Volg ons

Tweede Divisie

VERSLAG | Kansenmissend Spakenburg loopt in het mes tegen Jong Sparta

VERSLAG | Kansenmissend Spakenburg loopt in het mes tegen Jong Sparta

Spakenburg is zaterdagmiddag op de tweede nederlaag van het seizoen getrakteerd. Op Het Kasteel in Rotterdam lukte het de Blauwen niet om tot scoren te komen. Waar de paal twee keer in de weg stond, miste ook Jordi Bitter nog een penalty. De Spartanen waren via Ilias Alhaft en Youssef el Kachati wél doeltreffend en gingen met de drie punten aan de haal: 2-0.

De herfst is begonnen en dat was zaterdagmiddag op Het Kasteel goed te merken. Onder grijze en grauwe omstandigheden werd er de wedstrijd tussen de nummer drie en zes van de Tweede Divisie gespeeld. Ambitieuze promovendus Spakenburg kon met vertrouwen naar de ontmoeting met de beloftes van Sparta toewerken. De Blauwen kenden een prima start van de competitie en wilde graag ook in Rotterdam de zege wegslepen. De ploeg van John de Wolf zag echter wel een flink gewijzigd elftal opgesteld door trainer Jeroen Rijsdijk. Veel oude bekenden keerden terug, zoals doelpuntenmachine Halil Dervisoglu en buitenspeler Ilias Alhaft. Alle redenen voor de Spakenburgers om zonder enige vorm van onderschatting de wedstrijd in te gaan.

Spakenburg startte goed aan het duel. Na vijf minuten had het via Kevin Sterling al een enorme kans op de 0-1. De snelle buitenspeler was zijn bewakers te snel af en stond toen ineens oog in oog met keeper Michael Fabrie. Sterling klopte Fabrie, maar zag de paal zijn succes in de weg staan. Het was een open wedstrijd met veel kansen voor beide ploegen. Ook de Kasteelheren kwamen steeds vaker voor het doel van Leon ter Wielen, met name via Youssef el Kachati en Dervisoglu. De keepers hielden hun goal echter schoon.

Halverwege de eerste helft kreeg Spakenburg een ideale kans om op voorsprong te komen. De ploeg van John de Wolf kreeg een penalty na een overtreding van Levi Bouwense op Sterling. Jordi Bitter, vorige week nog goed voor drie goals waarvan een rake strafschop, miste echter (goede redding Fabrie) en zo ging een grote kans verloren. Sparta ontsnapte en sloeg drie minuten later zelf wél toe. Ilias Alhaft rondde een goede dribbelactie af met een droog schot in de korte hoek, die Ter Wielen kansloos liet. Het kon een wonder worden genoemd dat ook met deze stand de rust werd gehaald. Beide ploegen kregen nog een paar grote kansen op treffers, maar de afronding was telkens niet goed genoeg.

In de tweede helft was er in het begin een stuk minder te beleven. Waar de regen met bakken uit de lucht kwam, waren de kansen maar schaars. Na tien minuten had Spakenburg echter op 1-1 moeten komen. Verdediger Nathaniel Will (die last-minute aanvoerder Barry Beijer verving) soleerde zich een weg door de Sparta-verdediging en gaf Giovanni Gravenbeek een niet te missen kans. De middenvelder kon bij de tweede paal de bal in een leeg doel schuiven, maar wachtte zo lang dat een verdediger er nog tussen kon komen. Een kandidaat voor de titel ‘misser van het seizoen’, maar voor Spakenburg nog erger: weer een 100% kans niet benut. De Wolf moest wat gaan veranderen en bracht daarom Olaf van der Sande en Argjend Selimi, zij losten Jordi Bitter en Youri Koelewijn af.

De tijd begon te dringen voor de Blauwen en dus begonnen de Spakenburgers aan een waar slotoffensief. Waar het corneraantal flink opliep, bleven de goals uit. Telkens zat er net een Spartaan tussen om zo het doelpunt te voorkomen. Ook nu zat het aluminium dwars toen Nick de Bondt zijn poging op de paal zag belanden. Het leek niet te mogen voor Spakenburg en als je zelf de goal niet maakt, maakt de tegenstander hem. Ook deze wedstrijd ging deze voetbalwet weer op en maakte Sparta een paar minuten voor het einde de 2-0. De tot dan ongelukkige El Kachati kreeg de bal op een presenteerblaadje van de ingevallen Youri de Winter en faalde niet: 2-0 en de wedstrijd was beslist. Absoluut een onnodige nederlaag voor de ploeg van De Wolf, die de hand in eigen boezem mag steken. De kansen waren aanwezig, de scherpte echter niet.

Door deze nederlaag zakt Spakenburg weg naar plaats 7 en klimt Sparta naar plaats 5. De Wolf heeft een week om het vizier weer op scherp te zetten, want volgende week is het tijd voor de grootste amateurderby van Nederland: blauw tegen rood, oftewel Spakenburg – IJsselmeervogels.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie