vrijdag, december 3, 2021
HomeEredivisieVERSLAG | Katwijk heeft aan zeven minuten genoeg tegen IJsselmeervogels

VERSLAG | Katwijk heeft aan zeven minuten genoeg tegen IJsselmeervogels

Als de namen IJsselmeervogels en Katwijk op één affiche staan zijn de verwachtingen vooraf vaak hoopvol, maar op zeven minuten na werd er niet tot nauwelijks aan die verwachtingen voldaan. In die zeven minuten – direct na rust – deed Katwijk snel zaken en werd het duel dankzij twee goals van uitgerekend Ahmed el Azzouti in het slot gegooid. De koploper speelde de wedstrijd tegen een onmachtig IJsselmeervogels vervolgens zakelijk uit.

Ook voor rust wist de thuisploeg nauwelijks iets te creëren. IJsselmeervogels liet de bezoekers het spel maken en hoopte vanuit de omschakeling tot kansen te komen. Dat lukte twee keer. De eerste keer was na een goed kwartier spelen. Jeffrey Buitenhuis kreeg vanuit een corner de bal voor zijn voeten vlak voor het doel van Andre Krul. De verdediger leek echter zelf het meest te schrikken van de mogelijkheid en kreeg de bal niet richting goal. Halverwege de eerste helft konden de Rooien via Khalid Tadmine gevaarlijk uitbreken. Met vier aanvallers tegen drie verdedigers van Katwijk zag hij echter niet de opening bij een van zijn medespelers en besloot hij vanaf de rand van het strafschopgebied zelf te schieten. De inzet ging via een Katwijk-verdediger naast.

Ontbranding
Omdat Katwijk voor rust ook de ruimtes niet wist te vinden in de gesloten defensie van IJsselmeervogels was de 0-0 ruststand een logische. Kort na rust ontbrandde het duel kortstondig, maar zo hevig dat het direct in Katwijks voordeel beslist was.

El Azzouti
Al in de eerste minuut na rust bood Lars Weistra met een slim passje Marciano Mengerink de mogelijkheid om uit te halen op het doel van Jaimy Schaap. Een minuut later raakten de doelman en zijn defensie dusdanig in de war van de druk van de Katwijkse aanvallers dat Killian van Mil de bal wist te ontfutselen en Ahmed El Azzouti het laatste tikje kon geven: 0-1. Vijf minuten later stond de spits bij een voorzet van Weistra weer op de juiste plaats om van dichtbij de tweede van de middag op het bord te zetten. Wedstrijd beslist.

Onmachtig
IJsselmeervogels probeerde het nog wel, maar kon geen moment een vuist maken tegen een zakelijk Katwijk, dat rustig de bal liet gaan en de wedstrijd professioneel uitspeelde. De enige opwinding was er op het moment dat bij de bezoekers het tempo omhoog ging en er direct ook mogelijkheden uit voortkwamen. De Krombewoners waren in de eindfase echter vaak te slordig om doelman Schaap echt te verontrusten en vonden de keren dat dat niet zo was diezelfde keeper van Vogels op hun weg. Het hoefde ook niet meer zo nodig van de bezoekers.

Die luxe had Katwijk, omdat IJsselmervogels na de 0-2 niet meer kon. Wat de Rooien ook probeerden, ze konden geen poot aan de grond krijgen tegen de solide defensie van de oranjehemden, waardoor het duel al gauw als een nachtkaars uitging. Een nachtkaars die in totaal slechts zeven minuten gebrand had en toen werd uitgeblazen door Ahmed el Azzouti.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS