dinsdag, 16 april 2024
Voetbal247.nlClubsExcelsior MaassluisVERSLAG | Jong Sparta verrast in regioderby tegen Excelsior Maassluis

VERSLAG | Jong Sparta verrast in regioderby tegen Excelsior Maassluis

Jong Sparta heeft zaterdagmiddag een prima resultaat binnengesleept. Op sportpark Dijkpolder wisten de jonge Kasteelheren met 1-2 te winnen van Excelsior Maassluis. Een resultaat wat voor veel gemor zorgde in Maassluis.

Excelsior M op defensieve voet verder
Vorige week speelde Excelsior M 0-0 tegen TEC, een uiterst saaie wedstrijd maar daar had de trainer Corneille een verklaring voor. ,,We hebben misschien wel iets te weinig gecreëerd, maar na vier wedstrijden en veertien tegendoelpunten hebben we het nu anders neergezet en dat werkt wel”, vertelde de oefenmeester. Doelman Jean-Paul van Leeuwen kon zich goed vinden in het nieuwe defensieve systeem en sloot zich aan bij de uitleg van zijn coach. Excelsior M speelde afgelopen week nog een oefenwedstrijd tegen TOGB 1. De wedstrijd beslist door Robin van der Ende, die als enige het net wist te vinden.

De beloften van Sparta Rotterdam vinden we terug op de twaalfde plaats. Met evenveel punten is het betere doelsaldo van de jonge Rotterdammers de reden dat zij een plekje hoger staan dan Excelsior M. Voor Jeroen Rijsdijk was het een weerzien met zijn voormalig werkgever. Hij was drie seizoenen trainer op sportpark Dijkpolder, voordat hij naar Rotterdam-Noord vertrok.

Defensief Excelsior gekraakt
Excelsior begon sterk aan het duel. Het schortte aan kansen tegen TEC maar in de openingsfase probeerde de thuisploeg al vroeg door te drukken. Aan de Spartaanse kant was het Bradly van Hoeven met een grote kans maar zijn inzet werd gekeerd door voormalig Sparta-jeugdkeeper Jean-Paul van Leeuwen. Diezelfde Van Hoeven kwam in botsing met Sefa Kurt, vorig seizoen nog trefzeker tegen Jong Sparta. Kurt greep snel naar de knie, maar het leek gelukkig voor trainer Corneille erger dan dat het daadwerkelijk bleek te zijn.

De defensie van Excelsior M zal die deksels Van Hoeven nog vaker tegen komen in de duels en na een half uur was hij ook trefzeker. Na uitstekend voorbereidend werk van Karim Loukili werkte de aanvaller de bal in de korte hoek. Jong Sparta speelde leuk en fris voetbal, echter misten de jongelingen het gogme om de bal lang in de ploeg te houden.

Jong Sparta speelt het volwassen uit
De beloften van Sparta gingen vrolijk door met het gevarieerde spel in de tweede helft, wat resulteerde in een verdubbeling van de score. Het was opnieuw Bradly van Hoeven, die uit een snelle uitbraak het net wist te vinden.

Een tegentreffer die veel pijn deed in Maassluis en zorgde voor veel gemor langs de lijn. De gastheren deden er alles aan om de aansluiting te vinden en met succes. Waar de grensrechter vlagde voor buitenspel liet de scheidsrechter Van den Elzen doorspelen. Stephan Kruithof profiteerde in de daaropvolgende situatie en scoort de aansluitingstreffer. De spanning was terug op Sportpark Dijkpolder maar tot een gelijkspel kwamen de Tricolores niet meer.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD