vrijdag, 8 december 2023
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieVERSLAG | JOS/Watergraafsmeer schiet met scherp tegen Westlandia

VERSLAG | JOS/Watergraafsmeer schiet met scherp tegen Westlandia

Als je in twee woorden uit zou moeten leggen waarom JOS/Watergraafsmeer met 2-1 wist te winnen van Westlandia, kom je tot de volgende woorden: het vizier. De Westlanders trokken vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief naar zich toe en zochten zich een helft lang een ongeluk naar ruimtes in de organisatie van de Amsterdammers. De thuisploeg creëerde in het eerste uur van de wedstrijd twee goede kansen. Beiden waren raak.

De aanval is de beste verdediging. Het is een gezegde dat vaak opgaat, maar Westlandia bleek de uitzondering op de regel. Die uitzondering kwam vooral doordat een ander gezegde – geduld is een schone zaak – voor JOS/Watergraafsmeer volledig waar was. De bezoekers gingen vol enthousiasme op zoek naar het doel van Edwin Sudibyo, maar beten zich vaker stuk op de verdedigende organisatie, dan dat het de ploeg kansen opleverde. Geduldig en geconcentreerd wachtte de thuisploeg op wat komen ging en waar de ruimte zou komen om terug te prikken.

Die ruimte ontstond twee keer. De eerste keer was na een goed kwartier. Aanvoerder Richmond Bossman werd vrijgespeeld en schoot de openingstreffer onberispelijk binnen. Voor de tweede mogelijkheid moesten de Amsterdammers wachten tot de 54e minuut. Dit keer was het Raven Bergwijn die ervoor mocht zorgen dat het geduld werd beloond.

In de tussentijd bleef Westlandia zoeken naar kansen, maar het enthousiasme ging te weinig gepaard met overleg. Te vaak werd een matige voorzet gecombineerd met een slechte bezetting voor de goal. Slechts eenmaal was de connectie tussen de aangever en doelpuntenmaker perfect, waardoor Serhat Cakmak in staat werd gesteld om vijf minuten voor rust de gelijkmaker op het bord te zetten.

Rode kaart
Het eerste kwartier na rust speelde JOS/Watergraafsmeer iets verder van het eigen doel af, maar naarmate de tweede helft vorderde, pakte Westlandia meer en meer het initiatief. De Westlanders bleven echter ook na rust te slordig om tot kansen te komen. Doelman Sudibyo werd nauwelijks op de proef gesteld. Dat had mede te maken met het feit dat hij regelmatig dreigend gevaar in de kiem smoorde door de voorzetten bij de eerste paal al te onderscheppen. Toen Westlandia in de slotfase ook nog eens met tien man kwam te staan (invaller Brandon Vrede wist in drie minuten tijd twee gele kaarten te verzamelen en werd beloond met een rode), leek het duel wel gespeeld.

Moed der wanhoop
Toch kregen de bezoekers kort daarna nog de beste kans op de gelijkmaker: Nick van Vliet kopte een scherp aangesneden vrije trap keurig naar de grond, maar zag de bal maar net over het doel achter stuiteren. Omdat vanaf dat moment de moed der wanhoop bij de bezoekers langzaam maar zeker overging in frustratie werd het duel in de slotfase nog heel eventjes grimmig, maar kwam de overwinning voor JOS/Watergraafsmeer niet meer in gevaar.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD