dinsdag, januari 31, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagVERSLAG | Harkemase Boys in heerlijke wedstrijd nipt langs DOVO

VERSLAG | Harkemase Boys in heerlijke wedstrijd nipt langs DOVO

Harkemase Boys en DOVO wisten op zaterdagmiddag de toeschouwers te trakteren op een waar spektakelstuk. De thuisploeg leek na een half uur spelen op weg naar een eenvoudige middag toen op het scorebord een tussenstand stond van 3-0. Niets was echter minder waar omdat de ploeg uit Veenendaal zich terug wist te knokken in de wedstrijd. Harkemase Boys sleepte echter wel de drie punten uit het vuur (4-3).

Uitstekende start Harkemase Boys
De thuisploeg kwam flitsend uit de startblokken, het was direct duidelijk dat men iets goed wilde maken naar aanleiding van de recente nederlaag tegen ODIN’59. In de tweede minuut van de wedstrijd was er een diepe bal van Berwout Beimers op Henny Bouius die de bal vervolgens over de uitkomende Van der Sman wist te wippen (1-0). Vijf minuten later was het weer raak voor de formatie uit Friesland. Jesse Renken kon eenvoudig doorlopen in de richting van het doel van de tegenstander en wist te combineren met Bouius waarna hij de bal weer terugkreeg en binnen kon schieten (2-0). Na iets meer dan een kwartier spelen was Gerald Postma dichtbij de derde treffer van de middag, maar Van der Sman wist de inzet te keren. Even daarvoor kreeg Jordi Balk een gele kaart toen hij Postma onderuit haalde. In deze fase gaf DOVO veel kansen weg en leek een grote achterstand slechts een kwestie van tijd te zijn.

Wedstrijd lijkt beslist
In de 22ste minuut kreeg Harkemase Boys waar het recht op had, de derde treffer van de middag. Een mooie steekpass van Mark Bruintjes kwam terecht bij Beimers die daardoor alleen op de doelman af kon lopen en deze passeerde (3-0). Spelers van DOVO reageerde furieus nadat scheidsrechter Daan Schaper de treffer goedkeurde, dit omdat men van mening was dat de doelpuntenmaker buitenspel stond. Trainer Gert Kruys greep direct in en haalde Balk naar de kant en bracht Ter Borgh binnen de lijnen. Vijf minuten na voornoemde treffer deed DOVO wat terug. Waalkens wist goed door te zetten aan de linkerzijde van het strafschopgebied en zag zijn voorzet even later door Bruintjes op ongelukkige wijze achter zijn eigen doelman verdwijnen (3-1). Niet veel later was er ook een wissel te noteren aan de zijde van de thuisploeg, Pim ten Have verliet met een blessure het veld en werd vervangen door Roelof de Jong. Na de aansluitingstreffer werd DOVO beduidend sterker en kreeg het mogelijkheden, de grootste kans was in de 39ste minuut voor Kevin Schmidt die vrij voor het doel de bal niet tussen de palen, maar over de lat kopte.

Wel of geen strafschop ?
In de beginfase van de tweede helft moest Harkemase Boys voor de tweede keer deze middag noodgedwongen een wissel doorvoeren. Jari Slort werd vanwege blessureleed vervangen door Pier Veldman. Direct na de wissel kreeg Schmidt wederom een kans om DOVO weer wat dichterbij te brengen bij Harkemase Boys. Doelman Jansema wist echter de bal te keren. Waar de ploeg uit Veenendaal op weg leek naar de 3-2 was het toch Harkemase Boys dat het net van de tegenstander wist te vinden (4-1). De scheidsrechter wees in de tiende minuut van de tweede helft naar de penaltystip na een zeer ongelukkige handsbal van verdediger Van Walsem. De spelers van DOVO voelden zich al benadeeld door het arbitrale trio bij het al dan niet buitenspeldoelpunt van Harkemase Boys en nu had men zeker reden tot klagen. Ondanks de protesten van Veenendaalse zijde mocht Jesse Renken aanleggen en de voorsprong vergroten voor Harkemase Boys. Even later zat het DOVO niet mee toen Waalkens, die een plaag was voor de defensie van de thuisploeg, zijn inzet op de lat zag belanden in plaats van in het doel.

DOVO vecht zich terug in de wedstrijd
In de 65ste minuut kwam de spanning toch weer terug in de wedstrijd toen Quincy Arends de bal met een fraaie duik binnen wist te koppen, dit op aangeven van Marbouh (4-2). DOVO had op dat moment controle over de wedstrijd, maar moest op jacht naar meer doelpunten om nog enig zicht te hebben op een goed resultaat in Friesland. Harkemase Boys was echter ook gevaarlijk vanuit de tegenaanval waardoor er veel te beleven was binnen de lijnen. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd kreeg Stelpstra de mogelijkheid om de wedstrijd definitief in het slot te gooien maar daar slaagde hij niet in. In plaats daarvan stond even later de 4-3 op het scorebord. Door een mislukte actie van Jesse Renken kwam de bal in het strafschopgebied terecht bij invaller Huisman, die twijfelde niet en passeerde de doelman met een fraaie boogbal (4-3). In de blessuretijd kopte Arends de bal nog net over het doel van de tegenstander waardoor DOVO met lege handen moest vertrekken uit Friesland.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD