dinsdag, 25 juni 2024
Voetbal247.nlClubsDe TreffersVERSLAG | IJsselmeervogels kan weg omhoog nog niet inzetten na 1-0 verlies...

VERSLAG | IJsselmeervogels kan weg omhoog nog niet inzetten na 1-0 verlies tegen de Treffers

Het klink heel vreemd als we stellen dat een “grootmacht” uit het zaterdagvoetbal, het Spakenburgse IJsselmeervogels, in deze fase van de competitie punten moet sprokkelen om niet in de buurt te komen van de twee laatste plaatsen op de ranglijst in de 2e Divisie.
De 18e plaats, goed voor rechtstreeks degradatie en de 17e plaats rechtgevend op het spelen van promotie/degradatiewedstrijden.

En toch is dat de waarheid voor de Vogels na het inhaalduel in Groesbeek bij de Treffers, dat bekocht moest worden met een nipte 1-0 nederlaag. Groots was het allemaal niet in het Groesbeekse. Begrijpelijk want met amper drie weken training in de benen was van een goede voorbereiding amper sprake, maar daar hadden beide teams last van.
De oefenzeges van de twee teams had wellicht een aardige opsteker kunnen zijn, maar de wedstrijden bleken uiteindelijk niet meer en niet minder dan het opdoen van wedstrijdritme. De Treffers won eerder deze week een “training met afronden” tegen plaatsgenoot Achilles’29 met maar liefst 7-0 terwijl IJsselmeervogels vorige week zaterdag de “jonkies” van FC Dordrecht met een 5-2 nederlaag huiswaarts zond. 

Belangrijk in Groesbeek was dat het publiek weer aanwezig mocht zijn op Sportpark Zuid en daar maakten enkele honderden mensen, zowel uit Groesbeek als Spakenburg , gebruik van waardoor er na lange tijd weer enigszins sprake kon zijn van een voetbalsfeertje.

De Treffers had tijdens de winterstop geen aankopen gedaan. “Niet nodig en ook geen geld voor”.

Was het korte antwoord van Treffers-trainer Gesthuizen. Bij de Vogels stonden de twee nieuwelingen, Bradley Martis en Jerrel Hak, in de basis. De eerste helft een duel in een laag tempo met weinig kansen over en weer. Bij de thuisclub kwam het meeste gevaar vanaf de linkerkant waar Jordy Thomassen een goede partij speelde en ook Leroy George opviel. Maar echt gevaarlijk voor het doel van Jaimy Schaap werd het niet in de eerste 45 minuten, waarin de Treffers een licht veldoverwicht had.

Hoe verging het de Vogels in aanvallend opzicht? “Niet zoals we wilden”, aldus trainer Gert Peter de Gunst, die wel tevreden was over “Makkie” zoals hij Jerrel Hak noemt.
En kwam het er vandaag dan wellicht in doeltreffend opzicht nog niet uit, de van Unitas overgekomen speler gaat ongetwijfeld nog van groot nut zijn voor de ploeg uit Spakenburg met zijn onnavolgbare acties en snelheid. Dat het rustsignaal met een 0-0 stand werd gehaald verbaasde niemand. Net zo min als de vele uitspraken langs de lijn in de rust dat de ploeg die het eerst zou scoren ook wel eens met de 3 punten aan de haal zou gaan.

HAKKIE HAD ‘M OP DE “PANTOFFEL”…

En die kans op die eerste treffer kreeg Jerrel Hak al snel na de rust. De voor Stan Beune in de ploeg gekomen Pieter Langedijk legt breed op Hak die echter stuit op de goed uitgekomen Kornelis.

Dit had de ommekeer in de wedstrijd kunnen betekenen.

Dat de Gunst daarna in 64e minuut Martis wisselde was zeker niet vanwege zijn spel. Daaromtrent was hij tevreden. “Ik kreeg van mijn aanvoerder door dat Bradley tegen zijn 2e gele kaart aanhikte en dat moeten we niet hebben in deze fase vandaar de wissel. 

En ondertussen kabbelde het spel door zonder echte hoogtepunten. 

Dat hoogtepunt kwam wel. In de 74e minuut. Een aanval op rechts belandde bij Tjeu Langeveld die  op het doel schoot van de Vogels. Of de bal naast zou zijn gegaan of tussen de palen was beland behoefde niemand zich af te vragen want de inglijdende Mitch Willems gleed de bal achter zijn eigen doelman Schaap (1-0).

Een wanhoopsoffensief van IJsselmeervogels mocht niet baten ondanks de vele wisselingen die de Gunst doorvoerde in zijn team. Gesthuizen deed dat ook en met name de ingevallen Coen Maertzhof bleek voor gevaar te zorgen. In de 82e minuut ging zijn kopbal rakelings naast terwijl vlak voor tijd na een misser van Ramdas Schaap nog redding moest brengen op een schot van de Treffers-invaller.

De Treffers had in het resterende gedeelte van de wedstrijd weinig moeite om de schaarse aanvallen  van de Vogels een halt toe te roepen. En zo bleef ook nu de Treffers op Sportpark Zuid ongeslagen in de thuisduels tegen IJsselmeervogels , rukte de ploeg op naar de 4e plaats en heeft men bij winst in het komende inhaalduel (a.s. zaterdag) tegen en bij Kozakken Boys zelfs uitzichten op een 2e plaats op de ranglijst in de 2e Divisie.
Volgende week zaterdag weten we het!

FRANCOIS GESTHUIZEN:
“Genoten van de inzet van mijn ploeg”

Francois Gesthuizen was trots op zijn ploeg. “ Ik heb genoten van mijn ploeg. Prima inzet en een verdiende overwinning. Ik mag rustig stellen dat wij momenteel aan een uitstekende reeks bezig zijn. En vergeet even niet dat wij aan het begin als doelstelling hadden: handhaven in de 2e divisie, hetgeen gebaseerd was op het 1e jaar Corona waarin we op de laatste plaats stonden”.

En nu dan op een 4e plaats zonder extra inbreng in de winterstop. Hoe kan dat?
“ We hebben een uitstekende start gehad aan het begin van de kompetitie en zijn toen steeds meer in ons zelf gaan geloven. Misschien hebben we wel iets boven onze stand geleefd maar ik hoef de jongens dan ook totaal niet meer te motiveren want ze peppen zichzelf wel op voor elke wedstrijd. We spelen nu niet meer om degradatie maar om de bovenste plaatsen. En dat is niet alleen knap voor een ploeg als de Treffers maar het geeft ook een prima gevoel en dat willen we zo lang mogelijk vasthouden”.

Geen versterkingen in de winterstop. Waarom niet”
“Waarom wel; we mogen nu toch wel stellen dat we ons veilig hebben gespeeld; kampioen worden we niet meer want de afstand met koploper Katwijk zal wel iets te groot zijn dus waarom “kopen om het kopen”. Ik heb tegen mijn bestuur gezegd: Hou het geld maar in de zak want wie weet wat er volgend jaar op ons pad komt”.

GERT PETER DE GUNST:
“We hebben er alles aan gedaan!”

Tevreden was hij niet, de oefenmeester van IJsselmeervogels, die vond dat hij toch minimaal recht had op een punt. Het werd echter verlies. Dat is frustrerend, maar aan de andere kant hebben mijn spelers ook laten zien dat zij niet onder deden voor de Treffers, dat moet een stukje positiviteit uitstralen naar de volgende wedstrijd. Jammer dat we nu zaterdag weer vrij zijn omdat het uitduel tegen GVVV uitgesteld is Vaststaand feit is wel dat we in het restant van de kompetitie nog volop aan de bak zullen moeten om de nodige punten te verzamelen”.

Herman van Diejen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD