Volg ons

Tweede Divisie

VERSLAG | Katwijk heeft aan een uur inspanning genoeg tegen Lienden

VERSLAG | Katwijk heeft aan een uur inspanning genoeg tegen Lienden

Katwijk heeft een vrij gemakkelijke overwinning geboekt in en tegen Lienden. De thuisploeg kwam op de eigen Abdijhof nog wel op een voorsprong, maar zag deze kort voor rust omgebogen worden in een 1-3 achterstand. Omdat Katwijk het na een uur wel goed vond en Lienden niet beter kon, bleek dit uiteindelijk ook de eindstand.

De bezoekers pakten vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief, maar wisten lang geen bres te slaan in de verdediging van Lienden. Omdat aan de andere de eerste counter wel direct raak was, kwam de ploeg uit de Betuwe verrassend op voorsprong. Maurits de Baar nam een lange bal van Gytho Mijland mee met het hoofd en was daarna zowel Omar Hamdi, als Ricardo Kieboom de slim af: 1-0. Het bleek, in aanvallend opzicht, het enige echte wapenfeit van Lienden, dat in verdedigend opzicht wel lang overeind bleef. Dat had enerzijds te maken met het feit dat de blauw-witten uit de Betuwe zich erg ver terugtrokken (zelfs spits Michiel Hemmen liet zich tot achter de middencirkel terugzakken), anderzijds deed Katwijk vaak te weinig met de ruimte aan de zijkanten.

Het duurde tot over het half uur voordat een actie vanaf de zijkant daadwerkelijk een grote kans opleverde. Damiano Schet kon soleren tot op de achterlijn en bood, met een lage voorzet, de kans aan Steven Sanchez Angulo. De spelmaker van de Krombewoners, die eerder deze week een handtekening onder een nieuw tweejarig contract zette, schoof de bal echter net naast het doel van Jan Schimmel. Het eerst gevonden gaatje veroorzaakte echter een dijkdoorbraak in de defensie van Lienden, want in de zes minuten erna was het wel driemaal raak voor Katwijk.

Eerst trapte Haris Nemic in de val door opzichtig aan Marciano Mengerink te gaan hangen in een lijf-aan-lijf gevecht in het zestienmetergebied. Aanvoerder Robbert Susan benutte de gegeven strafschop. Twee minuten later kon Mengerink zelf weggestuurd worden richting Schimmel, de spits had twee pogingen nodig om de 1-2 op het bord te zetten. Kort daarna werd Norair Mamedov gevonden met een lange bal en lag de 1-3 achter Schimmel. Daarmee was de wedstrijd voor rust eigenlijk al beslist.

Katwijk ging in het eerste kwartier na rust nog wel op zoek naar meer, maar nadat de kansen die de Krombewoners creëerden niet aan Sanchez Angulo (een op een met Schimmel), Omar Hamdi (voorlangs) en Susan (vrije trap die goed gered werd door Schimmel) niet besteed waren, vonden de bezoekers het wel goed verder en speelden zij de wedstrijd gecontroleerd uit.

Het meest opvallende moment van de tweede helft was de dubbele wissel van Jawad Bellahsan aan de kant van de thuisploeg. In de 69e minuut kwam Bellahsan erin voor Mijland, in de 81e minuut werd de aanvaller gewisseld voor Yassine Zakir. Bellahsan was woest en was sneller in de kleedkamer dan hij ooit op het veld is geweest. De komende week zal het lijmwerk van de relatie trainer van de Haar en speler Jawad Bellahsan meer aandacht krijgen dan de terechte nederlaag van Lienden. Katwijk was simpelweg een maatje te groot voor de mannen van de Abdijhof en hadden aan goed uur inspanning genoeg om dat verschil ook in de score uit te drukken.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar een kleine donatie wordt gewaardeerd!

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Tweede Divisie