Volg ons

Tweede Divisie

VERSLAG | GVVV laat gehavend Katwijk ontsnappen

VERSLAG | GVVV laat gehavend Katwijk ontsnappen

Een zwaar gehavend Katwijk bekroonde het debuut van trainer Jan Zoutman met 3 punten. In een wedstrijd, die op De Krom vooraf al werd bestempeld als eentje die in het teken stond van overleven, overleefden de Oranjehemden een langdurig Blauw offensief en wonnen zij met minimaal verschil van een hartstochtelijk strijdende thuisploeg: 0-1.

Hoewel de hartstocht van de thuisploeg te prijzen was en meer verdiende dan de complimenten, dient er wel een kanttekening bij geplaatst te worden. GVVV gooide 10 minuten na de openingstreffer van Joey Jongman (misschien wel de enige vlot lopende aanval in de hele wedstrijd) pas de schroom van zich af. Tot die goal, kort na rust, was het duel zeer matig.

Katwijk was slordig in balbezit, met name wanneer het spel zich op de helft van GVVV afspeelde en GVVV wilde wel in de tegenstoot, maar kon eigenlijk niet. Slechts eenmaal kon Sherwin Grot aan de aandacht van de Katwijkse verdediging ontsnappen, maar Ricardo Kieboom kon het gevaar in de kiem smoren, door eerder bij de bal te zijn dan Grot. Verder kwam het grootste gevaar van de thuisploeg voor rust uit corners, maar Bart Hulsbos zag een kopbal over gaan en eentje in de handen van Kieboom belanden. Dat Katwijk in balbezit erg slordig was, bleek wel uit het feit dat Katwijk nog minder mogelijkheden wist te creëren. Verder dan twee schoten uit de tweede lijn en een gevaarlijke voorzet, die maar net voorbij ging aan Steven Sanchez Angulo, kwamen de Krombewoners niet.

Kort na rust kwam dan toch die vonk die het duel liet ontbranden. Eerst was Roy Terschegget nog gevaarlijk vanuit de tweede lijn, zijn volley eindigde echter in de handen van Kieboom. Kort daarna combineerden Jongman en Norair Mamedov door het hart van de Veenendaalse defensie, waarna Jongman met een lage schuiver Johan Jansen kansloos liet. Het was een dreun waar de thuisploeg een goede tien minuten van moest bijkomen, om daarna vol de jacht in te zetten op de gelijkmaker.

Omdat de tempoversnelling van de Blauwen wel gepaard ging met passie, maar niet met overleg, kwam de Katwijkse defensie wel onder druk, maar bezweken de Krombewoners nooit. Onder leiding van de uitblinkende Kay Blokland bleef de verdedigende organisatie overeind en kwam het gevaar van de thuisploeg vooral uit opportunistische ballen voor en schoten uit de tweede lijn. Katwijk kreeg de bal echter vaker niet goed weg dan wel, waardoor de druk toenam, naarmate de wedstrijd vorderde. Slechts sporadisch kwamen de Krombewoners onder de Blauwe druk uit en kort voor tijd leverde dat de grootste kans van de wedstrijd op. Jan Willem Tesselaar werd op rechts diep gestuurd en was oog in oog met Jansen niet zelfzuchtig. Hij plaatste de bal op de meegekomen Kilian Berkhout. Berkhout faalde echter hopeloos voor een leeg doel, waardoor GVVV tot de laatste seconde mocht strijden voor en hopen op een resultaat. Blokland en co hielden de rijen echter gesloten tot het laatste fluitsignaal, waardoor Katwijk het potje overleven ook daadwerkelijk overleefde.

GVVV verdiende op basis van het laatste half uur meer dan alleen de schouderklopjes, maar de thuisploeg stond ook toe dat de gehandicapte titelhouder het eerste uur niet alleen zonder kleerscheuren, maar zelfs met een voorsprong door kwam. De thuisploeg greep de bezoekers te kort bij de keel om het verdiende punt ook daadwerkelijk in klinkende munt om te zetten en liet uiteindelijk Katwijk met het volle pond ontsnappen.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie