zondag, januari 29, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieVERSLAG | Kansenmissend Jong Sparta gunt TEC één punt

VERSLAG | Kansenmissend Jong Sparta gunt TEC één punt

TEC Tiel heeft het tweede punt van 2020 binnen. In een zeer matige wedstrijd tegen Jong Sparta kwamen de gasten in de eerste helft nog op voorsprong door Wimilio Vink, maar zag het de Kasteelheren in de tweede helft via Mohammed Tahiri gelijk maken: 1-1.

Gapend gat
Voor TEC Tiel is 2020 op zijn zachts gezegd nog geen succesvol jaar. De ploeg van Arjan van der Laan en Gery Vink pakten tot aan het duel met Jong Sparta slechts één punt en zakte steeds verder weg op de ranglijst, waar het nu plaats 16 inneemt. Het gat met Scheveningen is opgelopen tot een gapend gat en dus is de situatie van de promovendus alles behalve rooskleurig. Tegenstander Jong Sparta maakt ook een relatief anoniem seizoen door in de Tweede Divisie. Nadat Jeroen Rijsdijk vertrok naar Almere City FC staat Nourdin Boukhari aan het roer van de huidige nummer 12, maar ook dit heeft de talentvolle Rotterdamse formatie nog geen boost kunnen geven.

Vink slaat toe
Op het veld was er in de eerste helft weinig krachtsverschil. Jong Sparta was voetballend beter, maar de iets wat slappe houding van de ploeg zorgde ervoor dat TEC via opportunistisch voetbal af en toe gevaarlijk kon worden. Het bedroevende veld op De Lok verhinderde Sparta ook om in haar spel te komen en zodoende was er redelijk sprake van een evenwichtige wedstrijd. De Spartanen kregen wel de eerste grote kans toen Gianni dos Santos keeper Jan Schimmel ver voor zijn doel zag staan en hem verschalkte met een fraaie lob. Waar merendeel van de toeschouwers al aan een achterstand dacht, bracht de paal echter redding en bleef het slordige verdedigen onbestraft. Een paar minuten later was het zelfs de thuisploeg die brutaal de leiding nam. Een vrije trap vanaf links kwam via Robby Holder ineens voor de voeten van Wimilo Vink en werd door de aanvallende middenvelder genadeloos achter de kansloze Jomar Gomes geschoten. Vanaf dat moment moest Sparta weer in de achtervolging en was het een klein wonder te noemen dat TEC uiteindelijk met de voorsprong de rust zou gaan halen. Onder andere Sven Mijnands, Gianni dos Santos en Mohammed Tahiri zagen hun kansen niet aan hen besteed zijn en vonden vaak keeper Jan Schimmel op hun weg.

Sparta verzuimt kansen te benutten
In de tweede helft stelde Sparta al snel orde op zaken. Tahiri zette zijn ploeg al snel op 1-1 en het leek alsof Sparta vanaf dat moment er op en er over zou gaan. Dit gebeurde echter steeds maar niet. De goede vorm ontbrak vandaag bij beide ploegen en zodoende werden de toeschouwers die Super Sunday in de Eredivisie hadden laten schieten eigenlijk niet beloond. Ook in de tweede helft konden beide ploegen de kansen niet benutten en mocht vooral Sparta-spits Dos Santos daarvoor verantwoordelijk worden gehouden. Vlak voor tijd werd de spits door Bradly van Hoeven (een van de weinige die vanmiddag wél zijn niveau haalde) weggestoken en belandde in een één tegen één duel met Schimmel. Het schot van de aanvaller paste echter volledig in de vorm van de wedstrijd en belandde riant naast de goal van de keeper die dus niet eens een redding hoefde te verrichten.

Na 90 minuten had de prima fluitende Jerôme Vries genoeg gezien en had TEC haar eerste punt van het decennium te pakken. Of het daar ook echt iets mee op schoot, is een andere vraag. Wel is het duidelijk dat het nog twee zeer zware maanden gaan worden in de Betuwe, waarbij zelfs directe degradatie nog ernstig op de loer ligt.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD