zaterdag, januari 28, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlClubsJong SpartaVERSLAG | Jong Sparta verslaat Katwijk in wedstrijd zonder vuur

VERSLAG | Jong Sparta verslaat Katwijk in wedstrijd zonder vuur

Lange tijd was de belangrijkste constatering dat er in ieder geval qua tijd een volledige wedstrijd gevoetbald zou worden tussen Jong Sparta en Katwijk, maar door een late goal van Bradley van Hoeven kregen de toeschouwers nog een aardige slotfase voorgeschoteld en pakten de jonge Kasteelheren drie belangrijke punten in de strijd tegen “misschien-degradatie”. Voor Katwijk bleef dankzij de verliespartij een puntloze serie op het Kasteel in stand..

Aan het eind van een lang seizoen blijkt de absolute wil om te winnen niet meer op te brengen voor de Krombewoners. Het was echt geen onwil bij Katwijk, maar zonder de lont van het Heilige Moeten wil het vuurtje niet voldoende ontbranden. Desondanks wist Jong Sparta Katwijk ook niet bij de keel te grijpen, waardoor het duel voor het publiek als enigszins gezapig overkwam. Typisch zo’n pot waar weinig meer op het spel lijkt te staan.

Langs de kant werd dan ook vooral stilgestaan bij andere zaken, zoals de halve finales in de Champions League, kwalificaties van de Formule 1 en de titelstrijd van de Derde Divisie. Wat er ondertussen op het veld gebeurde, werd aanschouwd als het voorprogramma van een groot concert. Voor rust kon Ayoub Boukhari namens de thuisploeg twee keer op doel schieten en aan de andere kant testte Norair Mamedov de kwaliteiten van Kenny Lipman met een gevaarlijke vrije trap.

Na rust werd het niet veel beter. Elayis Tavsan en Sven Mijnans kwamen tot de beste mogelijkheden voor Jong Sparta, namens Katwijk kwam Mike van den Ban een teen tekort na een goede steekbal van Guus van Weerdenburg en schoot Omar Hamdi de bal uit een moeilijke hoek op de vuisten van Lipman. Met de klok al ruim over de 80 minuten leek Katwijk een historisch punt over te gaan houden in een wedstrijd om gauw te vergeten, maar zeven minuten voor het einde kon er toch een streep door deze tegenstelling.

Nadat Mamedov de bal ter hoogte van de middenlijn verloor, kon Jong Sparta over de linkerkant een aanval gaan opzetten. Sven Mijnans haalde de achterlijn, maar zijn voorzet was niet zuiver. Katwijk kon echter de bal niet uit het strafschopgebied werken, waardoor er een onoverzichtelijke situatie voor het doel van Mark de Vries ontstond en Bradley van Hoeven uiteindelijk het snelst handelde: 1-0. Voor Katwijk-trainer Jan Zoutman was dat doelpunt het sein om alsnog Marciano Mengerink (die weer op de bank mocht plaatsnemen) te brengen en aan een slotoffensief te beginnen. Dat leverde nog een aantal gevaarlijke corners op, waarbij Michiel van Dam een schot geblokt zag worden door Robbert Susan en Jaimy Brute in de absolute slotseconden nog een bal van de lijn moest halen.

Jong Sparta hield stand in het eigen Kasteel en blijft zo in het spoor van Jong Vitesse. Voor Katwijk is nu de derde plaats het maximaal haalbare, maar de vraag is of dat lontje sterk genoeg kan branden om het vuur bij de oranjehemden te doen ontbranden.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD