Volg ons

Derde Divisie

VERSLAG | Hercules pakt punt tegen titelkandidaat TEC

VERSLAG | Hercules pakt punt tegen titelkandidaat TEC

Hercules wist in eigen huis een knap punt pakken in de wedstrijd tegen TEC. De club uit Utrecht beperkte zich een uur lang tot verdedigen, maar kroop langzaam maar zeker uit de schulp. Dankzij een dure communicatiefout in de slotfase liep de titelkandidaat uit Tiel tegen puntenverlies aan. Tyrone Fonville was de gevierde man bij Hercules: 1-1.

Opvallend was dat TEC in beide helften goed uit de startblokken kwam, maar het niveau slechts een klein kwartier kon vasthouden. Dit leverde in de eerste helft een viertal mogelijkheden en kansen op, waarbij de kopbal Robbie Holder, na een goede voorzet van Matthijs van Gessel de meest in het oog springende was. Fons Mulder hield met een goede redding zijn doel schoon. Kort na rust had Mulder een goede redding op een inzet van Wimilio Vink, de vingertoppen van de doelman veranderden de baan van het schot dusdanig, dat hij net naast ging.

Ondanks het feit dat Hercules twee keer de openingsfase zonder kleerscheuren doorkwam, bleef de ploeg niet ongeschonden. Dankzij een zondagsschot van Thomas Horsten, kort voor rust, kwam TEC op een 0-1 voorsprong. Gezien het feit dat Hercules op dat moment nog geen mogelijkheid had gecreëerd was die voorsprong niet onverdiend te noemen. De ploeg van trainer Jochem Twisker stond zo ver naar achter, dat op het moment dat de voorhoede in balbezit kwam de afstand simpelweg te groot was om aan te kunnen sluiten.

Na het overleven van de openingsfase van de tweede helft ging Hercules wel wat verder van het eigen doel spelen. Dat leverde kansen op voor Omar el Ghazouani, Tyrone Fonville en Jeffrey Vlug, maar alle drie vonden zij Sebastiaan van der Sman op hun weg. Met name de redding van de TEC-goalie op een vlammend schot van Vlug was er een van grote schoonheid. Kort voor het sluiten van de markt werd de held in wording toch nog de schlemiel, nadat hij en centrale verdediger Obi Onyeike elkaar niet begrepen na een lange bal. Fonville sprintte om Onyeike heen, die had besloten dat die bal wel voor Van der Sman zou zijn. Hoewel de doelman eerder bij de bal was dan Fonville was de afstand te kort om de bal weg te krijgen, Fonville kon de verre trap blokken en de bal over de doellijn lopen.

Was de voorsprong voor TEC een terechte, gezien de tweede helft gold dat ook voor de gelijkmaker van Hercules. Daardoor was het gelijkspel tussen het laag geklasseerde Hercules en titelkandidaat TEC wel verrassend, maar zeker niet onverdiend.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie