Volg ons

Tweede Divisie

VERSLAG | Katwijk – IJsselmeervogels: 12 sterren, 13 ongelukken

VERSLAG | Katwijk – IJsselmeervogels: 12 sterren, 13 ongelukken

Vaak genoeg zien voetballiefhebbers topwedstrijden die vooraf spektakel beloven en die achteraf eigenlijk teleurstellend waren. Voor het duel tussen regerend kampioen Katwijk en koploper IJsselmeervogels was ‘teleurstellend’ een understatement. De twee zaterdaggrootmachten schotelden het publiek een wedstrijd voor, waarvan met de allerbeste wil van de wereld nauwelijks soep van viel te koken en het eindigde zoals het was begonnen: 0-0.

,,Het verbaasde me dat de mensen bleven zitten”, zei Kay Blokland na een wedstrijd, waarin de kansen voor beide ploegen op één hand waren te tellen. Namens de thuisploeg was Jordy Hilterman in de openingsminuut gevaarlijk, verder waren er kansen voor Jan Willem Tesselaar (schot net naast), Damiano Schet (redding Jaimy Schaap) en kwam Mike van den Ban net te kort na een scherp aangesneden vrije trap van Joey Jongman. Namens de bezoekers waren Robbert Olijfveld (twee keer), Danny van den Meiracker en Soufyan Moro kansrijk.

Verder was het een wedstrijd waarin de twee ploegen vooral aan het buffelen waren op het middenveld en slordig waren in balbezit. De bal van A naar B krijgen was een uitdaging, van B naar C een schier onmogelijke missie. Het gevolg was dat beide ploegen vaak teruggrepen op de lange bal. Omdat beide ploegen hun aanspeelpunt geblesseerd zagen uitvallen werd de keuze voor de lange bal eigenlijk een kansloze optie. Van den Meiracker moest halverwege de eerste helft geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door Dylan Chiazor, kort na rust raakte Hilterman geblesseerd aan de hamstring en kon hij niet door, zijn vervanger was Van den Ban.

Hilterman was na Robbert Susan, die tijdens de warming up klachten kreeg aan de hamstring, de tweede Katwijker die deze wedstrijd uitviel. Na Marciano Mengerink en Michiel van Dam tegen Jong Sparta en Steven Sanchez Angulo tegen Rijnsburgse Boys waren zij de vierde en vijfde speler die met een blessure uitvielen in drie wedstrijden. Zij kunnen aanschuiven in een ziekenboeg die toch al goed gevuld was en het was voor de Krombewoners het voornaamste argument om het matige niveau tijdens de wedstrijd te verklaren.

Omdat IJsselmeervogels, tot het uitvallen van Danny van den Meiracker, wel op volle oorlogssterkte waren, is de matige prestatie van de Rooien lastiger te verklaren. De trotse koploper van de Tweede Divisie straalde die trots niet uit en liet daarmee de kans liggen om de gehandicapte titelhouder het vuur aan de schenen te leggen, met als gevolg dat de Rooien de koppositie weer over moeten geven aan AFC.

Bovendien lieten de Vogels de kans liggen om het gat met Katwijk naar zes punten te brengen. De spanning in de competitie blijft gegarandeerd en de topper van dit weekend wordt bijgeschreven bij een lange lijst van topwedstrijden waar iedereen vooraf naar uitkeek, maar die achteraf zwaar teleurstelde.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar een kleine donatie wordt gewaardeerd!

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Tweede Divisie