dinsdag, januari 31, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlClubsJong SpartaVERSLAG | Het regent onvoldoendes bij Jong Sparta, Quick Boys én de...

VERSLAG | Het regent onvoldoendes bij Jong Sparta, Quick Boys én de KNVB

Wie vorige week de wedstrijd op sportpark Nieuw Zuid tussen Quick Boys en Noordwijk heeft gezien, heeft in de tweede speelronde de omgekeerde wereld kunnen aanschouwen. Waar in de regioderby tegen Noordwijk er 3.000 man aanwezig waren in de Zuidduinen van Katwijk aan Zee, daar stopte de toeschouwersteller op het Kasteel bij 450. Ongeveer 400 Katwijkers namen de moeite om hun blauw-witte ploeg te steunen in de eerste uitwedstrijd van de Tweede Divisie. Het was een wedstrijd om snel te vergeten.

Quick Boys speelde in een gloednieuw uittenue, maar dat tenue zorgde niet voor de nodige voetballende impulsen. De wedstrijd was van beide kanten matig tot slecht, maar het was Quick Boys die de eerste speldenprikjes uitdeelde. Nadat een eerste hoekschop van de uitploeg over werd gekopt door Jesper de Vré, werd dezelfde aanvallende middenvelder een paar minuten later in uitstekende positie gebracht voor de goal. De fraaie kopbal werd echter prima gered door doelman Michael Fabrie, die aan het einde van de wedstrijd nog een hoofdrol op zich nam.

Het lukte beide ploegen maar niet om zorgvuldige aanvallen op te zetten. Met nog vijf minuten te gaan voor het rustsignaal was het Marc de Kruijs die met een van richting veranderde vrije trap de bezoekers op voorsprong schoot. Fraai was het doelpunt zeker niet, maar Quick Boys ziet in het debuutseizoen liever (doel)punten dan goed voetbal. De blauw-witten hadden de smaak te pakken en dreigden de jonge Spartanen om de score uit te breiden. Zover kwam het niet, Jesse Rozendal floot voor de rust.

Wie gedacht had dat Quick Boys de trekker zou gaan overhalen in de tweede helft, had het mis. Het tweede bedrijf was nog geen paar minuten oud of het was al bonje voor Quick Boys. Man van de wedstrijd Bradly van Hoeven mocht door de Katwijkse verdediging naar binnen snijden. Via een been van een Quick Boys-verdediger ging de bal uiteindelijk tegen het net. Het clublied van Sparta klonk voor de eerste keer deze zaterdag op het Kasteel.

Daarna waren er nauwelijks hoogtepunten te zien. Men kon eerder spreken van dieptepunten. Zo schoot Quick Boys-doelman Paul van der Helm een bal letterlijk het stadion uit na een gevaarlijke uitbraak van Jong Sparta. Het veelvuldige balverlies liet de supporters morren, al waren het niet alleen de vele veldspelers die een onvoldoende behaalden voor hun spel. Ook het rapport van scheidsrechter Jesse Rozendal kleurde rood. Zo floot de leidsman veelvuldig voor situaties waar niets aan de hand was. De leidsman probeerde de grip op de wedstrijd terug te krijgen door met kaarten te gaan strooien. Overigens viel het oranje-zwarte tenue van het arbitrale kwartet zeker niet in de smaak bij de meegereisde fans uit Katwijk aan Zee en dat lieten zij duidelijk merken vanaf de tribune.

In de troosteloze ambiance op het Kasteel kreeg Quick Boys nog wel enkele kansen. Een voorzet vanaf de linkerkant van Joey Ravensbergen werd niet ver naast gekopt door Dennis Kaars. Niet veel daarna produceerde de ingevallen Martin van Eeuwijk een wild schot. De afgevallen bal zeilde over het doel van de beloften. Hoewel de uitploeg aandrong, waren het uitgerekend de Rotterdammers die een counter uit het boekje tot doelpunt promoveerden. De wedstrijd was gekanteld en dat leidde op het veld tot onrust.

Opnieuw was scheidsrechter Rozendal de gebeten hond. De inwoner van Zwaagswesteinde was al begonnen met het strooien van kaarten, als klap op de vuurpijl werd een tackle op de bal van Chima Bosman met een rode kaart bestraft, dit tot ontsteltenis van het publiek. Zij kregen het niet veel later aan de stok met de tijdrekkende Jong Sparta-doelman Michael Fabrie. De doelman provoceerde de meegereisde supporters van Quick Boys en dat werd niet in dank afgenomen door de fans. Hier gedroeg Michael Fabrie zich zeker niet als een volwaardig profspeler.

Er kwam een einde aan een wedstrijd waarbij een punt de verhoudingen beter zou weergeven. De wedstrijd stond bol van individuele en collectieve missers. Trainers Edwin Grünholz en Jeroen Rijsdijk moeten zich terdege afvragen of hun spelers vandaag Tweede Divisie-waardig niveau hebben laten zien.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD