Volg ons

Tweede Divisie

VERSLAG | Jong Sparta countert in laatste minuut naar zege tegen Spakenburg

VERSLAG | Jong Sparta countert in laatste minuut naar zege tegen Spakenburg

Spakenburg heeft bij het afscheid van onder meer Philip Ties in de allerlaatste minuut een nederlaag moeten slikken tegen Jong Sparta. De Blauwen kwamen in de eerste helft nog wel op voorsprong, maar lieten de Rotterdammers al snel weer terugkomen. Toen in de tweede helft beide teams een rode kaart kregen en meerdere keren de paal en lat raakten, leek er geen winnaar meer te komen. Tot in de laatste minuut Jong Sparta via Elayis Tavzan genadeloos toesloeg en met de overwinning vertrok uit het vissersdorp: 1-2.

Bijna komt er een eind aan het seizoen van de terugkeer van Spakenburg op het hoogste platform. De trotse Blauwen kwamen dit seizoen als kampioen van de Derde Divisie Zaterdag terug in de Tweede Divisie en herstelden daarmee de derby tegen buurman IJsselmeervogels in ere. Als promovendus eindigt de ploeg van John de Wolf dit seizoen keurig in het linkerrijtje en kan het zich gaan richten op volgend seizoen, waar er misschien wel stoute plannen zijn voor een gooi naar de titel. In ieder geval hebben de Spakenburgers zich met Roy Terschegget, Roy Castien, Mitchell de Zwart en Koos Werkman al aardig versterkt. Daar tegenover staat het vertrek van Philip Ties, die vanmiddag zijn laatste wedstrijd op de Westmaat speelde. De aanvallende middenvelder was óók dit seizoen met 12 goals in 24 optredens weer van groot belang voor zijn team, maar toch werd besloten om na dit seizoen uit elkaar te gaan. De laatste twee wedstrijden zag Ties zijn team verliezen en daarom was de aanvallende middenvelder er vandaag zeker bij gebaat om nog een keer vol te gaan om zodoende zijn afscheid niet in mineur te laten eindigen. Daarvoor moest er gewonnen worden van Jong Sparta. De Rotterdammers die in de tweede seizoenshelft niet mogen spreken over een heel vruchtbaar seizoen. Waar het team van Jeroen Rijsdijk voor de winterstop nog zelfs in de top-3 meedeed, zijn de jonge kasteelheren na de winterstop een stuk minder aan het presteren en won het slechts 4 van de 16 wedstrijden. Daarmee zijn de Rotterdammers teruggezakt tot plek 12 en was degradatie op een gegeven moment niet uitgesloten. De laatste 2 wedstrijden werden echter wél gewonnen en leek het goede gevoel dus terug om er nog een mooi slot van de competitie van te maken. Dat deed Rijsdijk met een flink gewijzigd elftal ten opzichte van de vorige weken. Bij Spakenburg keerde Argjend Selimi terug en was er op de linksbackpositie plek voor Rida Najib.

Het duurde even voordat de wedstrijd op de Westmaat ontbrandde, maar het was het wachten waard. Waar in de eerste twintig minuten amper mogelijkheden waren, was daar in minuut 20 ineens een penalty voor de thuisploeg. Sparta-verdediger Jaimy Brute gebruikte de handen om een bal te blokkeren in het eigen strafschopgebied en liet scheidsrechter Te Kloeze geen andere keuze dan een penalty toekennen aan Spakenburg en de Spartaan te belonen met een gele kaart. Philip Ties zag zijn inzet in eerste instantie gekeerd worden door Jomar Gomes, maar kon de rebound in het lege doel werken. Heel lang kon de vreugde op het afscheidsfeestje van Ties echter niet duren, want aan de andere kant kon Elayis Tavsan ongehinderd door de Spakenburgse defensie wandelen en verschalkte hij Jordy Deckers in de korte hoek. Sparta putte vertrouwen uit de snelle gelijkmaker en was met snelle uitbraken de gevaarlijkste ploeg. Via Abdulsamed Abdullahi kregen de Spartanen een gouden kans om 1-2 te maken, maar de middenvelder, die deze week zijn vertrek aankondigde, had te veel tijd nodig en zag Deckers ingrijpen. De Spakenburgse defensie had geen grip op de snelheid voorin en zag zich steeds geklopt worden door met name Elayis Tavsan. Het is dat keeper Jordy Deckers zich kon onderscheiden met een fantastische redding, anders had Tavzan na 35 minuten voor de 1-2 getekend. Nu zag hij zijn poging uit de kruising worden geplukt. Het gevaar was echter nog niet weg, want uit de daaropvolgende corner liet andermaal Abdullahi de doelman kansloos, maar zag zijn schot uiteenspatten op de lat. Zo kwam Spakenburg een paar keer goed weg en was de ploeg van John de Wolf nog in de race bij rust.

In de tweede helft kreeg Spakenburg al nog een meevaller. Opnieuw trok Te Kloeze een gele kaart voor Brute van Sparta en moest de verdediger dus, met nog 40 minuten te gaan, vroegtijdig naar de kleedkamers. Uit de vrije trap leek Everton Pires Tavares gelijk de 2-1 te maken, maar dit leek gezichtsbedrog want de bal verdween in het zijnet. Na het wegsturen van Brute zou je denken dat Spakenburg het heft in handen zou nemen en de grotere kansen op haar naam mocht gaan schrijven, maar dat was ver van de realiteit. De Blauwen hadden moeite met het creëren van openingen tegen de stugge Spartaanse defensie en zag Sparta gevaarlijk blijven in de counter. Een echte winnaar leek er dan ook niet in te gaan zitten. Zeker niet toen ook Spakenburg met 10 man verder moest nadat ook Tom van der Neut vroegtijdig zijn seizoen zag eindigen toen Te Kloeze ook hem op een (terechte) tweede gele kaart trakteerde.

Beide ploegen kregen in de slotfase nog een uitstekende kans op de (onverdiende) overwinning. Eerst was het voor Spakenburg Argjend Selimi die een schitterende volley loste, maar de redding van keeper Gomes was nog mooier. Aan de andere kans was het wéér het aluminium wat de thuisploeg andermaal voor een achterstand behoedde. Dit keer was het de fraaie actie van Ayoub Boukhari die snoeihard, via de binnenkant van de paal, uit het doel knalde. De lat en paal kregen een bijzondere hoofdrol in de laatste minuten, want ook Spakenburg zag de pogingen van Ties en Gravenbeek op de lat eindigen. Zo kregen de toeschouwers op de Westmaat toch nog spektakel in de tweede helft. Er kwam zelfs nog winnaar, maar dat was niet de thuisploeg. Via een uitbraak in de allerlaatste minuut sleepte Jong Sparta dan tóch de overwinning uit het vuur. Via de linkerkant bereikte Abdullahi de vrijstaande Tavsan en scoorde de spits de goal die de ploeg van Rijsdijk de overwinning bezorgde. Vrijwel gelijk na de goal was de wedstrijd ten einde en barstte een klein feestje bij Jong Sparta los.

Voetbal247.nl is volledig gratis te bezoeken, maar we hebben wel onze kosten en willen onze redacteuren graag een kleine vergoeding kunnen geven voor hun werk. Waardeer jij Voetbal247.nl? Dan kun je ons werk steunen met een kleine donatie. Lees hier meer over dit verzoek

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Tweede Divisie