Volg ons

Tweede Divisie

VERSLAG | HHC heeft geen antwoord op dadendrang Katwijk

VERSLAG | HHC heeft geen antwoord op dadendrang Katwijk

HHC Hardenberg – Katwijk is de wedstrijd tussen de twee teams met oranje en zwart als clubkleuren, maar daar houdt de vergelijking eigenlijk wel op. Bij de thuisploeg lijkt het altijd pais en vree, de bezoekers sloten op sportpark De Boshoek roerige week nummer zoveel van dit kalenderjaar af. Hardenberg was echter niet bij machte om Katwijk echt het vuur aan de schenen te leggen, waardoor de drie punten uiteindelijk redelijk gemakkelijk binnengehaald konden worden door het team van interim-trainer Cees Bruinink.

Met Michiel van Dam weer terug binnen de gelederen begon Katwijk het duel ideaal na weer een week in het oog van de orkaan. Al na drie minuten kon Robbert Susan een perfect aangesneden vrije trap van Joey Jongman achter Ramon Nijland tikken. De vroege voorsprong deed de storm vergeten en Katwijk ging energiek op zoek naar meer. Nog binnen het kwartier schoot Jordy Hilterman de Krombewoners naar een marge van twee, na een prima uithaal uit de draai. De lange spits leek de roerige week ook het best te hebben verteerd. Gesteund door zijn goal groeide Hilterman uit tot één van de beste spelers van het veld. Hij was vaak aanspeelbaar, won duels, trok gaten voor zijn medespelers en schuwde ook zijn verdedigende taken niet.

Omdat HHC kort na de 0-2 van Hilterman ook het net wist te vinden, leek de thuisploeg er weer een wedstrijd van te kunnen maken. Rob van der Leij tikte de bal uit een lange bal tegen de lat boven Ricardo Kieboom, waarna Jurjan Mannes in de rebound wel het net wist te vinden: 1-2 nog binnen het kwartier. Maar waar Hilterman zich als aanspeelpunt kon onderscheiden, groeide Van der Leij uit tot hoofdrolspeler van het enige aanvallende plan van HHC. Zijn taak was het winnen van luchtduels na diepe ballen, om via die weg Rens van Benthem, Danny Bouws of Jurjan Mannes aan het werk te zetten. Omdat de Katwijk-defensie voor rust zich te ver terug liet zakken om deze tactiek te bestrijden, leverde dit nog enige dreiging zonder grote kansen op. Tijdens de rust werd dit euvel hersteld en pakte Katwijk direct het initiatief, om het vervolgens niet meer af te geven.

Vrijwel vanaf de aftrap wist Katwijk via Marciano Mengerink de eerste kans te creëren en zag Susan zijn tweede goal (onterecht) afgekeurd worden wegens buitenspel. Na een goed kwartier viel dan toch de 1-3. Bart Sinteur volleerde een goede voorzet gedecideerd achter Nijland en besliste daarmee het duel. Met slechts één goal uit meerdere gecreëerde kansen waren de bezoekers genadig voor de gastheren, die zelf niet meer in staat waren om een bres te slaan in de verdediging van Katwijk. Nadat invaller Vincent Schmidt een goed kwartier voor tijd op de hakken stond van de doorgebroken Mengerink en enigszins zwaar bestraft rood kreeg, was de buit echt binnen voor Katwijk.

Voorafgaand aan de wedstrijd was er het gevoel dat Katwijk het, na weer een roerig weekje, van ver moest halen tegen Hardenberg. Achteraf bleek dat gevoel alleen in letterlijke zin het geval te zijn.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie