maandag, november 29, 2021
HomeDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagVERSLAG | FC Lisse na 3-1 zege op Sportlust ’46 favoriet voor...

VERSLAG | FC Lisse na 3-1 zege op Sportlust ’46 favoriet voor eerste periodetitel

In de Derde Divisie Zaterdag is het nadrukkelijk de week van FC Lisse geworden. De club slaagde er in de afgelopen dagen in om de contracten van trainer Raymond Bronkhorst, doelman Erik Cummins en de middenvelders Jeffrey Klijbroek en Thom Noordhoff te verlengen en greep bovendien zaterdag de koppositie. Daar had het wel een Houdini-act voor nodig, want de Bollenstreekbewoners kwamen in de 82e minuut op Ter Specke met 0-1 achter tegen concurrent Sportlust ’46, maar wisten de wedstrijd in de knotsgekke slotfase alsnog naar zich toe te trekken. De feestvreugde werd gecompleteerd door de onverwachte nederlaag van Sparta Nijkerk op de Ebbenhorst tegen de amateurs van Ajax. FC Lisse verdedigt komende week in de laatste wedstrijd van periode 1 een voorsprong van 3 punten op Sparta Nijkerk en Sportlust ‘46 in de uitwedstrijd bij Ajax.

QR Incident
Alvorens er überhaupt een bal rolde was er al een onverwacht incident. Eén van de scheidsrechters kon de gevraagde QR code inzake Covid 19 niet tonen en werd daarom volgens de reglementen daaromtrent aanvankelijk geweigerd in de bestuurskamer van de thuisclub. De arbitrage dreigde daarop de wedstrijd af te gelasten. Contact vanuit de thuisclub met de KNVB bracht aan het licht dat scheidsrechters ontheven zouden zijn van het tonen van die QR code en aldus kreeg de argeloze bezoeker alsnog waarvoor die was gekomen; de wedstrijd.

Vliegende start Sportlust ‘46
Vanaf de aftrap ontwikkelden de Woerdenaren een beginoffensief. Na amper 3 minuten leverde dat een dubbele kans op toen Martijn Jansen op links weg was en Zakaria Issarti een schietkans bood. Cummins redde in het Lisser doel, maar moest Mo Bendadi een tweede kans gunnen. Die was echter te moeilijk en ging over. Beide teams bleven daarna vooral voorzichtig in hun pogingen een kans bijeen te spelen. Dat lukte pas halverwege de eerste helft weer en ditmaal was het weer Issarti die mocht aanleggen na een vrije trap van Bendadi. Het schot ging hoog over. Issarti mikte alsnog wat beter, maar nog te hoog toen Nick Verhagen hem vanaf de rechtervleugel bediende. Aan de overkant ontstond wat gevaar toen Jaap Zwetsloot goed doorkwam over de rechtervleugel maar de voorzet bekwaam werd onderschept door doelman Antonioli. De 0-0 ruststand was een logisch gevolg van het ingehouden spel van beide kanten.

Ook tweede helft lange tijd zeer matig
Het bovenstaande geeft aan dat er weinig kansen voor de doelen te noteren waren. Kort na rust leek daarin verandering te komen toen Issarti over de rechterkant goed doorkwam en Quincy Arends in stelling dacht te brengen. De Woerdenaar had te veel tijd nodig om de bal te controleren en kwam de uitgelopen doelman Cummins bij zijn schietpoging tegen. In het verloop van de tweede helft ontstond bij menigeen rond het veld de gedachte dat 0-0 wel eens de uitslag van deze topwedstrijd zou kunnen worden. Die gedachte werd ook gevoed door de soms kansloze pogingen die spelers op de doelen af vuurden. Zo liet Jaap Zwetsloot een bal vertrekken die volgende week in Ipswich wordt verwacht en zag Thom Noordhoff een poging vruchteloos naast het Woerdense doel huppelen. Aan de overkant was Quincy Arends een keer in kansrijke positie, maar ook hij mikte niet binnen de palen. Zo leek het op een bloedeloze 0-0 af te stevenen, tot het moment waarop invaller Remi van Ekeris aantoonde waarom hij aanvaller is in plaats van verdediger. In de hoek van de 16 meter maakte hij de overtreding die Quincy Arends in staat stelde de 0-1 vanaf de stip te scoren.

Ommekeer
Gezien het spelbeeld, en vooral gebrek aan doelrijpe kansen, leek die 0-1 de beslissing te hebben gebracht. Dat bleek echter allerminst het geval. FC Lisse liet alle schroom varen en stuurde David Verweij naar het front. Een strijdwijze die de club al vaker in nood heeft geholpen. Ook deze keer. Een uitdraaiende hoekschop van Thom Noordhofff belandde bij de centrale verdediger en diens schot verdween via Thomas Heideman in het doel. Amper twee minuten later kreeg Jeffrey Klijbroek op links te veel ruimte en kon Enzo Stroo de 2-1 binnen schieten. En toen de extra tijd eenmaal was aangebroken gooide invaller Luca Tarani het duel op slot nadat hij door Stroo de ruimte in was gestuurd. Een sensationeel slot van een nogal gezapige topwedstrijd die ook niet geweldig werd aangevoeld door de dienstdoende scheidsrechter.

Mede dankzij de onverwachte derde nederlaag op rij van Sparta Nijkerk is FC Lisse nu de favoriet voor de eerste periode. Een gelijkspel bij de zaterdag amateurs van Ajax is daarvoor voldoende.

Maandag de reacties van de dienstdoende coaches.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS