maandag, 15 juli 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagVERSLAG | Hoogland weer over de knie bij Westlandia

VERSLAG | Hoogland weer over de knie bij Westlandia

Voor de tweede keer deze maand leed Hoogland op het eigen sportpark een nederlaag tegen Westlandia. Eerder deze maand was dat in het kader van wedstrijdronde drie van de Derde Divisie, een wedstrijd die werd gespeeld op 5 september en die eindigde in 0-4. Dit maal ging het om het behalen van het hoofdtoernooi van de KNVB Beker. Westlandia won dit keer met 0-1.

Jedsel Markes geblesseerd
In de editie van 5 september was Jedsel Markes de uitblinker en werd zelfs uitgeroepen tot Voetbal247.nl Speler van de Week Derde Divisie Zondag. Deze keer echter kreeg de aanvaller die kans niet, omdat hij al vroeg in de eerste helft van de bekerwedstrijd aan de lies geblesseerd raakte en na 20 minuten het veld moest verlaten. Evengoed was het juist rond deze periode in de wedstrijd dat Westlandia de leiding nam. Captain Anwar Beeldstroo werd recht voor het doel in vrije positie gebracht en zijn schot was Hoogland-doelman Sebastiaan Bruins te machtig: 0-1. Westlandia bleef het overwicht behouden maar moest ook toestaan dat v.v. Hoogland enkele malen dicht bij haar doel kwam. Zo moest Westlandia-doelman Jack Morauw toch wel handelend optreden bij gevaar dat werd gesticht door Oskar van Logtestijn en Martijn Koelewijn. Aan de andere kant had Serhat Cakmak de 0-2 op zijn schoen, maar op zo’n 8 meter van het doel kon hij geen hoek vinden met als gevolg dat Bruins met de voet kon redden.

Fouten in afrondingsfase
In het tweede bedrijf had Westlandia een voetballend overwicht, maar moest het blijven oppassen voor het soms heel directe spel van de thuisclub. De lange pass van Hoogland kwam nog wel eens goed aan bij de voorwaartsen van rood-wit en dat leidde tot enkele mogelijkheden. Maar Westlandia mocht zich beroepen op het meer verfijnde voetbal, met name via de linkerkant met Jesaja Dias en Anwar Beeldstroo. Het probleem van Westlandia lag hem ook niet in de aanvalsopbouw, maar in de fases dat de bal het strafschopgebied van v.v. Hoogland bereikte. Dan was er steeds het passje dat net te kort was, het hakje dat net niet aan kwam, de voorzet die net achter de man belandde. Het stierf te veel in schoonheid.

Said Amin speelt Westlandia in de (rode) kaart
Gezien de tussenstand na 60 minuten mocht je verwachten dat Hoogland-coach Roy Versluis maatregelen vanaf de bank zou gaan nemen. Dat deed hij dan ook door het inbrengen van Said Amin en Sohaib Echahbouni. Echter 12 minuten later moest eerstgenoemde al weer vertrekken nadat hij de door Cesco Agterberg ingebrachte aanvaller Olek Mrowicki nabij de middenlijn onderuit had geveegd. Natuurlijk speelde de rode kaart die arbiter Dominique Prick daar aan verbond de Westlanders in de kaart. Het team bleef achterin gewoon met vier man onder leiding van Patrick Batist staan en liet zich niet verleiden tot ondoordacht aanvalsspel dat ten koste van de 1-0 voorsprong zou kunnen gaan. Toch kreeg de thuisclub ook met tien man nog kleine kansjes. Het team vocht als een leeuw om in ieder geval nog een verlenging te bereiken. Daarin slaagde het uiteindelijk niet ondanks pogingen van Heus, Koelewijn en Van der Meer. Westlandia ondertussen bleef behoudens een knap afstandschot van Melvin Vissers volharden in een overdosis dribbelen en kort spel zonder het af te maken waardoor de 0-2 ook niet meer op de borden verscheen. Westlandia desalniettemin dus door in de koker voor de loting van het hoofdtoernooi van de KNVB beker.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD