zaterdag, 22 juni 2024
Voetbal247.nlClubsADO'20VERSLAG | Gemert geeft ADO'20 in eigen huis lesje in effectiviteit (5-2)

VERSLAG | Gemert geeft ADO’20 in eigen huis lesje in effectiviteit (5-2)

Wie gisteren de uitslagen van de 3e Divisie Zondag bekeek op NOS Teletekst pagina 835 moet bij het zien van de uitslag van ADO’20-Gemert (2-5) ongetwijfeld gedacht hebben dat het een gemakkelijk middagje is geweest voor de Brabantse runner-up in Heemskerk.
Dat was echter geenszins het geval want alhoewel het uiteindelijk een forse overwinning werd voor de ploeg van Reinald Boeren deed ADO’20 goed mee.

Doorslag gaf echter in hoge mate de effectiviteit die Gemert tentoonspreidde. Bij Gemert blijken in de voorhoede een aantal spelers rond te lopen die allemaal een doelpunt kunnen maken;  ADO’20 beschikt over een jeugdige, leuk voetballende ploeg die gisteren echter een echte “killer” miste.

De start op Sportpark de Vlotter beloofde een boeiende wedstrijd met veel goals.
Dat eerste was met name in de eerste helft van toepassing toen beide ploegen aardig aan elkaar gewaagd waren en er lustig op los scoorden. Toen Gemert vlak na rust de voorsprong van 3-2 uit wist te breiden tot 4-2 was het een gelopen wedstrijd.
Zeven doelpunten in totaal vielen er te bewonderen in Heemskerk; voorwaar een aantal dat niet tegenviel op deze eerste zondag waarop weer gespeeld mocht worden met publiek en dat zeker nog hoger uit had kunnen vallen als beide teams niet zo nonchalant waren omgesprongen met de vele kansen.

In de 3e minuut was het al raak. Doelman Nick Boom verwerkte de bal bij een Gemert-aanval niet goed. In plaats van bij een teamgenoot kwam de bal bij Willem den Dekker terecht die geen moment aarzelde en Gemert op voorsprong zette(0-1).

Korte vreugde echter want amper 12 minuten later waren de beide teams weer in evenwicht toen Danny Lute na slecht wegwerken in de Gemertdefensie de gelijkmaker scoorde.

De scoringsdrift in de openingsfase was echter nog niet voorbij; het scoreverloop zou zelfs een verrassende wending gaan nemen toen ADO’20 een strafschop kreeg van arbiter Derya Serik.
Jan Willem Tesselaar werd in de mangel genomen en daarvoor was slechts een straf: penalty.

Doeltreffend benut door Tesselaar die de 11-meter persoonlijk verzilverde en daarmee ADO’20 verrassend op voorsprong zette(2-1). Terwijl iedereen bij ADO’20 nog in hosannastemming verkeerde was Gemert al weer aan het aanvallen. Op aangeven van Willem den Dekker bracht Chaflik Mezziani de teams weer voor de tweede keer deze middag op gelijke hoogte(2-2). In deze periode ontliepen de ploegen elkaar weinig. Zowel ADO’20 als Gemert kregen hierna kansen om op voorsprong te komen, maar bij ADO’20 was het gemis van een echte killer het manco  terwijl de Gemert-voorwaartsen even “niet thuis” gaven.
Tot het moment, vlak voor rust, dat Ralf Kemper zich begon te roeren. Hij was de gehele ADO’20 defensie te snel af en liet Gemert met een voorsprong gaan rusten(2-3).

Na de thee begon ADO’20 furieus. Trainer Roy van der Mije had zijn spelers zichtbaar de boodschap meegegeven op jacht te gaan naar de gelijkmaker. Feller in de duels en weinig ruimte weggeven. Het leverde een schot op van Raymond de Waard gestopt door Stefan Tielemans. Even later moest Gemert-verdediger Bram Jacobs redding brengen toen diezelfde de Waard doorbrak.

En terwijl het publiek op de gelijkmaker zat te wachten viel de treffer, zoals in veel gevallen, aan de andere kant.

Nadat Kemper eerst nog een dot van een kans om zeep had gebracht, maakte hij zijn fout een minuut later(60e minuut) goed door zijn tweede treffer aan te laten tekenen en de wedstrijd te beslissen(2-4). Van der Mije wisselde nog wel een aantal spelers in de hoop de bakens in het laatste half uur nog te kunnen verzetten. Het mocht niet baten. Gemert gaf nog een keer gas. Een inzet van Dylan van Diepen kwam terug van de paal en wie anders dan Ralf Kamper was er als de kippen bij om de eindstand te bepalen op 5-2 voor Gemert, dat daarmee niet alleen hun ongeslagen status wist te behouden maar ook de spanning er in de 3e Divisie Zondag optimaal inhield.

Roy van der Mije:

We hebben ze wel heel gemakkelijk weggegeven
ADO’20-trainer Roy van der Mije was na afloop teleurgesteld over de prestatie van zijn team en vond het ook een geflatteerde overwinning.  De 4 of 5 trainingen die Gemert meer had gehad dankzij het feit dat de Brabanders door mochten trainen in verband met hun deelname aan de KNVB-beker voerde hij niet direct meer aan als excuus, wel het feit dat hij nog steeds niet kan beslissen over een 3-tal basisspelers: Klopper, Mazreku en Boerlage. Dat laat zich wel voelen. 

“ In de beginfase hebben we toch aardig staan te stuntelen achterin waardoor Gemert wel heel erg gemakkelijk aan de doelpunten kwam. We hebben vanmiddag een lesje gekregen in effectiviteit. Over het voetbal was ik bij vlagen niet eens ontevreden. Dat zag er in bepaalde periodes best aardig uit, we creëerden ook kansen maar het haperde aan de afwerking. Hopelijk komen er binnen niet al te lange tijd weer wat geblesseerden terug, krijgen we wat meer wedstrijdritme en keren de automatismen weer terug”. Een compleet ADO’20 kan het elke ploeg lastig maken in de 3e Divisie”.

Hoe bevalt het bij ADO’20?
Roy: :”Het bevalt mij prima. Zo goed zelfs dat we (staf en ikzelf) ons voor de komende 2 seizoenen hebben verbonden aan deze mooie club zodat we kunnen voortgaan op de weg die we ingeslagen zijn. We hebben een goede jeugd met volop potentiële spelers om binnen niet al te lange tijd door te stromen naar de hoofdmacht. Onze O23 doet het goed en ook met ons streven voor 50/60% een team te formeren met “eigen” spelers (opgegroeid bij ADO’20 of na een uitstapje bij een BVO weer teruggekeerd bij ADO’20) zit het goed.  

De doelstelling?
“ We hebben een ploeg die, mits volledig, bij de eerste 6 moet kunnen spelen. Met veel geblesseerden wordt het wat lastiger maar ADO’20 moet elk seizoen minimaal in het linker rijtje kunnen eindigen. Ook dit seizoen”.

Reinald Boeren: In het begin slordig en veel balverlies..
Reinald Boeren was een blije trainer al was hij niet helemaal tevreden over het spel van zijn ploeg. “In de beginfase speelden we slordig en leden te veel balverlies. In het verdere verloop van de wedstrijd bleek wel dat er veel ruimte achterin lag bij de thuisclub, waar we van geprofiteerd hebben. Bovendien waren we heel erg effectief. We hebben natuurlijk ook wel de prettige wetenschap dat we bijna altijd scoren(redactie: Alleen in de thuiswedstrijd tegen Blauw Geel’38 lukte dat niet; die wedstrijd eindigde zoals ie begon(0-0).

Waar gaat dat heen dit seizoen met Gemert?
“ Dat is ook voor ons de grote vraag. De doelstelling bij aanvang van dit seizoen was: handhaven. Die doelstelling hebben we al achter ons gelaten. Die is veranderd in: Zo lang mogelijk ongeslagen blijven want vergeet niet dat wij de enige ploeg zijn in zowel de 2e als de 3e divisie die nog ongeslagen is. Waar dat eindigt?. We zullen zien; we hebben nog een zwaar en lastig programma voor de boeg”.

Herman van Diejen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD