Volg ons

Derde Divisie Zaterdag

VERSLAG: Hoofdrol voor Mike van de Laar bij zege van IJsselmeervogels op DOVO

VERSLAG: Hoofdrol voor Mike van de Laar bij zege van IJsselmeervogels op DOVO

IJsselmeervogels boekte zaterdagmiddag op het eigen sportpark een overwinning op DOVO (3-1). Grote man aan de zijde van de winnende formatie was Mike van de Laar die betrokken was bij alle doelpunten van de thuisploeg. 

Sterke start
In de eerste vijf minuten van de wedstrijd deed DOVO wat trainer Scott Calderwood recent nog aangaf in een interview, de ploeg speelde met druk naar voren en was vooral te vinden op de speelhelft van de tegenstander. De eerste mogelijkheid was dan ook voor de gasten uit Veenendaal. Nick de Bondt gaf de bal vanaf de linkerzijde van het veld voor op Quincy Arends die ondanks de strakke dekking de bal toch op doel kon schieten, zijn inzet verdween echter over het doel van de Vogels. Het was echter IJsselmeervogels dat de score wist te openen. Na een toegekende vrije trap aan de thuisploeg leek het er op dat de scherpte in de defensie van DOVO even weg was. Mike van de Laar nam de vrije trap snel en wist met een mooie bal over grote afstand een ploeggenoot te vinden die met zijn pass vervolgens Mike van den Ban alleen voor de doelman van de gasten wist te zetten en hij schoof de bal vervolgens fraai binnen (1-0). Na iets meer dan een kwartier spelen wist DOVO nog gevaarlijk te worden vanuit een zogenoemde klutssituatie, maar doelman Jaimy Schaap was op tijd om de bal weg te werken.

Doelpunten
In de 27ste minuut was Gerry Vlak dichtbij de tweede treffer van de middag, maar hij zag zijn inzet een klein metertje over het doel van Jeroen Vrolijk verdwijnen. Vijf minuten later was het wel raak. Mike van de Laar mocht een vrije trap nemen en plaatste deze fraai op het hoofd van Vlak die de bal binnen wist te koppen (2-0).  DOVO gaf niet op en leek in de 39ste minuut de spanning weer wat terug te kunnen brengen in de wedstrijd. Het harde schot van Jasper Waalkens, van buiten het strafschopgebied, werd echter gekeerd door Jaimy Schaap die zich daarvoor helemaal moest strekken. De daarop volgende hoekschop leverde geen mogelijkheid meer op. Met nog twee minuten op de klok in de eerste helft lukte het DOVO toch om iets terug te doen. Shanon Carmelia gaf vanaf de rechterzijde van het veld een dieptepass op Bo van Essen die op zijn beurt op snelheid zijn tegenstander achter zich wist te laten. Daarna gaf hij de bal voor op de inlopende Waalkens die de bal binnen wist te werken (2-1).

Van de Laar
De tweede helft was pas vijf minuten bezig toen Joey Lieshout goed door wist te zetten bij de achterlijn. De defensie van DOVO wist hem nog te stuiten, maar de bal kwam vervolgens bij Robbert Olijfveld. Laatstgenoemde gaf de bal daarna aan Mike van de Laar die de 3-1 op het scorebord wist te zetten. Na iets minder dan een uur spelen stond er bijna een nieuw elftal van IJsselmeervogels op het veld, de trainer bracht liefst negen nieuwe krachten binnen de lijnen. Een van de nieuwe mensen op het veld, Christos Ibrahim, was in de 71ste minuut dichtbij een treffer. Hij wist zichzelf vrij te spelen, maar ingeschoten bal ging net over het doel heen.

Kansen
De al genoemde invaller Ibrahim kon in de 83ste minuut op de doelman van DOVO af lopen, maar dit wel in een moeilijke hoek om doel te treffen. De sluitpost wist de bal dan ook tegen te houden, maar dit resulteerde in een nieuwe kans voor Björn van Gorkom. Hij probeerde het net te vinden met een stift, maar een speler van DOVO wist de bal nog voor de doellijn weg te koppen waardoor de 3-1 op het scorebord bleef staan. Na iets meer dan 89 minuten voetbal vond de scheidsrechter het genoeg en blies hij iets te vroeg voor het einde van het oefenduel.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie Zaterdag