woensdag, februari 1, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieVERSLAG | GVVV houdt Katwijk op de knieën en pakt eerste driepunter

VERSLAG | GVVV houdt Katwijk op de knieën en pakt eerste driepunter

GVVV heeft zaterdagmiddag uitstekende zaken gedaan. De tot vanmiddag toe zonder-overwinning-zijnde-ploeg van Niek Oosterlee pakte in een aantrekkelijke wedstrijd de eerste driepunter van het seizoen door op De Krom het tot dan toe perfect draaiende Katwijk met 2-3 te verslaan. Grote man aan de kant van de Veenendalers was de 39-jarige spits Berry Powel die tot twee maal toe wist te scoren.

Voorafgaand aan het treffen tussen GVVV en Katwijk was er al een aardig verschil op de ranglijst. GVVV had pas één puntje, terwijl Katwijk nog altijd over een perfecte score van zes punten beschikte. Ook hadden de Katwijkers nog geen enkel doelpunt hoeven te incasseren. De ploeg van Jan Zoutman maakte tot dusverre een zeer solide indruk. Solide was nou nog niet de beschrijving die GVVV zou krijgen van haar coach, Niek Oosterlee. De Veenendaalsw formatie pakte op de openingsdag van het seizoen een knap punt bij kampioen AFC, maar ging vorige week weer doelpuntrijk ten onder tegen Rijnsburgse Boys. Katwijk was dan ook de favoriet voor deze wedstrijd.

Die favorietenrol kwam echter maar zelden tot zijn recht. De wedstrijd startte zeer open en GVVV was zeker niet gekomen om voor het eigen goal te gaan liggen. Met direct voetbal slaagden de Veenendalers er steeds in om het middenveld van Katwijk over te slaan en kon het door met name Robin Mulder en Berry Powel steeds gevaarlijk voor de dag komen. Katwijk deed echter zelf ook goed mee en creëerde op haar beurt via Afaker ook kansjes om doelman Johan Jansen aan het werk te zetten. Alleen Mike van de Ban had geen lekkere openingsfase van de wedstrijd. De middenvelder/aanvaller was het mikpunt van forse overtredingen en moest in het eerste kwartier al twee keer verzorgd worden. Alleen dader Tom Oostinjen werd door scheidsrechter Robin Gansner al snel beloond met een gele kaart.

Voor de neutrale kijker was het dus een prima opening en na een kwartier spelen namen de gasten dan ook brutaal, maar niet onverdiend, de voorsprong. Linksback Taoufik Adnane zette Danny de Leeuw in positie en de middenvelder wist hier wel raad mee. Het schot van net buiten de zestien knalde langs Kieboom in de rechterhoek. De Katwijkse doelman moest zich voor het eerst dit seizoen overgeven. Katwijk moest in de achtervolging, maar tot echte kansen leidde dit niet. GVVV speelde prima en loerde zelf ook nog op een kansje om de score uit te breiden. Dit kansje kwam er, na een half uur spelen. Na een fraaie ‘vooractie’ van Powel kom Wesley Goeman vanaf de rechterkant van het strafschopgebied uithalen. Het schot van de middenvelder leverde echter zoveel moeite voor keeper Kieboom om, dat hij de bal loste en de bal op een presenteerblaadje gaf voor Berry Powel. Dit cadeautje pakte de veteraan graag uit en zette daarmee zijn ploeg op een 0-2-voorsprong. Deze stand leek ook de ruststand te worden, totdat Katwijk diep in de blessuretijd tóch nog een strohalm wist te vinden en het via Marciano Mengerink de 1-2 kon maken. Het vuurtje wat was aangewakkerd leek na het rustsignaal uit te slaan tot een brand, want na een harde charge van Van den Ban ontstond er een flink opstootje, waar uiteindelijk alleen de voorgenoemde middenvelder van Katwijk met geel werd bestraft.

Na rust zag GVVV de voorsprong al weer snel verdampen. Katwijk zette de ploeg van Oosterlee gigantisch onder druk en al in de 48ste minuut ging het mis. Na een foutje van de tot dan toe uitstekend spelende Adnane, kegelde Van den Ban de bal langs een kansloze Jansen en was de stand weer gelijk. GVVV kwam totaal niet meer aan voetballen toe en het was wachten op de Katwijkse goal. De houdbaarheidsdatum van GVVV leek verstreken, maar toch kreeg Katwijk het niet voor elkaar om door te drukken.

Na een uur spelen veranderde de verhoudingen weer en leek GVVV weer tot leven te zijn geroepen. Het pakte weer initiatief en kon weer van zich afbijten, terwijl Zoutman zijn ploeg de felheid zag verliezen. In de 69e minuut kwam GVVV weer helemaal op kop toen Philip Ties een steekpass in huis had op Powel. Waar het leek of de verdediging van Katwijk de, met alle respect, aan snelheid ingeleverde routinier nog kon bijhouden en de pas afsnijden, gebeurde dit niet en kon de spits makkelijk om de in het niemandsland uitlopende Kieboom omzeilen en de bal in het lege net schuiven. Twee goals voor Powel, die het altijd wel fijn heeft tegen Katwijk. Het was gelijk de laatste actie van de ex-Superboer die mocht gaan rusten.

De laatste twintig minuten van de wedstrijd mogen op zijn minst rommelig genoemd worden. Katwijk had via Brandon Robinson en Roland Bergkamp alle aanvallende wapens op tafel gegooid en was bezig aan een slotoffensief. GVVV hield zich echter knap staande. Zeker toen de Veenendalers tien minuten voor tijd met een man minder door moesten toen Tom Oostinjen met zijn tweede gele kaart, en dus rood, naar de kleedkamer werd gestuurd. Katwijk bleef pushen, maar gaf daardoor ook ruimtes weg waar GVVV van kon profiteren. Uitgerekend ex-Quick Boys-spits Jesse van Nieuwkerk had de kans om zijn invalbeurt op de Krom te verzilveren met een goal, en dus de beslissing, maar de inzet van de nieuwe aanwinst van GVVV gleed over de doellijn en werd door de paal weer het doel uitgewerkt.

Wat Katwijk ook probeerde, de bal ging er niet in. GVVV speelde bij vlagen zeer degelijk voetbal en zag dat doelman Jansen ook nog een paar goede reddingen in huis had. Zelfs de zes minuten blessuretijd waren niet genoeg en zo was de eerste nederlaag voor Katwijk (en de eerste overwinning van GVVV) een feit. Volgende week moet Katwijk zich zien te herstellen in de traditioneel loodzware uitwedstrijd tegen Excelsior Maassluis. GVVV moet thuis tegen De Treffers laten zien dat het goede spel van vandaag geen incident is geweest.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD