Volg ons

Tweede Divisie

VERSLAG | Goals Van der Leij bezorgen HHC bevrijdende zege tegen VVSB

VERSLAG | Goals Van der Leij bezorgen HHC bevrijdende zege tegen VVSB

HHC Hardenberg heeft zaterdagavond de eerste driepunter van het seizoen mogen noteren. In Noordwijkerhout werd onder andere door twee goals van spits Rob van der Leij angstgegner VVSB met 1-3 verslagen. Het is de eerste keer sinds de invoering van de huidige Tweede Divisie dat de Hardenbergers met de volle buit vanaf de Boekhorst vertrekken.

VVSB en HHC waren voorafgaand aan de wedstrijd nog allebei zonder driepunter. VVSB speelde twee keer gelijk, terwijl HHC vorige week zelfs verloor van Scheveningen. Een mooie motivatie voor beide ploegen om vanavond hier verandering in te brengen. De wedstrijd startte echter vrij rommelig. Beide teams konden de bal maar moeilijk in de ploeg houden en gevaar werd maar mondjesmaat gesticht. Het eerste echte gevaar kwam op naam van de thuisploeg. Uit een corner plofte de bal ineens voor de voeten van Tomas Arroyo. De verdediger bedacht zich geen moment en loste een pegel op het doel van keeper Ramon Nijland. De keeper was absoluut kansloos, maar werd gered door Skhodran Metaj die de bal, bij de paal, van de lijn kon werken. Een enorme kans die eigenlijk niet in het wedstrijdbeeld paste, aangezien beide teams nog zo goed als niks hadden gecreëerd. Een standaard-situatie bood dus bijna uitkomst.

Tien minuten later kwam de goal van HHC letterlijk uit de lucht vallen. Een lange bal van Ashwin Manuhutu viel in het niemandsland tussen de defensie van de ploeg van Jack Honsbeek en keeper Ruben Valk. Rob van der Leij stond daar en toverde een omhaal uit zijn schoenen. De omhaal van een meter of 20 viel over de ver voor zijn goal staande Valk heen en plofte in het goal. Een zeer fraaie goal in een tot dusverre een vrij povere wedstrijd.

Heel lang kon HHC niet genieten van de voorsprong. VVSB ging opzoek naar de gelijkmaker en kreeg deze ook. In minuut 30 kreeg Danny Bakker een afgeslagen schot van Lulinho Martins voor zijn voet en kon de bal vanaf een meter of 5 van het doel intikken. HHC was de betere ploeg, maar stond dus nu weer op gelijke hoogte.

Nog voor rust pakten de Hardenbergers weer de voorsprong. Rechtsback Danny Bouws werd door Tommy Bekooij vastgehouden in het strafschopgebied en scheidsrechter Sander De Brito Roque legde de bal op de stip. Metaj benutte dit buitenkansje en zo was de voorsprong weer in ere hersteld. Bijna werd het voor rust nog 1-3, maar keeper Valk voorkwam erger voor Sint Bavo.

Na rust was het voornamelijk VVSB wat ten aanval trok. De ploeg van Honsbeek had echter moeite om de stugge HHC-defensie te kraken. HHC liet het echter ook na om de 1-3 te maken en de wedstrijd te beslissen en zodoende bleef het een wedstrijd. De grootste kans was voor Van der Leij die op een paar meter van het doel tóch nog Ruben Valk zijn schot zag pakken. Ook de lat was de Hardenbergers niet goed gezind toen Hemmink zijn poging op het aluminium zag eindigen.

VVSB wisselde en begon een kwartier voor tijd echt aan het slotoffensief. Driemaal op rij moest doelman Nijland redden uit een scrimmage. De gelijkmaker hing in de lucht. Ook invaller Frans van Niel was dichtbij, maar zag zijn schot naast het goal gaan. Net nu VVSB leek te gaan doordrukken, was het HHC dat de genadeklap uitdeelde. Uit een fraaie voorzet van Metaj was het Rob van der Leij die met een precieze kopbal in de hoek Valk kansloos liet. De overwinning was binnen en kwam geen moment meer in gevaar. De pijp was leeg bij VVSB en zo boekte HHC de eerste, zeer verdiende, overwinning van het seizoen. Eindstand: 1-3.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar een kleine donatie wordt gewaardeerd!

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie