Volg ons

Kozakken Boys

VERSLAG | Het verschil tussen Kozakken Boys en Quick Boys is efficiëntie

VERSLAG | Het verschil tussen Kozakken Boys en Quick Boys is efficiëntie

Foto: Hans van Duijn, OrangePictures

In de vierde speelronde kwam het tot een eerste thuisnederlaag voor Quick Boys. Op een goed bezocht sportpark Nieuw Zuid verloren de spelers van trainer Edwin Grünholz met 0-2 van Kozakken Boys. Terwijl noorderbuur vv Katwijk wél een goede generale kende voor de moeder aller derby’s, had Quick Boys het nakijken tegen een efficiënte ploeg uit Werkendam.

Speaker Jan Guijt verwelkomt de bezoekers in Katwijk aan Zee elke wedstrijd steevast met een link naar de weersomstandigheden. “Hartelijk welkom op een zonovergoten sportpark Nieuw Zuid” riep hij om. Het strandseizoen is voorbij en de competitie draait intussen op volle toeren. Veel toeschouwers namen dan ook de gelegenheid om af te reizen naar de Zuidduinen, waar een klassieker op het programma stond. Voor het eerst sinds 2002 kwamen beide ploegen weer in competitieverband tegen elkaar uit. In dat seizoen stapten de Werkendammers met dezelfde uitslag als vandaag van het veld.

Het eerste gevaar in de wedstrijd kwam vanaf blauw-witte zijde. Doelman Richard Arends kon een voorzet van Dennis Kaars uit de lucht plukken, anders had Jeffrey Ket gevaarlijk geworden voor het doel. Quick Boys speelt al jaren volgens het 4-3-3-systeem en was ook vandaag zich niet van plan om in te graven. Desondanks was Kozakken Boys iets sterker aan de bal in de eerste helft. Het waren echter niet de voetballende kwaliteiten van Kozakken Boys die tot een eerste kans leidden. Een te korte terugspeelbal van Quick Boys-speler Kevin Gomez Nieto liet het publiek flink schrikken, want Kay Tejan knalde de bal vanuit onmogelijke hoek op de paal.

Niet alleen de bezoekers raakten het aluminium, ook een mislukte voorzet van Martin van Eeuwijk raakte het doelhout. Iedereen keek de bal al over het doel, desondanks ging de bal nog tegen de lat. Ook Kozakken Boys kwam daarmee met de schrik vrij. Hoewel de laatste linie van Quick Boys goed georganiseerd was, moest goalie Paul van der Helm tien minuten voor rust toch de bal uit het net vissen. Kay Tejan was met een voorzet Joey Ravensbergen te slim af en Tyrone Conraad kon beheerst afronden.

Voor het eerst dit seizoen kwam Quick Boys in een wedstrijd niet op voorsprong. De doelwisseling schudde de kaarten echter volledig door elkaar. De thuisploeg nam namelijk het heft in eigen handen. Nog geen twee minuten in de tweede helft kreeg Kevin Gomez Nieto na een uitkappende beweging de bal niet tussen de doelpalen gewerkt. Een levensgrote kans voor de thuisploeg, die daarna verder zou gaan met doordrukken. Ook Martin van Eeuwijk kreeg twee goede kansen, maar trof geen doel. De afvallende bal werd door Jeffrey Ket wild richting de kantine gejaagd.

Quick Boys drukte, maar het doelpunt viel aan de andere kant van het veld. Een goede bal op de linksbenige Kay Tejan liet de bezoekende supporters opnieuw juichen. De bal leek toch houdbaar voor Paul van der Helm, maar het geplaatste schot van de spits – die vorig jaar nog bij Quick Boys speelde – liet ook klasse zien. In het restant van de wedstrijd restten enkele hoekschoppen voor de blauw-witten, maar gescoord werd er niet meer. Quick Boys kreeg te maken met een les effectiviteit van Kozakken Boys.

Misschien maar beter dat de thuisploeg juist vandaag een lesje effectiviteit te verwerken krijgt. Volgende week gaat Quick Boys op bezoek bij aartsrivaal vv Katwijk. Weliswaar zullen de blauw-witten op weinig support kunnen rekenen vanuit Katwijk-Zuid – de buscombi wordt namelijk massaal geboycot – de kansen moeten er volgende week in, wil Quick Boys kans maken op de overwinning tegen de noorderburen.

 

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Kozakken Boys