Volg ons

Tweede Divisie

VERSLAG | Katwijk bijt zich stuk op Kasteelmuur

VERSLAG | Katwijk bijt zich stuk op Kasteelmuur

In de voorbeschouwing werd er nog een lans gebroken voor de Jong-teams, die elke tegenstander met open vizier willen bestrijden. Trainer Jeroen Rijsdijk stuurde jonge Kasteelheren echter met een defensieve tactiek het veld in en kreeg nog loon naar werken ook. Jong Sparta profiteerde van een moment van onachtzaamheid bij de Krombewoners en hield een punt over aan het bezoekje aan de Krom: 1-1.

,,We speelden tegen een handbalverdediging”’, zei Katwijk-trainer Cees Bruinink in de nabeschouwing. Negentig minuten had zijn ploeg de aanval gezocht, met slechts één doelpunt van Norair Mamedov als resultaat. Twee minuten na de openingstreffer kwam Jong Sparta langszij. Gianni Dos Santos kon vrij inkoppen na een voorzet van Joshua Sanches. In het dikke kwartier dat nog restte, was Bart Sinteur het dichtst bij een nieuwe voorsprong voor Katwijk, maar hij stuitte op de uitblinkende doelman Jomar Gomes.

Katwijk creëerde in openingsfase van het duel al twee goede mogelijkheden. Binnen zestig seconden kon Steven Sanchez Angulo Jordy Hilterman wegsturen, maar zijn pass was iets te hard. Een minuut later onderschepte Marciano Mengerink een pass in de Sparta-verdediging, maar hij kon, oog in oog met Gomes, de bal niet in een hoek plaatsen. Het publiek ging er eens goed voor zitten, maar zag dat Katwijk verder weinig wist te creëren voor rust. Aan de andere kant gebeurde nog minder. Jong Sparta had verdedigend de zaken goed voor elkaar, maar kwam zelf niet verder dan twee aardige pogingen van afstand.

Kort voor had Gomes een prachtige reflex in huis na een kopbal van Mengerink, die daarna hard in aanraking kwam met Lorenzo Soares Fonseca. Nadat Bruinink na twintig minuten al Mamedov moest brengen voor de geblesseerd Michiel van Dam was dit de tweede streep door de Katwijkse rekening. De blessure van Mengerink bleek zo ernstig dat hij naar het ziekenhuis werd gebracht voor onderzoek. Daar bleek dat de topscorer van Katwijk zijn jukbeen op meerdere plaatsen heeft gebroken. Na rust kwam Damiano Schet het veld op, ter vervanging van Mengerink, maar het spelbeeld veranderde niet. Katwijk zocht naar gaatjes in de hechte Spartaanse defensie, Jong Sparta hield voornamelijk tegen. Bij dat laatste was een grote rol weggelegd voor doelman Gomes, die met een aantal katachtige reflexen zijn doel schoonhield, totdat Mamedov sterker was in een duel met Levi Bouwense en de bal hard in de touwen achter Gomes schoot.

,,Kort na die goal was er één moment van onoplettendheid en die valt er dan direct in,” zegt Cees Bruinink. Centrale verdediger Bart Sinteur trok het boetekleed aan. ,,De trainer noemde niet mijn naam, maar ik weet dat ik de fout heb gemaakt en neem de schuld dan ook volledig op me,” zei de jonge Leiderdorper, die verder het algehele gevoel bij de thuisploeg treffend wist samen te vatten. ,,Ik ben niet tevreden”, besloot Sinteur.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar een kleine donatie wordt gewaardeerd!

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Tweede Divisie