HomeClubsBlauw Geel'38VERSLAG| Hoofdrol Danny Verbakel in simpele zege Blauw Geel'38 op SC NEC

VERSLAG| Hoofdrol Danny Verbakel in simpele zege Blauw Geel’38 op SC NEC

Blauw Geel’38 heeft vanmiddag een gemakkelijke oefenzege behaald op Eerste Klasser SC NEC. De ploeg van trainer Niels van Casteren speelde goed en zorgde met name in de persoon van rechtsbuiten Ben van den Nieuwenhof voor veel gevaar voor de defensie van de amateurtak van de Nijmeegse ploeg uit het betaalde voetbal. Uiteindelijk werd aanvaller Danny Verbakel met 2 goals en 1 assist de grote man. De andere goal werd gemaakt door Jari Koenraat. Eindstand: 3-0.

Ondanks het vervroegde tijdstap, was het zondagochtend toch al aardig warm op het Sportpark Prins Willem Alexander te Veghel. Thuisploeg Blauw Geel’38 had een oefenwedstrijd gepland tegen de amateurtak van NEC Nijmegen en zag dat er, ondanks het vroege tijdstip van 11:00, nog best wat toeschouwers op dit affiche waren afgekomen. De ploeg uit de Derde Divisie Zondag eindigde vorig seizoen op de achtste plaats en als het aan de vanmiddag aanwezige toeschouwers ligt, gaat de ploeg van trainer Niels van Casteren dit jaar meedoen om de bovenste plaatsen. De ploeg trok o.a. keeper Jordy Zielschot (SteDoCoO) aanvaller Lars Loermans (Juliana’31) en verdediger Max Verkuil (OSS’20) aan en wist de schade qua uitgaande transfers beperkt te houden. Zo beschikt de ploeg nog altijd over vaste waardes zoals Danny Verbakel, de broers Sjaak & Sander Egmond en Mark Dobbelsteen. Al deze namen verschenen ook in het treffen met de Nijmeegse Eerste Klasser aan de aftrap.

De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd en had al binnen de minuut de goal te pakken. Althans, dat dacht de stadionspeaker. Na goed voorbereiden van Danny Verbakel kreeg nieuwkomer Lars Loermans een goede kans op de 1-0. Het schot van de op het middenveld spelende nummer 9 verdween maar net langs de linker paal in het zijnet. Optisch bedrog zorgde er voor dat de goal tune al vrolijk over het sportcomplex ging, maar dit feestje was dus al snel weer voorbij. Lang lieten de volgende kansen niet op zich wachten. Eerst was het opnieuw Verbakel die na goed drukzetten van Koen van der Zanden zijn schot geblokt zag worden ten koste van een corner en uit een corner kreeg Sander Egmond de volgende kans, maar had het vizier nog niet op scherp staan en mikte over de goal van NEC keeper Ho-Chun Ko. Aan de andere kant creëerde spits Arthur Gatsjatrian de eerste kans voor de Nijmegenaren door linksback Sjaak Egmond met een schitterende actie door de benen te spelen, maar helaas strandde de actie een paar meter voor het strafschopgebied in schoonheid en was er nog steeds geen doelpoging van de Nijmegenaren genoteerd.

Na 13 minuten spelen kreeg de thuisploeg waar het recht op had en nam de voorsprong. Linksback Egmond nam aanvallend revanche voor de eerdere panna en bereikte na een rush op de linkerflank Danny Verbakel, die de bal vrij voor het intikken had. Een koud kunstje voor de linksbuiten die vorig jaar op 4 treffers bleef hangen. In de aanval na de goal was het bijna alweer raak, ware het niet dat spits Van der Zanden een teenlengte tekort kwam om de harde voorzet van rechtsbuiten Ben van den Nieuwenhof binnen te glijden. De bal werd tot corner verwerkt en werd hard tegen de lat gekopt door opnieuw Ben van de Nieuwenhof. De actie was nog niet klaar en leverde (nu al) bijna het doelpunt van het jaar op. Na een voorzet van de rechterkant probeerde Danny Verbakel een schitterende omhaal. De bal draaide snoeihard naar de kruising toe, maar helaas voor de spits en alle aanwezige toeschouwers schampte de bal de kruising en mocht de spits slechts het applaus in ontvangst nemen voor de gedane poging.

De 2-0 zat er aan te komen en voornamelijk rechtsbuiten Van den Nieuwenhof was een plaag voor de defensie van NEC. Met zijn snelheid en technische acties had zijn tegenstander totaal geen grip op zijn acties en leverde dit constant gevaar op. Ook dit keer was er weer een schotkansje voor Sander Egmond, maar de middenvelder schoot andermaal over de goal van Ho-Chun Ko, die over geluk mocht spreken dat de schade nog maar beperkt bleef tot 1 tegendoelpunt. Helaas voor Ko ging het 8 minuten voor rust toch nog fout toen Lars Loermans tegen de grond ging in de 16-meter. De scheidsrechter beloonde de iets wat makkelijke duik van de middenvelder met een strafschop, die Verbakel onberispelijk tegen de touwen knalde en daarmee tekende voor zijn tweede goal van de ochtend. In de minuten daarna leek Van den Nieuwenhof zijn goede eerste helft te kunnen bekronen toen directe tegenstander Clarence Hasselbaink zich lelijk verkeek op een hoge bal en daarmee de rechtsbuiten een vrije doorgang gunde. De reuzekans was echter andermaal niet besteed aan de gevaarlijkste man op het veld, want het schot was wel hard, maar verdween opnieuw in het zijnet.

In de tweede helft nam de thuisploeg wat meer gas terug. Het was minder dominant en liet NEC steeds meer in balbezit komen. Hier werd echter maar weinig mee gedaan en zo had keeper Jordy Zielschot een rustige middag, Alleen spits Gatsjatrian had zich tot dan toe nog een beetje laten zien met wat technische acties, maar de doelpogingen waren zeer schaars. Ook bij de thuisploeg minder doelkansen dan in de eerste helft. Pas na een uur spelen was er weer een kansje voor Verbakel, maar Ko kon makkelijk vangen. Halverwege de tweede helft kwam NEC toch wat meer naar voren en moest Zielschot voor het eerst deze middag aan de bak, middenvelder Sergio Viera kreeg de eerste Nijmeegse doelpoging op zijn naam, maar Zielschot redde makkelijk. Het was tevens de laatste redding van de doelman die daarna door Sam Baars werd afgelost. Baars leek bij het eerste doelgevaar voor zijn neus meteen te moeten vissen toen Viera een niet te missen kans gaf aan Gatsjatrian. De spits miste echter op onverklaarbare wijze en zo behield ook Baars zijn ‘clean sheet’.

Het eind van de wedstrijd was weer voor de ploeg van de gele supermarkt en dit keer was Verbakel niet de afmaker, maar de aangever. Na een goede actie op links trok hij de bal voor en zag bij de eerste paal invaller Jari Koenraat de 3-0 tegen de touwen schieten. Als de wedstrijd nog niet beslist was, dan was het het nu definitief. Aan de andere kant moest Baars nog één keer handelend optreden op een schitterende vrije trap van middenvelder Frank Wiaffe Danquah, maar dit deed de doelman fenomenaal en schreef de mooiste redding van de middag op zijn naam.

Zo boekte Blauw Geel’38 een vrij gemakkelijke overwinning op een tegenstander waar ook zeker van gewonnen moest worden. Vooral de eerste helft was vermakelijk door het aanvalsspel van met name Van den Nieuwenhof en Verbakel. Achterin werd amper iets weggegeven en leek het goed te staan. Op 6 september begint de competitie voor de ploeg uit Veghel. In Heemskerk wacht dan de uitwedstrijd tegen ADO’20.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.