maandag, 22 april 2024
Voetbal247.nlClubsGVVVVERSLAG | GVVV laat op gang tegen Jong FC Volendam 

VERSLAG | GVVV laat op gang tegen Jong FC Volendam 

Afgelopen week kwam het nieuws naar buiten dat trainer Niek Oosterlee na dit seizoen vertrekt bij de Veenendaalse club. Het nieuws heeft zijn elftal niet van de leg gebracht voor het duel tegen Jong FC Volendam, dat met 3-1 werd verslagen.

Drukke week in Veenendaal
De eerstvolgende horde die genomen moest worden heette Jong FC Volendam. De thuisploeg staat voorafgaand bovenaan het rechterrijtje, waar de jongelingen uit Volendam genoegen moeten nemen met een achttiende plek. Wel moet gezegd worden dat de gastheren een wedstrijd meer hebben gespeeld, tegen AFC. Ook gingen de kaarten voor het bekerduel tegen PSV in de verkoop. Een wedstrijd die volledig uitverkocht is.

De twee ploegen stonden nog niet eerder in competitieverband tegenover elkaar op hetzelfde strijdtoneel. Op 17 augustus jl. troffen de twee elkaar in de oefenwedstrijd die werd gewonnen door GVVV met 1-0. Berry Powel was in de voorbereiding de enige die het net wist te vinden. De spits wordt door de selectie van Het Andere Oranje gezien als een inspiratie.

GVVV snel van start
De jeugd uit Volendam was op voorhand zo onder de indruk van Berry Powel dat de defensie hem in de eerste tien minuten al uit het oog verloor. Al vroeg wist de spits de openingstreffer binnen te schieten, na uitstekend werk van Jesse van Nieuwkerk die de bal precies klaarlegde bij de doelpuntenmaker. Van Nieuwkerk, die na enkele sterke invalbeurten beloond werd met een basisplaats, was een plaag voor de jongelingen van FC Volendam, want keer op keer wist hij zijn tegenstander bezig te houden.

GVVV kreeg kansen op de verdubbeling van de score maar liet het na om hier gebruik van het maken. Aan de andere kant werden de gasten uit het palingdorp steeds brutaler en kwamen steeds meer aan voetballen toe. Echter ontbreek er een echte afmaker bij de ploeg van Johan Plat en Berry Smit, want die gelijkmaker kwam er niet voor de rust.

Comeback blijft uit
Vlak na het hervatten van het duel was het Jong FC Volendam en dan in de persoon van Ibrahim el Kadiri die de thuissupporters met de schrik vrij liet komen. De aanvaller schoof maar net naast het Veenendaalse doel. Terwijl iedereen net van de schrik was bekomen, was het volgende probleem aanstaande. Goalgetter Berry Powel moest geblesseerd van het veld en werd vervangen voor Jeremy de Graaf.

Rond het uur was GVVV weer eens gevaarlijk voor het doel van Barry Lauwers. Corné Davelaar schoot de bal vanaf de pantoffel op het doel, maar de goalie kon redding brengen. Dit offensieve gevaar mocht helaas niet baten voor de thuisploeg want niet veel later was daar dan toch de gelijkmaker van El Kadiri. Ditmaal wist de aanvaller, op een sierlijke wijze, wel het doel te vinden. Jammer genoeg voor de bezoekers keken zijn enkele minuten later al weer tegen een achterstand staan. Davelaar zette krachtig het hoofd tegen een mooie voorzet en tekende voor de 2-1.

De manschappen van Volendam leken gebroken na opnieuw op achterstand gekomen te zijn. En dat resulteerde in een doelpunt van gouden wissel makelij. De ingevallen Soufiane Laghmouchi bediende De Graaf, die de bal op zijn beurt ontzettend hard binnenschoot.

Na dit slotdoelpunt probeerde GVVV het nog wel, maar niet overtuigend genoeg om de jongelingen nog te verrassen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD