maandag, november 29, 2021
HomeCompetitiesHoofdklasseVERSLAG | Hoofdklasse B: DETO wint inhaalduel van Noordscheschut

VERSLAG | Hoofdklasse B: DETO wint inhaalduel van Noordscheschut

In de Hoofdklasse B van het zaterdagvoetbal hadden de meeste clubs een vrije middag. Alleen DETO en Noordscheschut kwamen in actie; zij speelden hun op 25 september gestaakte wedstrijd uit.

Dat duel werd gestaakt door een zware blessure aan de kant van de ploeg uit Drenthe. Op dat moment stond DETO met 1-0 voor door een doelpunt van Hidde ter Avest. Diezelfde Ter Avest kreeg een rode kaart na de overtreding die de blessure veroorzaakte, DETO moest zodoende vanmiddag de resterende 73 minuten uitspelen met een man minder binnen
de lijnen.

Van die man minder situatie voor DETO was overigens niet veel te zien. DETO was in het restant van de eerste helft al de meest gevaarlijke ploeg en kreeg kansen om de marge te vergroten. Noordscheschut zette daar een enkel schot op doel tegenover, maar beide ploegen slaagden er niet in om tot scoren te komen. Scoren lukte DETO vlak na rust wel.
Bijna direct uit de aftrap slalomde Kai Wesselink door de Drenthse verdediging en zette de 2-0 op het bord. Niet veel later was het 3-0 toen diezelfde Wesselink een penalty meekreeg en deze zelf benutte. Hoewel de bezoekers nog wel een enkele kans kregen, kwam de ruime voorsprong in het laatste halfuur van de wedstrijd niet meer in gevaar.

Door de zege krijgt DETO, dat de voorbije weken aardig was afgezakt naar de onderste regionen van de ranglijst, weer wat lucht. Noordscheschut blijft de nummer laatst. Alle hoofdklassers hebben na vanmiddag 8 wedstrijden gespeeld.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS