter tot Man van de Wedstrijd aan de kant van de thuisploeg, daarmee vertrouwen tankend voor een eventuele penaltyserie. Totdat Sam Lammers drie minuten voor tijd toch een klein gaatje vond achter de Katwijk-doelman en Heerenveen met de schrik vrijkwam op De Krom. Na VVSB en Rijnsburgse Boys waren de Krombewoners de derde Bollenstreek-club die de schouderklopjes mocht ontvangen. Heerenveen was echter, na De Graafschap en TOP Oss, de derde profclub die met pijn en moeite door wist te bekeren en met de schrik vrij kwam in de Bollenstreek.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie