vrijdag, december 3, 2021
HomeDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagVERSLAG | IJzersterk Sportlust'46 laat geen spaan heel van Ajax

VERSLAG | IJzersterk Sportlust’46 laat geen spaan heel van Ajax

Sportlust’46 was zaterdag heer en meester tegen de zaterdagtak van Ajax. De ploeg uit Woerden won met 9-0 en dat was nog niet eens geflatteerd te noemen. De Amsterdammers kwamen totaal niet aan voetballen toe in Woerden waar na zeven minuten spelen eigenlijk al geen sprake meer was van een wedstrijd. 

Flitsende start Sportlust’46
De openingsfase was overduidelijk voor de thuisploeg dat na vijf minuten en spelen al op voorsprong wist te komen tegen de Amsterdammers. Martijn Jansen wist goed door te zetten aan de linkerzijde van het strafschopgebied en paste vervolgens de bal naar de in het centrum aanwezige Nick Verhagen, die kwam goed voor zijn man en wist doelman Ruben Zandwijken te passeren (1-0). Twee minuten later was het weer raak. Slecht uitverdedigen van Luuk Slegt betekende dat Zakaria Issarti alleen op de doelman van de tegenstander af kon lopen, hij wist deze buitenkans te benutten waardoor na zeven minuten voetbal al een tussenstand van 2-0 op het scorebord stond. Sluitpost Zandwijken raakte de bal nog wel, maar deze kwam alsnog over de doellijn terecht. Ajax kwam er nagenoeg niet aan te pas en het wachten was dan ook op de derde treffer van de middag in het voordeel van de ploeg uit Woerden. Even na de tweede treffer was het Zandwijken die een doelpunt van Quincy Arends wist te voorkomen, maar na zeventien minuten spelen stond toch de 3-0 op het bord. Issarti gaf de bal voor vanaf de rechterzijde van het veld en deze werd daarna fraai binnen gekopt Door Quincy Arends (3-0).

Weer Issarti
Ajax nam ondanks de achterstand weinig tot geen initiatief en de angst om meer treffers om de oren te krijgen leek op dat moment groter dan de drang om zelf de aanval te zoeken om dichterbij te kunnen komen. Na 39 minuten was er pas een mogelijkheid voor de Amsterdammers. Jip Bartels kreeg de bal toen hij in het strafschopgebied stond van de tegenstander maar zijn aanname was niet goed genoeg waardoor hij de kans niet kreeg om af te vuren op het doel. Enkele minuten voor de pauze wist Sportlust’46 het duel definitief in het slot te gooien, als dat al niet het geval was na de derde treffer. Mo Bendadi mocht een vrije trap nemen en stuurde de bal in de richting van Issarti die de bal langs de Ajax-doelman kopte (4-0). In de laatste minuut van de eerste helft mocht Ajax de scheidsrechter dankbaar zijn dat het niet verder moest met tien man. Lars Middelwijk, die al een gele kaart op zak had, maakte een overtreding die ook bestraft had kunnen worden met een prent. De arbiter liet dit na, maar de trainer van Ajax liet Middelwijk in de tweede helft niet meer opdraven.

Telraam
De tweede helft was net bezig toen Quasten de bal verspeelde en als het ware aan de noodrem moest trekken om Nick Verhagen niet de kans te geven om de vijfde treffer voor Sportlust’46 aan te laten tekenen. De daaropvolgende vrije trap op de rand van het strafschopgebied werd genomen door Bendadi. De Edenaar krulde de bal op fraaie wijze langs de muur in de linkerhoek van het doel waardoor de 5-0 op het bord kwam te staan. Ajax had niets in te brengen en het wachten was op meer doelpunten van Sportlust’46 en die kwamen dan ook. Binnen het uur was het 7-0, eerst werd een situatie niet goed ingeschat door de doelman van Ajax waarvan Issarti profiteerde en even later kopte Christiaan van Hussen de bal binnen na een hoekschop van Benadadi.

Dubbele cijfers ?
Ook in het laatste half uur was het eenrichtingsverkeer. Ajax probeerde met de lange bal wat gevaar te stichten maar slaagde daar nagenoeg niet in. Sportlust’46 bleef jagen op meer doelpunten en kreeg die ook. Jorn van Lunteren en Rick Wils waren respectievelijk verantwoordelijk voor de achtste en negende treffer voor de thuisploeg. Sportlust’46 had geen kind aan de Amsterdammers en werd in het zadel geholpen door de drie treffers binnen twintig minuten. Ajax had totaal geen grip op de tegenstander en eerlijk gezegd was de uiteindelijke uitslag van 9-0 niet geflatteerd te noemen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS