Volg ons

Derde Divisie Zaterdag

VERSLAG | Harkemase Boys krijgt oorwassing in eigen huis van ODIN’59

VERSLAG | Harkemase Boys krijgt oorwassing in eigen huis van ODIN’59

Harkemase Boys stond zaterdagmiddag op het eigen sportcomplex voor het eerst dit seizoen met lege handen na een competitiewedstrijd. Een zeer sterk spelend ODIN’59 wist met duidelijke cijfers af te rekenen met de formatie uit Friesland (0-6), dit mede door Sietse Brandsma en Dustin Mijnders die beiden goed waren voor twee treffers. 

Flitsende start
De wedstrijd begon spectaculair, na twee minuten spelen stond er al een tussenstand van 0-1 op het scorebord. Dit in het voordeel van ODIN’59. Doelman Joost Meendering was goed voor een fantastische lange bal die terecht kwam bij Sietse Brandsma. Laatstgenoemde wist de sluitpost van Harkemase Boys vervolgens te passeren met een fraai lobje. Na elf minuten spelen leek de uitspelende formatie op een grotere voorsprong te komen toen doelman Erick Jansema de bal losliet in zijn vijfmeter gebied. De dienstdoende scheidsrechter was echter van mening dat daar een overtreding aan vooraf gegaan was dus dat alles wat daarop volgde er niet meer toe deed. Even later was ODIN’59 in de omschakeling weer gevaarlijk, Jesse Renken moest aan de noodrem trekken toen Thom de Vries door leek te stoten naar het strafschopgebied van de tegenstander. Renken kreeg de gele kaart en de vrije trap leverde niet meer op dan een corner. Drie minuten later moest Jansema reddend optreden op een inzet van De Vries waardoor een grotere achterstand voorkomen kon worden.

Omschakeling
Harkemase Boys zocht vanzelfsprekend de aanval en Nicky Eekhout van ODIN’59 wist in de twintigste minuut de bal als het ware van de lijn te koppen op een inzet van Berwout Beimers. Het initiatief in deze fase lag bij de thuisploeg, maar ODIN’59 was uitermate gevaarlijk in de omschakeling. ODIN’59 riep in de 24ste minuut om een penalty, maar de arbiter toonde Thom de Vries een gele kaart voor een zogenoemde fopduik. In de 26ste minuut deed De Vries weer van zich spreken, op aangeven van Jayson Halman kon hij de bal binnen schieten, maar in plaats daarvan schoot hij de bal tegen een tegenstander aan ie net voor de doellijn stond. Harkemase Boys was slordig in de opbouw waardoor ODIN’59 ook in de 37ste minuut gevaarlijk kon worden, Halman schoot de bal echter in het zijnet. De grootste kans voor Harkemase Boys kon genoteerd worden in de veertigste minuut. Postma wist goed door te zetten aan de rechterzijde van het veld en gaf de bal op Oldenburger, hij werd echter afgetroefd door een tegenstander waardoor de bal tot corner verwerkt werd. Drie minuten voor het einde van de eerste helft kreeg Harkemase Boys een tweede klap te verwerken. Lars Boekel gaf de bal vanaf de rechterzijde van het strafschopgebied voor waarna de bal voor de voeten viel van Jim Hulleman. Die twijfelde niet en schoot de bal binnen (0-2).

Afstraffing
Harkemase Boys zocht zoals verwacht direct de aanval bij de start van de tweede helft, maar na drie minuten spelen kreeg het wederom het deksel op de neus. Na een uitstekende actie van Lars Boekel, waarmee hij twee tegenstanders wist te passeren, gaf hij de bal op Mijnders. Laatstgenoemde kopte vervolgens de bal binnen waardoor ODIN’59 toen al op rozen leek te zitten (0-3). De thuisploeg kreeg door het druk zetten steeds meer mogelijkheden, maar telkens zat er wel weer een been of een ander deel van een lichaam tussen zodat de bal niet in het net verdween. In de 64ste minuut gooide ODIN’59 de wedstrijd volledig in het slot toen Sietse Brandsma de vierde treffer van de middag op het scorebord wist te zetten (0-4). Even later werd de ploeg uit Heemskerk weer gevaarlijk, Brandsma stuurde met een mooie schijnbeweging zijn tegenstander het bos in en was vervolgens niet zelfzuchtig, hij gaf de bal aan Halman die deze eenvoudig binnen kon werken (0-5). De wedstrijd kabbelde wat verder, maar ODIN’59 kwam tien minuten voor het einde van de officiële speeltijd nogmaals tot scoren. Lars Boekel was wederom verantwoordelijk voor de assist en Mijnders werkte de bal achter de doelman van de tegenstander (0-6).

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie Zaterdag