woensdag, mei 31, 2023
Voetbal247.nlClubsGVVVVERSLAG | GVVV verliest dankzij Moldavië-tactiek slechts met 2-0 van Katwijk

VERSLAG | GVVV verliest dankzij Moldavië-tactiek slechts met 2-0 van Katwijk

Na een roerige week, waarin trainer Jochem Twisker besloot op te stappen, blijft GVVV met één schamel puntje onderaan staan. De ploeg van interim-trainer Dennis van Meegdenburg hanteerde een speelwijze die je normaalgesproken ziet bij B-landen die op bezoek moeten bij een groot voetballand en wist op die manier een uur lang het doel schoon te houden. Dankzij goals van Killian van Mil en invaller Danny van Haaren maakte Katwijk in het laatste half uur een einde aan de Veenendaalse hoop op een stunt en verstevigde het bovendien de koppositie.

Waar Twisker afgelopen week zijn conclusies trok, liet technisch manager Rob de Boer aan het Algemeen Dagblad weten dat hij er niet aan gedacht heeft om ook zijn positie ter beschikking te stellen. ,,Dat zou een zwaktebod zijn, ik doe mijn werk in goede en in slechte tijden” liet De Boer optekenen. En zo ontstaat een situatie die vergelijkbaar is met een bouwbedrijf waar de inkoopmanager zijn ploegbaas opzadelt met net aan genoeg materiaal voor een schuur en matig gereedschap en alleen de ploegbaas zich verantwoordelijk voelt voor het feit dat hij met dat materiaal geen fatsoenlijk huis kan bouwen.

Muur
“Inkoopmanager” De Boer zag op De Krom hoe zijn nieuwe ploegbaas, Dennis van Meegdenburg, een flinke muur had gemetseld, die een uurtje overeind bleef, maar uiteindelijk toch om waaide. Katwijk pakte vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief, maar wist in het eerste half uur niet of nauwelijks tot mogelijkheden te komen. Van Mil vuurde na een goed kwartier voor het eerst op het doel van Jan van Willige, die speelde omdat Johan Jansen niet fit genoeg was om te beginnen, maar hij zag zijn afstandsschot fraai gered worden door de jonge goalie. In het laatste kwartier voor rust ging het steeds meer piepen en kraken bij GVVV, maar omdat het vizier bij de thuisploeg nog verre van scherp stond, werd de thee zonder tegengoals gehaald.

Het spelbeeld bleef na rust ongewijzigd: Katwijk had veelvuldig de bal en zocht geduldig naar het benodigde gaatje om de Blauwe muur te slechten. Die viel uiteindelijk, nadat Marciano Mengerink veel overtuigender dan Joeri Potjes het kopduel aanging en de bal bij de lopende Van Mil kon krijgen. Met een lage schuiver liet de Hagenaar Van Willige kansloos.

Applaus
GVVV probeerde na de openingstreffer de rug te rechten, maar veel meer dan een tweetal ongevaarlijke schoten werd er niet gecreëerd. Het enige moment dat de Veenendalers echt dreigend waren, was nog van voor de rust, toen Jordi Bitter loskwam van Paul Kok, maar daarna een matige lage voorzet afleverde. Verder oogstte GVVV in balbezit alleen applaus op momenten dat de bal sportief werd teruggegeven aan Katwijk na een blessurebehandeling.

Een kwartiertje voor tijd werd het duel definitief in het slot gegooid. Oege Sietse van Lingen kon vanaf links het strafschopgebied in dribbelen en stelde invaller Danny van Haaren in staat om de score te verdubbelen. De Krombewoners wisten tot het laatste fluitsignaal nog een handvol kansen te creëren, maar lieten het in de afwerking telkens afweten, waardoor het “slechts” bij 2-0 bleef.

Moldavië
De Moldavië-tactiek leverde geen punten op voor GVVV, maar had er in ieder geval voor gezorgd dat de hekkensluiter 75 minuten lang mocht hopen op een voetbalwonder. Een dergelijk resultaat tegen, pak ‘m beet, Duitsland of Engeland zou in Moldavië geleid hebben tot ronkende krantenkoppen en een klein volksfeestje. Maar als Moldavië laatste of één na laatste wordt in een kwalificatiepoule volgt er geen degradatie. Voor GVVV is die dreiging echter weer een stukje reëler geworden.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD