Volg ons

Tweede Divisie

VERSLAG | Gouden wissel Meijers maakt Noordwijkse storm schadeloos

VERSLAG | Gouden wissel Meijers maakt Noordwijkse storm schadeloos

Spakenburg heeft zaterdagmiddag een zeer fijne zege geboekt in en tegen Noordwijk. De ploeg van Eric Meijers pakte al vroeg de voorsprong door een goal van Jordi Bitter, maar leek na rust te bezwijken. Het inbrengen van middenvelder Majid Ghaddari kantelde de wedstrijd volledig. Eerst kwam de Spakenburgse controle terug en bovendien scoorde de middenvelder later nog de 0-2 in de wedstrijd die uiteindelijk in 0-3 eindigde.

Na de weinig sportief succesvolle Amsterdamse weken was het voor Spakenburg voor de derde keer op rij tijd voor een uitwedstrijd. De ploeg van Erik Meijers trof zaterdagmiddag op een zonovergoten Sportpark Duinwetering het VV Noordwijk van coach Kees Zethof. De Noordwijkers kennen een redelijke hervatting van de competitie waarin nog niet werd verloren. Ten opzichte van de wedstrijden tegen Ajax en AFC, koos Meijers vandaag voor een andere formatie en opstelling. Het 5-3-2 met vleugelbacks werd weer ingeruild voor het klassieke 4-3-3 met buitenspelers en zodoende was er weer plaats voor Kevin Sterling die vandaag vanaf de linkerkant, samen met zijn collega’s Jordi Bitter en Vince Gino Dekker, de aanvalslinie vormde. Ook achterin twee wijzigingen: Thomas van den Houten zat niet bij de selectie en werd vervangen door Koos Werkman en Nathaniel Will was door de formatiewijziging doorgeschoven naar het middenveld. Bij Noordwijk had Zethof geen verassingen in petto en stelde dezelfde namen op als vorige week in de 0-0 tegen ASWH.

Of het nou lag aan de nieuwe formatie, de rust na de twee wedstrijden in Amsterdam of het matige spel van Noordwijk, Spakenburg was in de eerste helft gelijk de betere ploeg. De ploeg van Meijers probeerde met het vroege drukzetten de aanvallen van Noordwijk al vroeg te verstoren en had in Nathaniel Will daar een perfecte aanjager voor. Noordwijk speelde bovendien zeer slordig en kon eigenlijk niet in haar spel komen. De Spakenburgers kwamen al vroeg in de wedstrijd op voorsprong toen Bitter een panklare voorzet van Dekker in de verre hoek kopte en zo Sven Wolsheimer al in de 13e minuut moest laten vissen. Het was eigenlijk pas de eerste kans van de Blauwen, dus over effectiviteit had de nummer 9 van de Tweede Divisie niets te klagen. Na de goal wilde Noordwijk vanzelfsprekend, zo snel mogelijk weer de stand in evenwicht brengen en schakelde het aanvallend een tandje bij. Zoals gewoonlijk was aanvaller Nick van Staveren dan kom de man met meeste dreiging, maar keeper Leon ter Wielen stak met een paar nuttige ingrepen een stokje voor de snode plannen van de excentrieke vleugelspits. Door de vele aanvallende druk van de thuisploeg, kreeg ook Spakenburg veel ruimte. Na een half uur resulteerde dit in een uitbraak waar uiteindelijk Bitter een op een kwam met Wolsheimer, maar dit keer was de keeper de winnaar van het onderlinge duel. Verdedigend gezien had het bij Spakenburg wat weg van een handbalformatie en Noordwijk was simpelweg niet in goede doen om deze muur te doorbreken. De ploeg van Zethof ging steeds slordiger spelen en wisselde, vooral in de laatste fase van de eerste helft, de ene na de andere foutieve pass af. Zodoende bleef Spakenburg makkelijk overeind en ging het met de 0-1 voorsprong de rust in.

Of er een donderspeech in de kleedkamer van Noordwijk was, is nog de vraag, maar de Noordwijkers kwamen in het begin van de tweede helft stormachtig de kleedkamer uit. Aanvaller Tjeerd Westdijk was binnen de lijnen gekomen ten koste van middenvelder Sander Bosma en dit resulteerde in nog meer aanvallende stootkracht. De thuisploeg beukte op de blauwe deur en het leek alsof de Spakenburgers gingen bezwijken. Ook Meijers zag dit en haalde al snel de wat meer aanvallend ingestelde Youri Koelewijn naar de kant voor de wat meer verdedigende Majid Ghaddari. Dit leek de Noordwijkse storm iets te doen liggen en resulteerde zelfs weer in Spakenburgse mogelijkheden. Zo had, opnieuw, Jordi Bitter dé kans om de voorsprong te verdubbelen, maar de spits miste de voorzet van Sterling en zodoende bleef Noordwijk in leven.

Een kwartier voor tijd leek de wedstrijd gedaan. Nadat eerder Wolsheimer nog een fenomenale redding in huis had op een schot van Dekker, was het een paar minuten wél raak. Invaller Ghaddari ontpopte zich tot een gouden wissel, want uitgerekend hij schoot in de 73e minuut een afgeslagen bal onhoudbaar achter Wolsheimer. Noordwijk was klaar. Zeker nadat Sterling er 10 minuten voor tijd ook nog 0-3 van maakte. De vleugelaanvaller kreeg een goede actie van Dekker, na tussenkomst van een verdediger, op een meter van het goal voor het binnen tikken en deed dit dan ook zonder moeite. Op basis van de tweede helft was een 0-3 score misschien lichtelijk geflatteerd, maar Spakenburg was (op een kwartier na rust na) gewoon de betere ploeg.

In de eindfase kon Spakenburg nog verder uitlopen, maar dit gebeurde niet. Zodoende pakken de Blauwen een meer dan degelijke driepunter en is er voor Noordwijk werk aan de winkel. Zeker aangezien volgende week de regio derby met Quick Boys op het programma staat.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie