Volg ons

Tweede Divisie

VERSLAG | HHC Hardenberg wint en maakt zeer sterke indruk tegen IJsselmeervogels

VERSLAG | HHC Hardenberg wint en maakt zeer sterke indruk tegen IJsselmeervogels

IJsselmeervogels liet zaterdagmiddag belangrijke punten liggen in de strijd om de eerste plaats in de Tweede Divisie. De ploeg uit Spakenburg ging hard onderuit tegen een zeer sterk spelend HHC Hardenberg (3-0) met Rob van der Leij als uitblinker aan de zijde van de winnende formatie. 

Snelle openingstreffer
Na negen minuten kreeg de thuisploeg de eerste grote kans van de wedstrijd, Mannes probeerde de bal breed te leggen in het strafschopgebied van de tegenstander, maar deze kwam tussen doelman Schaap en een medespeler terecht. Dit met een botsing tot gevolg en een blessurebehandeling voor de sluitpost, die wel weer verder kon spelen. Drie minuten later kwam HHC Hardenberg wel op voorsprong. Na een mooie combinatie aan de linkerzijde van het veld kwam Rick Hemmink aan de bal aan de rand van het zestienmetergebied, vervolgens haalde hij uit en verdween de bal in de linkerhoek van het doel van de tegenstander (1-0). Een counter leverde na achttien minuten weer gevaar op voor het doel van IJsselmeervogels, in deze fase was de thuisploeg duidelijk de bovenliggende partij.

Slecht uitgespeelde counter
De uitspelende ploeg kwam vervolgens wat beter in de wedstrijd, maar in de 28ste minuut kreeg HHC een geweldige counterkans, met drie aanvallers tegen twee verdedigers wist men het echter niet goed uit te spelen waardoor de voorsprong niet vergroot kon worden. IJsselmeervogels drong steeds meer aan en kreeg via hoekschoppen en schoten van afstand wel wat mogelijkheden, maar na 34 minuten spelen was HHC weer dichtbij een treffer. Een vrije trap van Glenn Kobussen kwam terecht bij Koos Werkman. Laatstgenoemde kreeg oog in oog met doelman Schaap de bal niet in het doel.

Van der Leij
In de vijftigste minuut leek Ijsselmeervogels op gelijke hoogte te komen. De inzet van De Harder verdween echter op de lat boven doelman Ramon Nijland waardoor de kleine voorsprong voor HHC tot op dat moment intact bleef. Even later moest doelman Schaap reddend optreden toen Gouriye hard uithaalde toen hij in het strafschopgebied stond van de tegenstander. In de 61ste minuut verprutste HHC wederom een kans om tot een  grotere voorsprong te komen. Een counter, met drie spelers van de thuisploeg tegen één verdediger van IJsselmeervogels wist men niet te promoveren tot een treffer. Twee minuten later leek het dan toch 2-0 te worden. Een mooie bal van Van der Leij kwam terecht bij Hemmink, de aanvaller schoot op doel terwijl afgeven op Gouriye waarschijnlijk een betere optie geweest zou zijn. Het leverde weer geen treffer op.

Strafschop en fraaie treffer
In de 77ste minuut werd Justiana bestraft door de scheidsrechter na een overtreding in zijn eigen strafschopgebied. De penalty werd door Rob van der Leij benut en daardoor kwam de thuisploeg eindelijk op de fel begeerde 2-0. Het slotakkoord van de wedstrijd was voor Ravalino Junte. Hij nam de bal vol op de pantoffel en schoot in de rechterhoek binnen achter doelman Schaap (3-0).

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

 

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie