maandag, 22 april 2024
Voetbal247.nlClubsHollandiaVERSLAG| Hollandia houdt knap stand bij v.v. Noordwijk

VERSLAG| Hollandia houdt knap stand bij v.v. Noordwijk

Hoofdklasser Hollandia heeft met 1-1 een knap resultaat behaald in de oefenwedstrijd bij v.v. Noordwijk. In het door storm ontsierde duel wist het team uit Hoorn de gastheren zelfs in grote delen van de wedstrijd ver van haar doel te houden.

Kees Zethof ving aan met Joe van der Sar in het doel. Centraal achterin hadden Dylan Rietveld en de 20-jarige nieuweling Reno van Heiningen de voorkeur, met vlak voor hen Luuk Slegt. De aanvallende backs waren Guy Smith en Derwin Martina. Vanaf de vleugels speelden Marc de Kruijs en Segun Owobowale. De afmakers moesten vooral vanuit de tweede lijn komen; Mats van Kins, Stef van der Zalm en Nino Roffelsen penetreerden beurtelings door het midden. Na een goed kwartier leverde dit ook de 1-0 op. Owobowale kwam op links in vrije positie, gaf hard en zuiver voor en Van der Zalm liet de Hoornse doelman Brian van der Werff kansloos.

Coach Anand Jagdewsing van Hollandia had vlak voor een viermansverdediging (Niek Reus-Marijn Ploem-Nick de Wit-Nick Kuin) nog twee man geposteerd om het Noordwijkse gevaar op te vangen. Boyd Stevens en Milan Vissie waren de extra buffers die met name in de eerste helft nodig waren, omdat Noordwijk met de wind mee soms wel erg snel voor het Hoornse doel verscheen. Aanvallend kon Hollandia geen vuist maken. De impulsen van Sem Biezen, Sven Deen, Sonny Pronk en Bart Spil leidden niet tot gevaar voor Joe van der Sar.

Noordwijkse kansen.
Noordwijk kreeg wel enkele kansen op een tweede treffer. Zo zag Martina een bal die er als voorzet uitzag tegen de lat boven Van der Werff vliegen. In de rebound liepen twee Noordwijkers echter elkaar in de weg om de 2-0 te maken. Kort voor het half uur vielen er nog twee kansen te noteren die elkaar in een tijdsbestek van nog geen 30 seconden opvolgden. De Kruijs schoot over en Rietveld kon aansluitend net niet met het hoofd bij een voorzet van Roffelsen. Nadat dezelfde speler nog een vrije trap net over schoot, leek met 1-0 de rust in te gaan. Echter sloeg Van der Sar bij een volkomen vrije bal de plank flink mis en leverde in bij Bart Spil. De 29-jarige middenvelder pakte dit cadeautje van de Noordwijkse goalie maar wat graag aan en krulde de bal vanaf de hoek van het strafschopgebied dankbaar binnen.

Gewijzigde tactiek.
In de rust werd er het nodige gewisseld. Zo stond reservekeeper Jelle Haak onder de Noordwijker lat en was ook targetman en aanvoerder Emiel Wendt ingebracht. Aan de overkant was o.m. spits Joost Ruttenberg ingebracht. Het aantal kansen en kansjes na de pauze was op één hand te tellen. Voor Noordwijk kwam Emiel Wendt eenmaal oog in oog met Van der Werff, echter kwam de keeper als winnaar uit de strijd door de de spits te ver naar buiten te dringen en daarmee kon voorkomen dat Wendt doeltreffend zou zijn. Aan de andere kant zette Hollandia bij tijd en wijle goed druk op de opbouw van Noordwijk en peurde het zelf ook enkele mogelijkheden los. Zowel Pronk als Deen kon de juiste richting op het goede moment echter niet vinden.

Laatste wedstrijden voor aanvang van de competitie.
Met de 1-1 was coach Kees Zethof na afloop uiteraard minder tevreden dan zijn tegenstrever Anand Jagdewsing. Voor de coach van de thuisclub zijn er als verzachtende omstandigheden het rijtje blessures dat zijn selectie teistert. Nick van Staveren, Rob Overvliet, Denzel James en Raies Roshanali zijn door verschillende blessures voorlopig uit de roulatie. Zaterdag a.s. oefent Noordwijk om 14.30 uur thuis tegen hoofdklasser AVV Swift. Hollandia speelt om 17.00 ook thuis en wel in de eerste kwalificatieronde van de Toto – KNVB beker. Tegenstander aan de boorden van het IJsselmeer is Flevo Boys.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD