Volg ons

Derde Divisie Zaterdag

VERSLAG | Half dozijn treffers voor Harkemase Boys in topper tegen Hoek

VERSLAG | Half dozijn treffers voor Harkemase Boys in topper tegen Hoek

Harkemase Boys heeft zaterdagmiddag op het eigen sportcomplex keihard uitgehaald tegen Hoek (6-0). In de eerste helft liep de ploeg uit Friesland al uit naar een ruime voorsprong van vier doelpunten, dit terwijl de uitspelende vereniging niet veel minder was dan de tegenstander. In de tweede helft was er in tegenstelling tot de eerste helft weinig meer te genieten op sportpark De Bosk. 

Doelpuntenfestijn
Het eerste wapenfeit kwam na vijf minuten spelen op naam van Rik Impens, het rollertje dat hij produceerde was echter geen probleem voor doelman Jansema. In de negende minuut was daar de eerste echte mogelijkheid voor Harkemase Boys en dat resulteerde direct in een doelpunt. Curty Gonzalez wist Postma te vinden en die gaf de steekpass op Jesse Renken. Laatstgenoemde wist goed door te zetten en de doelman te passeren (1-0). Twee minuten later zocht Hoek de aanval en het was aan doelman Jansema te danken dat de combinatie tussen Impens en Constansia niet resulteerde in een doelpunt. Harkemase Boys sloeg in de dertiende minuut weer toe. Een hoge bal vanaf de linkerzijde van het veld van Willem Huizing zorgde voor onrust in de defensie van Hoek, doelman Jordi de Jonghe bokste de bal slecht weg waardoor deze door Gonzales in één keer op de slof genomen kon worden en de bal in het net verdween (2-0). Hoek zocht de aanval en er ontstond een zeer enerverende wedstrijd. Het was echter na 23 minuten spelen weer Harkemase Boys dat het net van de tegenstander wist te vinden. Doelman De Jonghe zat wederom mis en de bal viel vervolgens voor de voeten van Robert Stelpstra die bijna op de doellijn stond (3-0).

Mokerslag
In de 37ste minuut kreeg Rik Impens de mogelijkheid om zijn ploeg Hoek wat dichterbij de tegenstander te brengen. Zijn inzet verdween echter net naast de voor Hoek verkeerde kant van de paal. Nog voor de pauze hielp James de tegenstander bijna een handje, hij raakte de bal verkeerd waardoor deze bijna in het doel van Hoek verdween. Even later leek Hoek dan toch loon naar werken te krijgen toen Impens vanaf de rand van het zestienmetergebied uithaalde, zijn inzet verdween echter op de paal. Het slotakkoord van de eerste helft was wederom voor Harkemase Boys. Henny Bouius schoot op fenomenale wijze van buiten het strafschopgebied de bal in de kruising (4-0). Hoek kreeg kansen en was niet veel minder dan Harkemase Boys, maar laatstgenoemde formatie was veel scherper in de afronding.

Tweede helft
Het eerste kwartier van de tweede helft was er een om snel te vergeten. De wedstrijd kabbelde verder zonder al te veel hoogtepunten en ook het weer werd steeds slechter. Als het duel al niet beslist was werd deze in de 65ste minuut in het slot gegooid. Bouius kopte de bal door op Gonzales en zijn voorzet werd even later afgerond door Stelpstra (5-0). Daarna was er van een wedstrijd geen sprake meer, de concentratie bij de thuisploeg nam af en het geloof was vanzelfsprekend totaal verdwenen bij Hoek. In de 83ste minuut bepaalde Beimers de eindstand op 6-0, via zijn lichaam ging het schot van Renken in het net. De vraag is nog wel wie van deze twee spelers het doelpunt op zijn naam zal krijgen aangezien Beimers niet echt door had dat hij de bal van richting wist te veranderen. Dit feitje zal echter in de schaduw staan van de fraaie overwinning die Harkemase Boys wist te boeken op Hoek.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie Zaterdag