maandag, 22 april 2024
Voetbal247.nlClubsGVVVVERSLAG | GVVV wint en houdt HFC van ‘Herbstmeister’-titel af

VERSLAG | GVVV wint en houdt HFC van ‘Herbstmeister’-titel af

Koninklijke HFC hoeft later vandaag niet meer te kijken naar andere uitslagen. Trainer Gert Jan Tamerus en consorten wisten op sportpark Panhuis de zegereeks niet voort te zetten en zagen de mogelijke ’titel’ van herfstkampioen voor de neus verdwijnen. Berry Powel was vanmiddag de matchwinner en bezorgde GVVV de winst: 2-0.

Afgelopen weekend bleef HFC in de topper tegen Katwijk steken op een gelijkspel (1-1), waar GVVV met 4-2 onderuit ging tegen Kozakken Boys. De mannen van Niek Oosterlee wilden goed voor de dag komen, zeker met het bekerduel tegen PSV in het vooruitzicht. Voor HFC stond de positie van ‘herbstmeister’ op het spel, een titel zonder garanties maar wel één om vaak naar te kijken in Haarlem.

Plan Oosterlee werpt vruchten af
Het duel is een generale repetitie voor de absolute apotheose van dit kalenderjaar, namelijk de KNVB beker ontmoeting met PSV. De Veenendaalse ploeg paste, in de laatste speelronde van 2019, de opstelling aan op de snelheid voorin van HFC. Beide ploegen zorgden in de openingsfase van het duel voor aantrekkelijk voetbal en ook het strijdplan van Niek Oosterlee leek te werken. Afwachten en in de omschakeling voor dreiging zorgen, maar toch was het eerste gevaar voor de elf van Gertjan Tamerus.

Van bijna schlemiel naar held
Met alle uiterste kracht probeerde Berry Powel een hoekschop uit te verdedigen, helaas kreeg de spits de bal ongelukkig op de arm waarop arbiter Smit de resoluut op de stip legde. Joël Donald mocht vanaf elf meter aanleggen om dit vroege kerstcadeau uit te pakken maar zijn inzet werd katachtig gered. Donald schoot de bal strak richting de linkerhoek voor Johan Jansen, die op zijn beurt uitstekend redde. De doelman frommelde de strafschop over de achterlijn en uit diezelfde corner moest de goalie opnieuw in actie komen. Ditmaal was Franklin Lewis met een streep dichtbij een Haarlems doelpunt, echter was Jansen eveneens een sta in de weg voor The Good Old.

De Blauwen moesten even bijkomen van die onverwachtse strafschop en dat kan het beste met een doelpunt. Niemand minder dan penaltyveroorzaker Powel wist de brilstand binnen vijf minuten om te toveren in een 2-0 voorsprong. Na voorbereidend werk van Prosper Fini, wist de spits met een kapbeweging zijn tegenstander aan de kant te zetten en snoeihard binnen te werken. De verdubbeling van de score was een stuk gemakkelijker voor de 39-jarige goalgetter. Robin Mulder stoomde af op doelman Tom Boks, waarna hij in de oog-in-oog situatie afspeelde op de clubtopscorer, die opnieuw trefzeker was.

HFC laat het afweten
Zo spraakmakend als dat de eerste driekwartier waren, zo tam begon de tweede helft. De thuisploeg liet zich terugzakken, maar echt gevaar stichtten lukte de Haarlemmers niet. De amusementswaarde daalde met de minuut in Veenendaal maar dat kon de toeschouwers langs de lijn niks schelen.

Het was opmerkelijk hoe de ploeg die al vier duels ongeslagen was, zo weinig liet zien tegen de nummer tien van de ranglijst. Tom Oostinjen en Powel, die later een publiekswissel kreeg, waren beide nog dichtbij de 3-0 maar geen van de twee Blauwen kregen de bal achter Boks. De Koninklijke creëerde werkelijk waar geen kans meer waardoor de frustraties opliepen en de bezoekers zichzelf uit de wedstrijd speelden.

GVVV kan vol zelfvertrouwen en moed vooruitkijken naar de bekerontmoeting met PSV. HFC zakte door het figuurlijke ijs en was het geen schim van de ploeg van de laatste weken.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD