zaterdag, januari 28, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlClubsAFCVERSLAG | Getergd AFC overklast Katwijk

VERSLAG | Getergd AFC overklast Katwijk

Het is psychologie van de koude grond, maar de stelling dat het in het voetbal ongunstig is om een tegenstander te treffen die een week eerder een flink pak op de broek heeft gekregen, werd op De Krom onderschreven. Een week na de 5-1 nederlaag bij IJsselmeervogels revancheerde de regerend kampioen zichzelf ten koste van titelkandidaat Katwijk. De 1-2 overwinning was volkomen terecht en deed geen recht aan de verhoudingen op het veld.

Vanaf het eerste fluitsignaal grepen de Amsterdammers het initiatief en het lukte Katwijk slechts mondjesmaat om de baas in eigen huis te zijn. Pas halverwege de eerste ontwikkelde de thuisploeg even druk op het zestienmetergebied van de tegenstander, maar meer dan dreigend werd het niet voor het doel van Patrick Zonneveld.

Kieboom
Aan de andere kant had doelman Ricardo Kieboom het al een stuk drukker gehad. In de openingsfase wist hij, 1 op 1, Raily Ignacio het scoren te beletten en ook Fouad Belarbi moest in de rebound zijn meerdere erkennen in de Katwijk-goalie. Kort voor het half uur kon Ignacio in het zestienmetergebied vrij uithalen, maar vond hij weer Kieboom op zijn weg. Uit de daaropvolgende corner kwam echter het scheepsrecht in werking en tikte Ignacio een vanaf de tweede paal teruggetrokken bal van dichtbij binnen, 0-1. Omdat twee minuten later de enige Katwijkse aanval die echt lukte door Marciano Mengerink direct werd gepromoveerd tot goal, werd alle energie die de bezoekers hadden gestoken om op voorsprong te komen heel snel teniet gedaan. Het duurde daarna ook even voordat AFC deze tegenslag verwerkt had, al moest Kieboom voor rust nog een heldendaad verrichten op een kopbal van dichtbij van Yordi Teijsse na een prima voorzet van Nick van der Velden.

Het ietwat broze vertrouwen was de enige kritische noot die er bij AFC te kraken was. De ploeg acteerde niet zo stoïcijns als afgelopen seizoen, waardoor Katwijk tot het laatste fluitsignaal mocht hopen op een resultaat, waar het gezien het spelbeeld geen recht op had. AFC was zorgvuldiger in balbezit, scherper in de duels en met name op het middenveld veel meer in balans dan Katwijk. Deze drie zaken stonden aan de basis van de hernieuwde voorsprong van de regerend kampioen. Een matig weggewerkte bal na een corner, kon door AFC teruggebracht worden in het zestienmetergebied. Yordi Teijsse reageerde het scherpst van iedereen en kon tussen de laatkomers Kieboom en Raoul Esseboom AFC aan een nieuwe voorsprong helpen.

Brugklasser
De thuisploeg stroopte de mouwen wel op om nog gelijk te komen, maar oogde in de duels als een brugklasser die het tegen iemand uit 4 HAVO moet opnemen. En omdat degene die niet sterk was, het ook niet voor elkaar kreeg om slim te zijn, was de thuisploeg niet bij machte om zich onder de druk van AFC uit te voetballen. In het goede half uur wat Katwijk nog had om de nieuwe achterstand om te buigen, kwamen de Krombewoners niet verder dan een kans voor invaller Steven Sanchez Angulo na een goede steekbal van Mengerink en een schot van Robbert Susan net naast de goal van Zonneveld.

Dat de wedstrijd spannend bleef had weinig te maken met de dadendrang van Katwijk, maar vooral met de twijfel van de bezoekers, waar de matige start van de competitie en de emotionele afgelopen weken nog duidelijk in de hoofden en benen te zien waren. Een AFC met vertrouwen had Katwijk kunnen trakteren op een nederlaag, zoals die waar ze zelf tegenaan waren gelopen op De Westmaat. Maar behalve drie terechte punten werd er ook flink wat broodnodig vertrouwen getankt op De Krom.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD