Home Clubs Katwijk VERSLAG | Katwijk doet zichzelf voor rust te kort tegen Koninklijke HFC

VERSLAG | Katwijk doet zichzelf voor rust te kort tegen Koninklijke HFC

In de nababbel konden beide partijen zich wel vinden in een puntendeling, maar wie het wedstrijdbeeld voor rust goed onder de loep nam zal concluderen dat Katwijk zichzelf in die fase van de wedstrijd eigenlijk te kort deed. Omdat invaller Khalid Tadmine in het eerste kwartier na rust te lang onder de radar wist te blijven, konden de Haarlemmers zich weer naast de Oranjehemden knokken. Nadat ook een Katwijks slotoffensief werd overleefd, eindigde de topper van het weekend in een puntendeling: 1-1.

- Advertentie -

Drie vrije trappen vanaf een interessante positie, weifelend ingrijpen van doelman Tom Boks bij een schot van Guus van Weerdenburg en in een 1-op-1-duel met invaller Brandon Robinson, een goede redding van diezelfde Boks, nadat Robinson weer aan de aandacht van de verdediging was ontsnapt, een aantal gevaarlijke corners en slechts één doelpunt. Het was het verdict van de eerste helft van Koninklijke HFC tegen Katwijk.

De enige goal was er wel eentje om door een ringetje te halen. Joey Jongman pikt de bal op het middenveld op, ontdeed zich van twee tegenstanders en krulde met een penseelstreek de bal langs Boks. De 0-1 was volkomen verdiend, vooral omdat de thuisploeg in de eerste drie kwartier niet verder kwam dan één gevaarlijk schot van Joel Donald.

Die magere “score” dwong Gert Jan Tamerus tot ingrijpen in de rust. De teleurstellende Floris van der Linden bleef in de kleedkamer achter en werd vervangen door Khalid Tadmine. Die wissel gaf de Koninklijke duidelijk nieuw elan en Katwijk had moeite om de meer beweeglijke Tadmine aan banden te leggen. Tien minuten na rust zag Jacob Noordmans een inzet nog van de lijn gekopt worden, vijf minuten later was het wel raak. Tadmine kwam bij de eerste paal knap voor zijn directe tegenstander en liet met een mooie kopbal Ricardo Kieboom kansloos.

Na de gelijkmaker koos Tamerus voor nog een aanvallende wissel, maar draaide het spelbeeld langzaam maar zeker weer in Katwijks voordeel. Katwijk kwam er een aantal keren gevaarlijk door aan de zijkanten, waardoor de Haarlemmers stukje bij beetje weer werden teruggedrongen op de eigen helft. De Krombewoners kwamen echter niet verder dan een drietal gevaarlijke scrimmages voor de neus van Boks. Bart Sinteur was nog het dichtst bij de winnende treffer, maar hij zag zijn inzet door Noordmans van de doellijn gehaald worden.

Na een spannend slot aan de, inmiddels donkere, Spanjaardslaan bleek een puntendeling uiteindelijk het maximale tussen de gewezen koploper en de nummer vijf van de ranglijst. Een resultaat waar iedereen uiteindelijk mee kon leven. Maar wie kritisch kijkt, moet concluderen dat de bezoekers zich vooral in het eerste bedrijf te weinig hebben beloond voor de inspanning.

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES