vrijdag, 23 februari 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieVerslag | Harkemase Boys trekt aan langste eind in fletse Friese derby

Verslag | Harkemase Boys trekt aan langste eind in fletse Friese derby

Harkemase Boys heeft vanavond de Friese derby op bezoek bij ONS Sneek met 1-2 gewonnen. Robert Stelpstra was met een rake kopbal de matchwinner. Het was een gezapige vertoning van de beide ploegen, waarbij een gelijkspel de verhoudingen op het veld beter had weergegeven.

Twee wijzigingen bij Harkemase Boys

ONS-trainer Paul Raveneau zag geen reden tot het aanbrengen van wijzigingen na twee opeenvolgende zeges op respectievelijk Achilles’29 en Eemdijk. Wel zat de van een blessure teruggekeerde Serge Fatima weer op de bank. Zijn collega Tieme Klompe had de opstelling van de Harkemase Boys op twee plaatsen gewijzigd. Dennis van Duinen en Jari Slort mochten in de basis beginnen, dit ging ten koste van Johnny de Vries en Pier Veldman.

Saaie eerste helft

Over de eerste helft op het gezellig drukke Zuidersportpark viel niet zo bijster veel te melden. De eerste kans was voor Jens Jurn Streutker, zijn afzwaaier ging ver naast het ONS-doel. De eerste mogelijkheid voor de Snekers vond plaats in de zestiende minuut, toen een vrije trap van Nick Kuipers op de paal belandde en Martijn Barto de rebound wat gehaast over schoot. Harkemase Boys reageerde hierop door middel van een schot uit de tweede lijn van Willem Huizing, echter stond goalie Barry Ditewig in de weg. Na veertig minuten kwam ONS’er Genridge Prijor 1-op-1 tegenover Harkemase Boys-doelman Erick Jansema te staan, echter schoot hij over. Vlak voor rust werd Harkemase Boys tot tweemaal toe gevaarlijk. Eerst schoot Mark Bruintjes een vrije trap in de handen van Ditewig, waarna Berwout Beimers even later naast schoot na een mooie diepe bal vanaf het middenveld.

Meer leven in de brouwerij in het tweede bedrijf

Na de rust werd de wedstrijd gelukkig wel wat leuker om naar te kijken. Prijor kwam na een minuut of vijftig wederom vrij voor Jansema te staan, waarbij Jansema als winnaar uit de strijd kwam. Aan de andere kant lag een minuutje later de 0-1 in het net. Henny Bouius reageerde het alertst op een hoge bal en lobte het leer over Ditewig heen het doel in. ONS Sneek ging wat meer de aanval zoeken en creëerde al snel een goede mogelijkheid. Invaller Samir Merraki kopte recht tegen de vuisten van Jansema. Even later belandde een afzwaaier van diezelfde Merraki een paar meter naast het Harkemase Boys-doel. ONS Sneek kreeg in de zestigste minuut loon naar werken. Het was Martijn Barto die met een schuiver de bal in het net schoot (1-1). Lang konden de Snekers niet genieten van deze voorsprong, want zeven minuten later kwam Harkemase Boys weer op voorsprong. Het was spits Robert Stelpstra die de bal na een goede voorzet vanaf de flank binnenkopte (1-2). Dit was voor ONS Sneek het sein om weer meer de aanval op te zoeken en het kreeg ook kansen via Merraki en de eveneens ingevallen Yume Ramos. Jansema kwam telkens als winnaar uit de strijd. In de slotfase was er nog een scrimmage en werd Frits Dantuma nog gevaarlijk, maar gescoord werd er niet meer, met als gevolg dat Harkemase Boys zich een half jaar lang de beste amateurploeg van Friesland mag noemen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD